خبرگزاری مهر، گروه استانها: روزهای تقویم که میگذرند در نیمه آذر ماه به روزی میرسیم که نماد بیداری و روشنگری است روزی که همه میدانیم امید آینده کشور به دست جوانان رقم میخورد در واقع ۱۶ آذر، روزی که به نام دانشجویان در تقویم ایران اسلامی نامگذاری شده است و در واقع این روز نه به عنوان یک تاریخ بلکه نمادی از مقاومت و عدالتخواهی است.
در واقع روز دانشجو فرصتی است تا دغدغه و مشکلات دانشجویان شنیده شود.
دانشجویان آیندهسازان کشور اسلامی هستند
استاندار کردستان در گفتوگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک روز دانشجو به دانشجویان کشور و به ویژه استان کردستان اظهار کرد: این قشر، آیندهسازان استان در کشور هستند کهپویا و روشنفکر هستند و همیشه دغدغههای اجتماعی را داشته و دارند.
آرش زرهتن لهونی با بیان اینکه دانشجویان ظرفیت ارزشمندی در جامعه محسوب میشوند، افزود: به توان و ظرفیت عظیم دانشجویی آگاهیم و معتقدم که وجود آنها منجر به پیشرفت و امیدآفرین در جامعه میشود.
وی اعلام کرد: دانشجویان در رشد و شکوفایی، توسعه و پیشرفت ایران اسلامی نقش مؤثری دارند.
دانشجویان نماد امید در کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز اعلام کرد: دانشجویان نماد امید در کشور هستند و هر جامعهای نقش کلیدی در تحول و پیشرفت ایفا میکنند.
فریدون عبدالملکی تصریح کرد: روز دانشجو یادآور حماسههایی بزرگ دانشجویان است که با شجاعت و اراده قدم در راه آگاهی و عدالت گذاشتن.
وی اضافه کرد: بیشک دانشجویان با اندیشههای نو و خلاقانه خود میتوانند موانع را از پیشرو بردارند و به ساختن ایرانی آباد کمک کنند.
وی از دانشجویان خواست همواره برای کسب علم و دانش تلاش و با روحیهای سرشار از انگیزه به سمت اهداف عالی خود حرکت کنند.
هویت گریزی و دوری از آرمانخواهی مهمترین آسیب جامعه دانشگاهی است
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد سادات رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تبریک روز دانشجو و یاد و خاطره َشهدای این روز تاریخی افزود: شانزدهم آذرماه سالروز شهادت دانشجوی انقلابی شهیدان احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا در سال ۱۳۳۲ بعد از کودتای ننگین ۲۸ مرداد است که به دنبال اعتراض به سفر ریچارد نیکسون به ایران در دانشگاه تهران توسط عمال سرسپرده و دژخیمان رژیم پهلوی به شهادت رسیدند.
حجتالاسلام سید محمد سادات خاطر نشان کرد: خاطره این ۳ آذر اهورایی همچنان پس از گذشت قریب به ۷۰ سال برجبین دانشگاه و نهضت مردم ایران گرم وتازه است و درواقع تلنگری است بر حافظه تاریخی ملت ایران که نهضت اسلامی چه عقبههایی را پشت سر گذاشته و چه خونهای پاکی بر زمین ریخته شده تا به این مرحله از عزت و سر بلندی رسیده است.
وی افزود: این دانشجویان عزیز وقتی کرامت و غیرت ملی را در دوران حکومت ستمشاهی زیر چکمه استبداد داخلی و استعمار خارجی لگد مال دیدند با نثار خون پاکشان درس عزتمندی و ایثار را به همگان آموختند.
این استادحوزه و دانشگاه در کردستان بیان کرد: دانشجویان به عنوان قشر تحصیل کرده و فرهیخته جامعه، افزون بر شخصیت اجتماعی خود، الگوی فکری و رفتاری سایر اقشار جامعه بوده و افق توقع از این قشر فرهیخته آن است که پیشقراولان عدالتخواهی، حق طلبی، ور دشمن ستیزی درجامعه بوده وبا تلاش برای فتح قلههای علمی و اخلاقی همراه با دشمن شناس و ولایتمداری موجبات سیادت و اعتلای جامعه اسلامی را فراهم نمایند.
حجت الاسلام سادات اضافه کرد: هویت گریزی، دوری از آرمانخواهی و انفعال در برابر تمدن مهاجم غرب را از جمله مهمترین آسیبهای جنبش دانشجویی در ایران برشمردند.
