اصفهان- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از آغاز عملیات اجرایی طرح‌های احیایی و بیولوژیکی نظیر بذرکاری و کپه‌کاری در سطح استان خبرداد.

ابوطالب امینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر، اظهار کرد: امسال بودجه اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان از محل اعتبارات تملک دارایی، نزدیک به ۱۹۰ میلیارد تومان مصوب شده است اما متأسفانه اعتبارات استانی خیلی کم تخصیص دادند و اعتبارات ملی نیز بیشتر در جهت حفاظت است.

وی ادامه داد: با وجود این، در حال حاضر طرح‌های بیولوژیکی نظیر بذرکاری و کپه‌کاری را در عرصه‌ها آغاز کردیم زیرا فرصت از دست می‌رفت در حالی که این طرح‌ها باید قبل از بارندگی‌ها و یخبندان انجام شود و از همین رو اکنون در حال اجراست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه امیدواریم اعتبارات منابع طبیعی داده شود، خاطرنشان کرد: از این اعتبار حدود ۲۰۰ میلیارد تومانی مصوب، حدود ۳۰ درصد پروژه‌ها معادل ۶ - هفت میلیارد تومان را آغاز کردیم و ۱۵ میلیارد تومان پروژه آماده اجرا داریم.

امینی ابراز کرد: پیش بینی می‌شود با آغاز اجرای این طرح‌ها، حداقل اعتباری تخصیص یابد اما اگر بودجه بیشتری تخصیص یافت طرح‌های مکانیکی مانند پروژه‌های آبخیزداری را هم اجرا خواهیم کرد که برای آن تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۴ و پایان سال مالی فرصت داریم.

وی افزود: برای اجرای طرح‌های آبخیزداری نیز مطالعات در حوضه‌های آبخیز هر شهرستان انجام و تعداد پروژه‌ها نیز تعیین شده است اما هنوز تکلیف اعتبارات استانی مشخص نیست.

به گزارش مهر، استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار وسعت دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی، حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل، ۶ میلیون هکتار را مرتع و سه میلیون هکتار را بیابان تشکیل داده است.

جنگل‌های استان به طور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح کم، تنوع گونه‌ای خوبی (۳۵ گونه درختی و درختچه‌ای) دارد.

این منطقه از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.