اصفهان- کیفیت هوای کلانشهر اصفهان صبح پنجشنبه ۲۲ آذر با کاهش چشمگیر نسبت به روزهای گذشته در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص آلودگی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۶ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ۱۰ صبح پنجشنبه ۲۲ آذر با افزایش چشمگیر نسبت به ۹ روز گذشته با میانگین 160 AQI در وضعیت ناسالم برای عموم شهروندان قرار گرفت.

هوای این کلانشهر طی روزهای اخیر به طور پی در پی در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم افراد جامعه بود.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه ۲۵ آبان ۱۶۲، احمدآباد ۱۷۳، انقلاب ۱۵۹، پارک زمزم ۱۵۶، خرازی ۱۵۲، دانشگاه صنعتی ۱۶۶، رودکی ۱۵۸، رهنان ۱۵۸، زینبیه ۱۷۳، سپاهانشهر ۱۵۶، فرشادی ۱۵۷، فیض ۱۶۳، کاوه ۵۷، کردآباد ۱۸۰ ولدان 156 AQI وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان را نشان می‌دهد.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه میرزاطاهر با شاخص 129 AQI در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت شده است.

کیفیت هوا در سجزی با میانگین ۱۱۰و شاهین شهر با شاخص 109 AQI در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.

کیفیت هوا در خمینی شهر با شاخص ۱۷۶، و کاشان 186 AQI در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم است.

شاخص کیفی هوا در قهجاورستان با قرار گرفتن بر روی عدد 204 AQI وضعیت بنفش و خطرناک را نشان می‌دهد.

ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهرک صنعتی محمودآباد، قهجاورستان، پروین، دانشگاه علوم پزشکی، مبارکه، نجف آباد و زرین شهر قطع است.

داره کل هواشناسی استان اصفهان، نسبت به کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد و خطر سرمازدگی و یخبندان هشدار سطح زرد شماره ۳ را صادر کرد.

این شرایط از اواخر وقت جمعه ۲۳ آذر ماه آغاز و تا اواخر وقت دوشنبه ۲۶ آذر ماه ادامه خواهد داشت.

کاهش محسوس دما، تداوم سرما و رخداد پدیده یخبندان، احتمال خسارت محصولات و ماشین آلات کشاورزی مخاطره‌های این پدیده جوی است.

این پدیده روز شنبه ۲۴ آذر در مناطق غربی به ویژه بویین میاندشت، چادگان، خوانسار، فریدن، دهاقان، دهق، شاهین شهر و میمه، فریدون شهر، گلپایگان، شاهین شهر و میمه، نجف آباد و خمینی شهر پیش بینی شده است.

روز یکشنبه و دوشنبه نیز این پدیده در همه مناطق استان به ویژه اصفهان، آران و بیدگل، اردستان، اسلام آباد موگویی، انارک، بادرود، بوی میاندشت، سمیرم، چادگان، چوپانان، خمینی شهر، خوانسار، خور و بیابانک، فریدن، دهاقان، دهق، دولت‌آباد، لنجان، زواره، شاهین شهر و میمه، شهرضا، عسگران، فرودگاه اصفهان، فریدونشهر، فلاورجان، کاشان، کبوتر آباد، کوهپایه، گلپایگان، زرین شهر، مبارکه، هرند، ورزنه، نطنز، نجف آباد، نائین و مهاباد این سامانه فعالیت خواهد داشت.

از این رو توصیه می‌شود نسبت به مدیریت در مصرف نهاده‌های انرژی تمهیدات لازم جهت عدم لغزندگی معابر و جاده‌ها و عایق‌بندی مناسب برای لوله‌های آب و استفاده از ضد یخ در رادیاتور خودرو و ماشین آلات کشاورزی، مدیریت سوخت و کنترل دمایی در صنعت کشاورزی، برداشت محصولات و کنترل حفظ دمای سردخانه و انبار محصولات کشاورزی و مرغداری‌ها، مدیریت سوخت و کنترل دمایی مدارس و مهدهای کودک و کنترل دمای در صنعت حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوسرانی مورد توجه باشد. شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.