به گزارش خبرنگار مهر، در هفتهای که گذشت رویدادهای مختلفی در حوزه راه و شهرسازی رخ داد که در ادامه به اهم این اخبار اشاره شده است.
ارس محور اتصال کریدورهای ملی به کشورهای همسایه است
رضا مسرور دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، منطقه آزاد ارس را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: این منطقه با توجه موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی محور اتصال کریدورهای اقتصادی کشور به کشورهای همسایه خواهد بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری منطقه آزاد ارس تاکید کرد: هر موضوعی به بتواند شاخصهای توسعه را در این نقطه صفر مرزی ارتقا دهد باید اجرایی شود.
اعتبار ۳۰ همتی برای تسریع در مسکنسازی تصویب شد
حبیب قاسمی نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران با اشاره به مصوبه مهم مجلس در خصوص اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل تهاتر و واگذاری اراضی برای اجرای طرحهای مسکن سازی گفت: در شرایطی که تأمین مسکن به یکی از جدیترین چالشهای مردم تبدیل شده و بسیاری از خانوادهها به دلیل هزینههای بالای اجاره یا خرید خانه به حاشیهنشینی روی آوردهاند، مجلس تصمیم گرفت با یک رویکرد عملیاتی، شرایط را برای تسریع در اجرای پروژههای مسکنسازی فراهم کند. به همین منظور وزارت راه و شهرسازی طی حکمی موظف شد ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل تهاتر و واگذاری اراضی تأمین کند. البته دو حکم دیگر در خصوص تأمین مالکی مسکن و پرداخت مطالبات پیمانکاران حوزه مسکن در کمیسیون تلفیق بودجه تصویب شد که منتظر طرح آن در صحن مجلس هستیم.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ مجلس با اشاره به دلایل تصویب این مصوبه افزود: یکی از اهداف اصلی این تصمیم، مکلف کردن دولت به ورود جدیتر در بخش مسکن است. در سالهای اخیر، افزایش قیمت زمین و مسکن در کنار تورم بیسابقه، دسترسی به مسکن را برای اقشار متوسط و ضعیف دشوار کرده است. اگر اقدامات حمایتی در این حوزه انجام نشود، شکاف طبقاتی و مشکلات اجتماعی بیشتری به دنبال خواهد داشت.
ساخت واحدهای یک طبقهای، راهکار رفع معضلات بازار مسکن
فرشید ایلاتی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برای جلوگیری از فساد و زمینخواری، لازم است مسئولین نظارتی بیشتری بر روند تغییر کاربریها و فروش اراضی داشته باشند، اظهار کرد: نباید اجازه داد که افراد سودجو با تغییر کاربریها و فروش اراضی از این فضا بهرهبرداری کنند و اراضی دولتی و عمومی را به صورت غیرقانونی به فروش برسانند.
وی ادامه داد: مسئله دیگر، طولانی بودن فرآیندهای بهروزرسانی طرحهای جامع شهری است. این فرآیندها معمولاً مدت زیادی طول میکشند و گاهی ممکن است سالها طول بکشد که یک شهر بتواند طرحهای جدید خود را به تصویب برساند. این تأخیر در تصمیمگیریها باعث میشود که نیازهای جمعیتی و مسکن به درستی شناسایی نشوند و در نتیجه، ساخت و سازهای غیرمجاز افزایش یابد.
کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: با توجه به موارد ذکر شده، باید بپذیریم که این معضل نیازمند زمان و اراده قوی برای حل است. نمیتوان با انکار یا نادیده گرفتن این موضوع، آن را حل کرد. راهحل، در شفافیت، برنامهریزی دقیق و مشارکت مردم و مسئولان است. باید با توجه به نیازهای واقعی مردم و شرایط موجود، به این مسئله رسیدگی کرد تا از بروز مشکلات اجتماعی و اقتصادی در آینده جلوگیری شود.
