مصطفی خرامان گفت: بعید می‌دانم نویسنده‌ای که تنها به خاطر جوایز داستان می‌نویسد بتواند تحول یا جهشی در ادبیات ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری دومین مسابقه سراسری داستان دفاع مقدس (جایزه ادبی یوسف) خرامان با بیان این مطلب افزود: برگزاری مسابقه سراسری داستان کوتاه دفاع مقدس اتفاق مثبتی در رشد این گونه ادبی است اما نباید شرکت‌کنندگان در این مسابقه پس از اتمام آن فراموش شوند.

وی ادامه داد: در این مسابقات شاهد آثار ارزشمندی هستیم و جرقه‌های خوبی در داستان کوتاه دفاع مقدس زده می‌شود اما نباید باعث خاموشی این جرقه‌ها بشویم و برای رشد این مقوله باید کار مداوم و برنامه‌ریزی شده انجام داد.

نویسنده کتاب «دست‌های رنگی» درباره انگیزه‌ساز بودن جوایز مادی جشنواره‌ها و مسابقات گفت: مسایل مادی همیشه می‌تواند انگیزه قابل قبولی برای همه باشد ولی در حیطه‌ای مثل ادبیات دفاع مقدس این انگیزه می‌تواند به شکل مضاعفی برای آن‌هایی که دل‌مشغولی این کار را دارند به حساب آید.

وی یادآور شد: داستان کوتاه مشتری خود را دارد اما چون در ازای نوشتن آن مبلغ ناچیزی به نویسنده می‌دهند، دیگر شخصی رغبت نمی‌کند تا داستان کوتاه بنویسد و آن را برای چاپ عرضه کند. لذا اکثراً برای دل خودشان می‌نویسند و متاسفانه به همین دلیل داستان کوتاه رونق مناسبی نمی‌یابد و حتی ارزش آن در مطبوعات که یکی از مراکز گسترش فرهنگ است هنوز ناشناخته‌ مانده و هیچ توجهی به آن نمی‌شود.

مصطفی خرامان در پایان گفت: امیدوارم نه تنها داستان کوتاه، که همه شکل‌های ادبیات و به ویژه ادبیات دفاع مقدس با حمایت ویژه مسئولان و ارزش‌گذاری بیش از پیش آنان به این مقوله، رونق خوبی یافته و در آینده‌ای نزدیک شاهد اوج‌گیری آن و حضور نویسندگان در جایگاه مناسب خود باشیم.