به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین جشنواره آثار شبکه نمایش خانگی «دیدار» صبح امروز ۲۰ آذر با حضور مهدی فرجی دبیر این جشنواره برگزار شد.
مهدی فرجی دبیر جشنواره «دیدار» درباره شروع به کار این جشنواره گفت: ما از خرداد و تیر سال جاری به صورت جدی به برگزاری این جشنواره فکر کردیم و از سال گذشته تدارک جشنواره را برای امسال دیده بودیم.
وی اضافه کرد: شاید ابتدا جشنواره را وسیعتر و در ساختارهای مختلف پیشبینی کرده بودیم ولی در ادامه خواستیم جشنواره به شکلی حرفهای و متمرکز با ساختارهای استاندارد در سه حوزه مجموعههای نمایشی، گفتگومحور و رئالیتی شو برگزار شود.
وی در این نشست درباره کارکرد جشنواره ها در دنیا که افتتاحیه و اختتامیه و اکران دارند و تفاوتشان با جشنواره «دیدار» گفت: در دنیا یکی دو جشنواره مشخص است که به سریالها میپردازند. ما در ایران جشن حافظ را داریم که به سریالها می پردازد اما اینکه به صورت تخصصی جمعی از داوران به شکل حرفهای آثار را ارزیابی کنند، سنجیده شوند، امتیاز داده شود و کارگردانان برگزیده شوند کمتر سابقه داشته است. در واقع این بار اول است که جشنواره ای در ایران به این شیوه برگزار می شود که امیدوارم امتداد پیدا کند.
فرجی درباره رونق سریالسازی در شبکه خانگی تصریح کرد: سالهایی که در تلویزیون مدیر بودم بهترین فیلم های سینمایی زیر ۱۰ درصد بیننده داشت اما سریالها گاهی تا ۷۵ درصد و بیشتر هم مخاطب دارد. امروزه سکوها بسیار رونق دارد و بینندگان زیادی را به خود اختصاص میدهد.
وی اضافه کرد: برای این جشنواره افتتاحیهای به این معنا که بعد از آن بتوان آثار را نمایش داد، برنامهریزی نکردهایم چون این آثار در پلتفرم ها موجود است. با این حال نشستهای نقد و بررسی و ورکشاپها را هم داریم.
فرجی درباره جشنواره یاس که آن هم در مقطعی به سریالها میپرداخت نیز گفت: این جشنواره هم بیشتر بر محور فیلمهای ویدئویی بود اما در کنار آن گاهی سریال هایی مثل «شهرزاد» هم مورد داوری قرار گرفتند.
وی درباره نقش هوش مصنوعی در جشنواره بیان کرد: در این جشنواره هوش مصنوعی به نوعی مشارکت داده شده است و بر اساس انتخاب آن به یک اثر جایزه داده میشود.
فرجی درباره داوران گفت: اسامی تیم داوری به زودی اعلام می شود.
این جشنواره به طور مستقل توسط کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری برگزار میشود و مشارکتی با نهادی ندارد دوستان ساترا هم در کنار ما هستند. مجوز برگزاری جشنواره هم با وزارت ارشاد است.
دبیر جشنواره «دیدار» مطرح کرد: تصمیم این است که آثار را براساس سنجه های استاندارد داوری کنیم و یکی از نکات مهم هر جشنواره ای تیم داوری آن است.
وی درباره بازه زمانی انتخاب تولیدات و برگزاری جشنواره نیز گفت: بازه زمانی برای حضور آثار در جشنواره تولیداتی است که از فروردین ۹۸ تا سال ۱۴۰۳ عرضه شده اند و انشاءالله جشنواره دی ماه در برج میلاد برگزار می شود.
وی درباره رشته های اهدای جوایز عنوان کرد: جوایز در بخش بهترین سریال بیش از ۱۰ قسمت، بهترین سریال کمتر از ۱۰ قسمت، بهترین سریال تاریخی، بهترین بازیگر مرد و زن و بهترین بازیگر مکمل مرد و زن، بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی، بهترین دستاورد فنی و ... اهدا خواهد شد و همچنین جایزه ویژه آثار نمایشی را داریم که توسط هوش مصنوعی داوری میشود.
وی اضافه کرد: در رئالیتی شو نیز در بخش مسابقه بهترین مجموعه، بهترین اجرا، بهترین کارگردانی، بهترین ایده پردازی و نویسندگی و بهترین دستاورد فنی جوایز اهدا می شود. در بخش برنامه گفتگومحور نیز جوایز بهترین برنامه، بهترین کارشناس مجری، بهترین دستاورد فنی و بهترین تهیه کنندگی اهدا می شود.
فرجی درباره انتخاب مردمی نیز وعده داد که یک جایزه ویژه جشنواره براساس رای مردمی است.
دبیر جشنواره در ادامه در پاسخ به برخی تولیدات ضعیف یا خشونتبار در آثار شبکه خانگی و انتخاب آنها عنوان کرد: من جشنواره های زیادی برگزار کردم و سلیقه من دخالت در رای داوری نیست. از طرفی ما سیاستگذار تولیدات خانگی نیستیم. ما به عنوان کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری نیاز دیدیم که وقتی بخش زیادی از تولیدات سریالی در پلتفرم ها انجام می شود، خوب است که در این حوزه داوری هایی هم صورت بگیرد. ممکن است هیئت داوری در بیانیه ای که صادر می کند به نقاط قوت و آسیب های آثار بپردازد اما اینکه ما از ابتدا بگوییم آسیب ها را کاهش دهیم یا به مواردی این چنین بپردازیم خیر چنین بنایی نداریم.
دبیر جشنواره در بخش دیگر در پاسخ به مشارکت پلتفرمها و احتمال تاثیر در رای داوری بیان کرد: نشست هایی با پلتفرم ها داشته ایم و این سوال بود که به عنوان برگزار کننده حضور داشته باشند یا خیر اما از طرف خود پلتفرم ها این مساله رد شد و گفتند صلاح نیست هیچ پلتفرمی در بخش مشارکتی و برگزاری حضور داشته باشد تا حرف و حدیثی پیش نیاید.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است که مستقل باشیم. در سطح داوری هم خواهید دید افراد صاحب نام و چهره و با تجربه حضور دارند.
فرجی در پایان درباره هزینه جوایز جشنواره نیز عنوان کرد: جوایز ما وزین و فاخر است و با آنچه تا الان دیده شده است، فرق دارد. هیچ نهاد دولتی اسپانسر نیست و همه موسسات خصوصی هستند که سرمایه گذاری کردهاند و امیدواریم جوایزی که اهدا می شود ایجاد انگیزه کند. رقابت همیشه موثر است و سعی کردیم جوایز به گونه ای باشد که انگیزهها را تقویت کند.