وزیر بهداشت گفت: اگر استانداردها رعایت شود، دستگاه های تولیدی دانش بنیان ها توسط بیمارستان ها، دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز پژوهشی زیر مجموعه وزارت بهداشت حمایت و خریداری می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ظفرقندی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران ساخت که امروز به همراه معاون علمی رییس جمهور انجام شد، اظهار کرد: ابتدا از معاون علمی و معاونت علمی برای برپایی این نمایشگاه بسیار پیشرفته و مفید تشکر می کنم. معاونت علمی در این نمایشگاه برای پدیدار کردن زحمات دانش بنیان ها تلاش بسیار کرده است که قدردانی می کنم.

وزیر بهداشت درباره بازدید امروز خود از این نمایشگاه گفت:امروز بیشتر از شرکت های فعال در حوزه علوم پزشکی و دستگاه ها و تجهیزات متعددی که توسط دانشمندان جوان کشور در حوزه پزشکی تولید شده، بازدید کردم. این تجهیزات و ‌محصولات بعضا در حد تولید داخل و برخی در حد صادرات بودند. محصولات دانش بنیانی که امروز مشاهده کردم بسیار پیشرفته و از لحاظ تکنولوژی در سطح بالایی قرار داشت.

ظفرقندی صرفه جویی ارزی محصولات دانش بنیان را دستاورد بسیار بزرگی برای کشور عنوان کرد و گفت: تجهیزاتی که در آزمایشگاه ها استفاده می شود و دستگاه های شبیه ساز مورد استفاده برای آموزش و میکروپروب های پیشرفته که تا یک میکرون را نشان می‌دهد از جمله محصولات دانش بنیانی بود که امروز از آن ها بازدید کردم. بسیاری از تجهیزاتی که امروز آن ها را مشاهده کردم، می‌تواند در آینده نزدیک سطح علمی و اقتصادی بسیار خوبی را برای حوزه پزشکی کشور تامین کند.

وزیر بهداشت درباره درخواست های دانش بنیان های حوزه پزشکی از او در این بازدید و اقدامات وزارت بهداشت در جهت رفع نیاز شرکت ها گفت: رابطه دو جانبه ای در این رابطه وجود دارد؛ از آنجا که تجهیزات، تجهیزات حوزه پزشکی است، وزارت بهداشت وظیفه اش این است که به لحاظ کیفیت، این تجهیزات را ارزیابی کند و اگر استانداردها تایید شود و به این اطمینان برسیم، دستگاه های تولیدی دانش بنیان ها توسط بیمارستان ها، دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز پژوهشی زیر مجموعه وزارت بهداشت حمایت خریداری می شود.

وی درباره اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به تجهیزات پزشکی گفت: این موضوعی است که باید در دولت تصمیم گیری شود و هنوز تصمیم گیری نهایی انجام نشده است.

ظفرقندی همچنین درباره اجرای قانون هوای پاک و اینکه وزارت بهداشت وظیفه دارد ۶ بند قانونی از این قانون را اجرایی کند، گفت: بحث هوای پاک را در دولت مطرح کردیم و گزارشی از وضعیت موجود ارائه کردیم که اکنون در چه شرایطی هستیم. همچنین گزارشی از آسیب هایی که به دلیل آلودگی هوا به مردم و سلامت آن ها وارد شده و همچنین و میزان خسارات اقتصادی ارائه شد. آقای رییس جمهور در این خصوص دستوراتی دادند و تقریبا در هر جلسه هیات دولت این موضوع را پیگیری می کنند.

وی ادامه داد: قانون هوای پاک عمدتا به آن مراکزی که تولید کننده هوای آلوده هستند، برمی گردد و وظیفه وزارت بهداشت توصیه کننده به رعایت امور بهداشتی ‌و درمان بیماران است. در بحث هوای پاک باید حمل ونقل عمومی، انرژی پاک و پنل های خورشیدی برقرار و تولید شود تا کمتر با بیماری های مرتبط با آلودگی هوا مثل بیماری های ریوی و قلبی ‌مواجه شویم. ما در حال حاضر خودمان طرف مطالبه گر هستیم.