شنیدن دغدغههای دانشجویان یک مطالبه به حق است
دانشجوی یکی از دانشگاههای کردستان در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: مسئولان بیشتر باید به دانشجویان توجه کنند چرا که دانشجو بخشی از همین جامعه است.
مهدی ابراهیمی افزود: شنیدن مشکلات دانشجویان و تلاش در راستای رفع مطالبات آنان یک انتظار مهم است که مسئولان باید به آن توجه کنند.
وی ادامه داد: دانشجو با مشکلات زیادی مانند افزایش قیمتها و اجاره خانه و هزینههای بالای تحصیل مواجه هستند که باعث دلسردی دانشجویان شده است و دانشجویان انتظار دارند که مسئولان برای آن چاره اندیشی کنند.
وی تاکید کرد: ایجاد حس امید آفرینی در جامعه بسیار مهم است و دانشجویان انتظار دارند تا آینده شغلی پیش روی آنها روشن باشد.
این دانشجوی سنندجی خاطر نشان کرد: افزایش انتقاد پذیری مسئولان دیگر موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد.
وی ابراز داشت: دانشجو انتظار دارد مسئولان دانشگاهها و دیگر مسئولان ظرفیت انتقاد پذیری را در خود افزایش دهند تا مشکلات و دغدغه دانشجویان به خوبی مطرح شود.
دغدغه و مشکلات دانشجویان شنیده شود
فاطمه خلیلی دانشجوی مدیریت دانشگاه پیام نور در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دغدغه و مشکلات دانشجویان آنقدر زیاد است که نمیشود آن را در چند جمله و پاراگراف کوتاه کرد.
وی افزود: دغدغه اول ما مشکلات اقتصادی است که هم در دوره تحصیل و هم بعد از فارغالتحصیلی دامنگیر ما است و وقتی به یافتن شغل منجر نشود دردسرهای ما تازه شروع میشود.
خلیلی عنوان کرد: جدا از تمام مشکلات پیش رو خود موقعیت فعلی دانشگاه و دسترسی محدود به امکانات ابتدایی برای دانشجو عذاب آور است و اینکه در ۱۵ سال اخیر ساختار دانشگاه تغییر نکرده لزوم بروز رسانی و برخی تحولات را بیشتر میکند.
وی یادآور شد: دغدغههای شغلی و نیازهای اقتصادی برای اکثر دانشجویان وجود دارد و وقتی دانشجو به دانشگاه با دید دروازه ورود با بازار کار نگاه میکنند پس این دغدغه تبدیل به بحران میشود.
خلیلی گفت: سختی دانشجو بودن در این است که با اتمام درس اگر شغلی برای خودمان دست و پا نکنیم باید تن به ازدواج دهیم و برای پسرها اگر بعد از دانشگاه کار پیدا نکنند قطعاً تمام عمر و جوانشان تباه شده است.
اشتغال بعد از فارغ التحصیلی نیاز دانشجویان است
محمد مجیدی دانشجوی سال آخر ادبیات عرب هم در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از دغدغههای دانشجویان نبود اشتغال بعد از فارغ التحصیلی است.
وی افزود: تضمین اینده شغلی از استرس دانشجویان میکاهد و انگیزه تحصیل را در آنها دو چندان میکند.
وی به دیگر مشکلات دانشجویان پرداخت و گفت: دغدغههای دیگر دانشجویان عبارتند از، شرایط بد در انتخاب واحد، زمان بندی کم و نامناسب حذف و اضافه، محدودیت اساتید مربوطه، امتحانات میان ترم و پایان ترم، مشکلات زندگی دانشجویی، مشکلات خانوادگی و مشکلاتی که ممکن است در دانشگاه برای دانشجو پیش بیاید است.
وی ادامه داد: شهریه بالای تحصیل در مقاطع بالای تحصیلی ادامه تحصیل را سخت و غیرممکن کرده است که بسیار ناراحت کننده است.
این دانشجوی کردستانی افزود: میدان دادن به جوانان دغدغه آنها را برای آینده و در انتخاب شغل و کار از بین میبرد که این فرصت تنها به دست صاحبان حرفه و مدیران و مسئولان انجام میشود اما تأثیر خوبی در روحیه جوانان دارد چون آنها با امید به آینده و داشتن کار مشغول درس خواندن میشوند.
بیشک توجه به این قشر جوان میتواند دریچههای ارزشمندی از تربیت نیروی انسانی توانمند و موفق را به روی آینده کشور بگشاید.