اصفهان – امام جمعه اصفهان گفت: برجسته‌سازی مفاهیم کاربردی نهج البلاغه شرط عمومی‌سازی آن است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد صبح دوشنبه در دیدار با اعضای مؤسسه نهج البلاغه اصفهان با اشاره به لزوم ورود نهج البلاغه در خانه‌ها و نفوذ آن در بین مردم اظهار کرد: آن چه که مهم است این است که نهج البلاغه بین مردم نهادینه شود و یکی از راه‌هایی که نهج البلاغه وارد خانه‌ها شود این است که مردم نکات کاربردی و برجسته آن را حفظ کنند.

وی با بیان لزوم وارد شدن نهج البلاغه در بین اقشار مختلف مردم گفت: نهج البلاغه یک دریا است و برخی از نکات آن شامل همه نمی‌شود، اما بعضی از موارد آن برای همه مردم است و باید این موارد برجسته شود و در مدارس، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها ارائه و بر حفظ آن تاکید شود.

امام جمعه اصفهان به برخی از کلمات امیرمومنان (ع) که در مسائل اجتماعی کاربرد روزمره و فراوان دارد اشاره کرد و افزود: در تفاوت حق و باطل به خصوص در فضای مجازی این کلمات حضرت بسیار کاربرد دارد.

وی اضافه کرد: مرده واقعی کسی است که تحت سلطه دیگران است، لذا اگر ۵۰ سال پیش این جمله را می‌شنیدیم باور نمی‌کردیم، اما امروز آن را به خوبی درک می‌کنیم، هم چنان که تمام سران کشورهای عربی مرده هستند و به دلیل مقهور بودن در برابر آمریکا از کمک به مردم غزه می‌ترسند.

وی خاطر نشان کرد: در عین حال برخی می‌گویند امام (ره) و انقلاب، چه کاری انجام دادند، انقلاب این مسئله را مشخص کرد که ما حق نداریم زیر سلطه طاغوت باشیم و اگر این کار را کردیم مرده واقعی هستیم.

آیت الله طباطبایی نژاد با تاکید بر بکارگیری نکات کلیدی و کاربردی نهج البلاغه و وارد کردن آن در بین مردم تصریح کرد: این وارد شدن نهج البلاغه به خانه‌های مردم است، لذا در کنار خواندن و حفظ کردن نهج البلاغه، باید این کتاب را برای مردم تشریح کرد و به آن توجه داد.

وی افزود: خداوند درباره کفار می‌فرماید چگونه فکر می‌کنید که آنها درباره پیمان‌ها عمل می‌کنند در حالی که اگر پیروز شوند به هیچ یک از خویشاوندی و عهد خود پایبند نیستند و بیشتر آنها فاسق هستند.

عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: برخی می‌گویند آمریکا و غرب کاری به دین ما ندارند در حالی که قران کریم می‌فرماید: " و لن ترضی عنک الیهود و لا النّصاری حتّی تتّبع ملّتهم "یعنی حق بیعت با کفار را ندارید و در طول تاریخ نیز هیچ یک از پیامبران با طاغوت بیعت نکردند.

وی در ادامه سخنان خود به مسئله یاد دادن و آموزش علم از جمله علوم دینی اشاره کرد و گفت: امیرمومنان (ع) می‌فرماید: " علم حقی بر گردن ما دارد و حق آن این است که به فردی که علم را نمی فهمد آن را آموزش ندهید، بلکه باید علم را به کسی یاد داد که آن را می فهمد"، یعنی حق علم این است که به مخاطب واقعی آن یاد داده شود.

وی اضافه کرد: در مسائل دینی نیز همین گونه است، ائمه اطهار به مرور جمعی را پیدا کردند تا بتوانند کلام خود را به آنها منتقل کنند، ما نیز نمی‌توانیم همه مفاهیم را یک باره در اختیار مخاطب قرار دهیم و باید به مرور این کار انجام شود، لذا باید مطالبی بیان شود که همه فهم است.

