به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا موالیزاده عصر یکشنبه در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره رسانههای استان خوزستان که در خانه هنرمندان اهواز برگزار شد، با تأکید بر لزوم رشد، توسعه و تعالی در خوزستان، اظهار کرد: با توجه به اهمیت و نقش رسانهها در امر توسعه، اصحاب رسانه با حضور فعال در شبکههای اجتماعی و انتقال اخبار و اطلاعات، به تحقق این مهم کمک کنند.
وی با اشاره به اهمیت رشد فرهنگ گفتگو در جامعه افزود: مشکل دنیای امروز این است که افراد کمتر با یکدیگر گفتوگو میکنند، زیرا نگاه ما بر اساس منطق ریاضی کلاسیک است؛ یعنی موضوعات را از زاویه صفر و صد، همه یا هیچ، و سیاه یا سفید میبینیم.
موالیزاده با بیان اینکه ما دچار ذهن تعمیمگرا نیز شدهایم، گفت: بارها پیش آمده که از برخی صفات در اشخاص خوشمان نمیآید و این صفات را به تمام شخصیت آن فرد تعمیم میدهیم، در حالی که این نگاه منصفانه و عادلانه نیست.
استاندار خوزستان افزود: البته در مقابل منطق ریاضی، منطق فازی وجود دارد که بین صفر و صد، بینهایت گزینه وجود دارد و جالب این است که مخترع این منطق، ایرانی است و از آن در صنعت بهره میبرند؛ در حالی که در روابط انسانی استفاده نمیشود.
موالیزاده با تأکید بر ضرورت شکلگیری گفتگو در لایههای مختلف اجتماعی عنوان کرد: توسعه زمانی محقق میشود که ما خود به افراد توسعهیافتهای تبدیل شویم.
وی با اشاره به سه هویت شهرستانی، قومی و ملی در استان، گفت: هویت شهرستانی یعنی خوزستانی بودن و هویت ملی را ما بهخوبی شکل دادهایم و با تقدیم ۲۴ هزار شهید والامقام در دفاع مقدس ثابت کردهایم که به ایرانی بودن خود افتخار میکنیم.
استاندار خوزستان بیان کرد: تهدید جنگ تحمیلی تبدیل به فرصتی شد که در آن خوزستانیها از همه اقوام از نظام، حریم ولایت، تمامیت ارضی و آرمانهای بلند انقلاب دفاع کردند.
موالیزاده با بیان اینکه ما به حلقه واسطی تحت عنوان «من خوزستانی هستم» نیاز داریم، عنوان کرد: این هویت باید تقویت شده و به فرهنگ غالب تبدیل شود، تا جایی که هر خوزستانی از هر قوم، زبان و گویشی احساس کند جز خانواده پنج میلیونی استان است.
وی افزود: آنهایی که به اختلافات دامن میزنند و بین مردم شکاف ایجاد میکنند، قطعاً به فکر رشد و توسعه استان نیستند.
استاندار خوزستان تأکید کرد: توسعه باید به عنوان رسالت راهبری رسانهها و مطبوعات ما قرار گیرد.
وی بیان کرد: برای پیشبرد امور باید انتقاد سازنده کنیم و انتقاد را بپذیریم، اما نباید از برخی حد و مرزها عبور کنیم.
موالیزاده با بیان اینکه بین انتقاد و تخریب تفاوت بسیاری وجود دارد، گفت: انتقاد چارچوب دارد، اما تخریب این چارچوب را ندارد.
وی تأکید کرد: بنده از انتقادها استقبال میکنم و مشورتپذیر هستم، چرا که همه ما به مشورت و راهنمایی نیاز داریم و باید در مسیر خیر جمعی قدم برداریم.
استاندار خوزستان با تأکید بر اهمیت رشد فرهنگ عذرخواهی در جامعه، بیان کرد: اگر اشتباهی رخ داد، به جای توجیه آن، عذرخواهی کنیم و درصدد جبران آن برآییم.