بندرعباس- رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: غذای ناسالم، سالانه عامل بیماری ۶۰۰ میلیون‌ نفر است که منجر به مرگ ۴۲۰ هزار نفر می‌شود و می‌تواند بیش از ۲۰۰ نوع بیماری را در بدن ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پژمان شاهرخی اظهار کرد:: اهمیت امنیت غذایی می‌طلبد که شاهد اجرای صحیح استانداردهای لازم مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی و همچنین نظارت و پایش دقیق بر اجرای این استانداردها باشیم.

وی افزود: غذای ناسالم، سالانه عامل بیماری ۶۰۰ میلیون نفر است که منجر به مرگ ۴۲۰ هزار نفر می‌شود. این غذای ناسالم می‌تواند بیش از ۲۰۰ نوع بیماری را در بدن انسان ایجاد کند. حدود ۳۰ درصد از این مرگ‌ها مربوط به کودکان زیر ۵ سال است؛ بنابراین لازم است که نسبت به جلوگیری از آلودگی مواد غذایی اقدامات ویژه‌ای صورت بگیرد.

شاهرخی با اشاره به اینکه سلامت غذایی بر سلامت آحاد جامعه تأثیرگذار است، اظهار کرد: مسئولیتی برعهده دستگاه‌های مختلف گذاشته شده که درصدی از آن برعهده دانشگاه علوم پزشکی و درصدی برعهده سایر سازمان‌های مرتبط است.

وی اضافه کرد: کنترل کیفیت مواد غذایی از نظر وجود سموم و … در سازمان غذا و دارو بررسی و درنهایت تاییدیه لازم داده می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با اشاره به اینکه درصد قابل توجهی از مواد غذایی وارداتی از گمرکات استان هرمزگان وارد کشور می‌شود، گفت: با توجه به تجهیزات به‌روزی که در معاونت غذا و داروی دانشگاه در اختیار داریم، ازجمله دستگاه پیشرفته LC-MS/MS که به‌زودی وارد مدار خدمت‌رسانی می‌شود، امید است که شاهد افزایش کیفیت و امنیت غذایی و درنتیجه سلامت مردم در استان باشیم.