امام جمعه اصفهان تاکید کرد: اگر همه بشریت را یک انسان در نظر بگیریم، بشریت دوران طفولیت، جوانی و میانسالی داشته و عصر امام زمان (عج)،. دوران بلوغ بشریت است که توان فهم علوم مختلف را دارد.

سال آینده کنگره چهارم با عنوان نهج البلاغه و حکمرانی علوی برگزار خواهد شد

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر بیگی، مدیر موسسه نهج‌البلاغه استان اصفهان گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های موسسه نهج البلاغه اصفهان ارائه کرد و گفت: موسسه تحقیقات نهج البلاغه اصفهان با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی از جمله در زمینه پایان نامه‌ها و آموزش نهج البلاغه در دانشگاه‌ها انجام داده است و تعداد خوبی از دانشجویان دراین موسسه وارد شده‌اند.

وی افزود: بیش از ۲ هزار نفر در کنفرانس نهج البلاغه شرکت کردند و از کشورهای مختلف حضور داشتند و جهت گیری و موضوع محوری پایان نامه‌ها برای دانشجویان خارجی انجام شده است و به ویژه در مقطع دکترا، موضوعات با محوریت نهج البلاغه مشخص می‌شود.

مدیرموسسه نهج‌البلاغه استان اصفهان از تدوین برنامه ۵ ساله برای موسسه نهج البلاغه اصفهان خبر داد و گفت: این برنامه چند هدف اساسی دارد از جمله تقویت ضریب نفوذ نهج البلاغه در جامعه که چند برنامه در این خصوص در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: برنامه‌ای با مشارکت شهرداری و آموزش و پرورش انجام و کتابی بر مبنای داستان وحکایت تهیه شد و در تابستان سال جاری ۴۰۰ نفر از دانش آموزان آن را حفظ کردند، هم چنین در دی ماه سال جاری نیز ۴۰۰ هزار نفر از دانش آموزان، ۴۰ حکمت از نهج البلاغه حفظ می‌کنند و با مفاهیم آن آشنا می‌شوند.

مدیر موسسه نهج‌البلاغه استان اصفهان عنوان کرد: برای افزایش ضریب اجتماعی، طرح یکشنبه‌ها با نهج البلاغه هر هفته در ۵۰ مسجد اجرا می‌شود، هم چنین برای روحانیون ارتش دو دوره نهج البلاغه شناسی برگزار شده است و در سپاه نیز قراردادهای مهمی در خصوص شکل گیری اندیشکده نهج البلاغه منعقد می‌شود و با مدرسه عالی حکمرانی زیر نظر وزارت دفاع و با مرکز پژوهش‌های مجلس نیز جلساتی برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: شش طرح با هم افزایی دانشگاه در دست اقدام است و پایان نامه‌های مسئله محور با موضوع نهج البلاغه حمایت می‌شوند و در زمینه توسعه منابع انسانی نیز حدود ۵۰ نفر از اساتید دانشگاه جلسات مختلف نهج البلاغه دارند.

مدیر موسسه نهج‌البلاغه استان اصفهان با اشاره به تولید آثار مکتوب با محوریت نهج البلاغه گفت: تا پایان سال جاری حدود ۲۰ اثر کاربردی در این زمینه چاپ می‌شود، هم چنین با مجمع جهانی اهل البیت ارتباط برقرار شده و مقالاتی که در کنفرانس نهج البلاغه ارائه شد با سه زبان در سایت این مجمع قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: سال آینده کنگره چهارم با عنوان نهج البلاغه و حکمرانی علوی برگزار خواهد شد و طرح تعالی نهج البلاغه در ادارات نیز به همت سازمان بازرسی و استانداری انجام می‌شود.

گفتنی است تعدادی از اساتید دانشگاه حاضر در این جلسه نیز به برخی از دغدغه‌ها و پیشنهادات در زمینه توسعه و ترویج نهج البلاغه در جامعه اشاره کردند.