سهم مسکن در سبد هزینه خانوار برخی شهرها به ۵۰ درصد رسید
مسعود بیاتمنش سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در خصوص ضرورت افزایش سرمایه بانک مسکن گفت: با توجه به قانون جهش تولید مسکن و ماده (۴) این قانون مبنی بر تخصیص ۲۰ درصد از تسهیلات شبکه بانکی به بخش مسکن و با توجه به تخصصی بودن این بانک در حوزه مسکن، برای اجرای طرحهای حمایتی دولت در حوزه مسکن، کمک به افزایش توان اعتباری و مالی بانک مسکن امری ضروری است.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان افزود: با توجه به اینکه این بانک در اجرای قانون جهش تولید مسکن بیشترین مقدار تسهیلات را برای ساخت واحدهای مسکونی پرداخت کرده و این قانون با عدم همکاری مناسب برخی بانکهای عامل مواجه شده است، در نتیجه توانمندی بانک مسکن برای ادامه روند تسهیلاتدهی به حوزه مسکن بسیار حائز اهمیت است.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: با توجه به اهمیت بخش مسکن در اقتصاد، وجود رکود در این بازار به دلایل مختلفی که مهمترین آن مربوط به تأمین مالی و کاهش قدرت خرید خانوار است و همچنین بالا بودن سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار که در برخی شهرها به حدود ۵۰ درصد نیز رسیده است؛ افزایش توان تسهیلاتدهی بانک مسکن منجر به تزریق منابع تسهیلاتی به تولید مسکن در طرحهای حمایتی دولت شده و از آنجایی که برخی از متقاضیان سهم آورده خود در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن را حتی به سختی تأمین و پرداخت کردهاند، پیشرفت فیزیکی پروژهها از طریق تزریق این منابع ادامه مییابد؛ در نتیجه کمک شایانی به موضوع تأمین مسکن و خانهدار شدن اقشار مختلف جامعه خواهد داشت.
ظرفیت پروازهای مشهد به «دمام» دو برابر شد
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: یک هفته پس از احیای مسیر پروازی مشهد به «دمام» که با استقبال خوب شهروندان ایران و عربستان مواجه شد، ظرفیت پروازهای این مسیر از سوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران دو برابر بیشتر شد.
بدین ترتیب از هفته جاری پروازهای مسیر مشهد به دمام و بالعکس به چهار پرواز در هفته افزایش مییابد. همچنین طبق برنامهریزی پروازهای افزوده شده به این مسیر نیز کماکان در همان روزهای سه شنبه و پنج شنبه انجام میشود.
در جابهجایی مسافران این مسیر از ۲ فروند هواپیما استفاده میشود.
قیمت آپارتمان در منطقه ۵ تهران چقدر است؟
داوود بیگینژاد نایب رئیس اتحادیه املاک در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه منطقه ۵ تهران در صدر انعقاد قراردادهای مسکن قرار دارد، اظهار کرد: منطقه ۵ در رتبه نخست ثبت قراردادهای مسکن قرار دارد که پساز آن مناطق ۱۰، ۴ و ۲ به ترتیب بیشترین میزان قراردادهای مسکن در این مناطق به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه منطقه ۵ تهران به دلیل گستردگی منطقه و همچنین وجود محلات مختلف موجب شده که خریداران و سرمایه گذاران مسکن تمایل بیشتری برای ورود به این منطقه را داشته باشند، افزود: طبق گفته برخی از مشاوران املاک منطقه ۵ تهران قیمت مسکن در این منطقه تا حدودی به ثبات رسیده و برخی آگهیهای فروش ملک زیر قیمت ارائه میشوند؛ اما با این وجود همچنان تعداد خریداران پایین است.
نایب رئیس اتحادیه املاک ادامه داد: با توجه به رفتار بازار و تعداد قراردادهای مشاورین املاک در منطقه ۵ تهران، تعداد معاملات خرید و فروش ملک در آبانماه مقدار افزایش یافته و سطح قیمتهای معامله شده در محدوده جنتآباد جنوبی بین ۵ تا ۱۳ میلیارد تومان است. البته این افزایش بهحدی نبوده که بتوانیم از یک روند پایدار صحبت کنیم.