ساری- پروژه کتابخانه و تالار مرکزی ساری پنج دولت به خود دید و در پاییز زمستانی مازندران یخ و قندیل بست و به عنوان ارثیه ناتمام به دیگری سپرده شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مازندرانی‌ها سال‌های سال برای راه اندازی کتابخانه و تالار مرکزی ساری چشم انتظاری می‌کنند و این ابرپروژه فرهنگی و هنری از هر دولتی به دولت بعدی ارثیه داده می‌شود.

پروژه کتابخانه مرکزی ساری دولت‌های دهم، یازدهم، دوازدهم و سیزدهم را از سر گذرانده و پنج وزیر ارشاد به خود دیده اما همه اینها باعث نشده این پروژه رنگ بهره‌برداری ببیند و اکنون به دولت چهاردهم رسیده است.

یکی از مطالبات همیشگی اهالی فرهنگ و هنر مازندران در دیدار با وزرای ارشاد و مسئولان مرتبط، بهره‌برداری از پروژه کتابخانه مرکزی ساری است اما تاکنون وعده‌ها بسیار بوده و منجر به اتمام این پروژه نشده است.

عملیات اجرایی تالار مرکزی ساری سال ۱۳۸۶ با هدف تأمین فضای مناسب برای انجام فعالیت‌های مهم فرهنگی و هنری استانی و ملی و نیز فراهم کردن فضایی برای فعالیت هنرمندان از محل اعتبارات ملی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد و قرار بود طی سه سال به بهره‌برداری برسد اما در دولت‌های مختلف تکمیل این طرح محقق نشد.

در دولت سیزدهم نیز تکمیل این مجموعه مورد تاکید قرار گرفت. یکی از وعده‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهالی فرهنگ و هنر مازندران در سفر ۲۵ آذر ۱۴۰۰ به این استان تکمیل تالار مرکزی ساری بود که ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ در سفر نخست رئیس‌جمهور شهید به مازندران نیز به عنوان یکی از پروژه‌های اولویت‌دار مورد توجه قرار گرفت.

تالار مرکزی نیمه کاره افتتاح شد اما استفاده نشد!

مجتمع فرهنگی و هنری مرکز مازندران با عنوان تالار مرکزی ساری ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گشایش یافت اما پس از آن نیز این تالار مورد استفاده قرار نگرفت و مدتی بعد اعلام شد که هنوز بخش‌هایی از عملیات تجهیز مجتمع انجام نشده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از تجهیز و نصب نورهای تخصصی و عمومی در تالار مرکزی ساری خبر داد.

عیسی مدانلو در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ۱۱۰ میلیارد ریال برای نصب و راه‌اندازی نورهای تخصصی هزینه شده است، اظهار کرد: در این راستا برای تجهیز سه سالن آمفی تئاتر، سینما و سالن موسیقی و یک پلاتو، ۱۵۰ پروژکتور و نورهای تخصصی بکار رفته است.

وی همچنین به اختصاص ۴۰۰ میلیارد ریال برای دکوراتیو، صندلی‌ها، تجهیزات تخصصی صوت و صدا و نورهای عمومی اشاره کرد و گفت: برای ماشینری سالن‌ها نیز ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه سیستم‌های ماشینری برای ارتقای سطح کیفی نمایش و موسیقی در سالن‌های آمفی‌تئاتر به‌کار می‌روند، ادامه داد: این سیستم از بخش‌های مختلف مکانیکی و الکترونیکی تشکیل شده و در تغییر سریع دکوراسیون، نورپردازی، آکوستیک و افزایش بهره‌وری سالن‌ها نقش به‌سزایی دارد. در واقع هم در قسمت بالایی صحنه و هم دربخش زیرین آن، مجموعه عظیمی از تجهیزات تعبیه شده است.

مدانلو با اعلام اینکه تالار مرکزی ساری طبق استانداردهای سالن‌های تخصصی تجهیز شد، گفت: در راستای سیاست‌های دولت چهاردهم، این تالار بزرگ فرهنگی از اول دی‌ماه به مدت یکسال به بخش خصوصی واگذار شد تا فعالیت‌های فرهنگی و هنری در آن رونق یابد.

در راستای سیاست‌های دولت چهاردهم، این تالار بزرگ فرهنگی از اول دی‌ماه به مدت یکسال به بخش خصوصی واگذار شد

وی این نوید را داد که در آینده‌ای نزدیک انجمن‌ها و گروه‌های مختلف در تالار مرکزی مستقر شوند.

معاون توسعه مدیریت و منابع اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران یادآور شد: این مجتمع فرهنگی با زیربنای ۱۲ هزار و ۳۸۰ مترمربع ساخته شده و یکی از مجهزترین مجموعه‌های فرهنگی و هنری کشور محسوب می‌شود.

تالار مرکزی ساری دارای سه سالن با مجموع ظرفیت ۹۴۶ نفر شامل سالن نمایش با ظرفیت ۶۰۱ نفر، سالن سینما با ۱۸۷ صندلی و سالن موسیقی با ۱۵۸ صندلی است که با تجهیزات به‌روز و حرفه‌ای اجرا و به زیرساخت‌های فرهنگی و هنری مازندران افزوده شد.

تالار مرکزی ساری علاوه بر این سه سالن دارای فضاهای کارگاهی، اداری و آموزشی نیز هست که امکان تجمیع بخش‌های فعالیت‌های هنری مرکز استان در یک مجتمع را فراهم می‌کند.

کتابخانه مرکزی ساری نیز در پنج طبقه پیش‌بینی شده که شامل زیرزمین، همکف، طبقه اول، دوم و سوم است. پذیرش مراجعان، فروشگاه، سالن انتظار، کافی‌نت، نشریات روز، نمایشگاه، سالن سمعی بصری، سالن‌های مطالعه گروهی و فردی، سالن کنفرانس، سالن اجتماعات با ظرفیت ۳۵۰ نفر در ۲ طبقه با ورودی‌های مستقل، مخازن نگهداری کتاب با ظرفیت ۸۰ هزار جلد، اتاق‌های پذیرایی و خدمات مهمانان، سالن نمایش و فضاهای جانبی آمفی‌تئاتر؛ اینها مشخصات پروژه کتابخانه مرکزی ساری است که در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درج شده است.

سکینه خاتون مهدیان پور، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هفت پروژه از ۳۲ طرح ناتمام استان طی یکسال گذشته تکمیل شده است.

وی تالار مرکزی را از جمله طرح‌های نیمه تمام بیان کرد و گفت: این پروژه مهمترین پروژه در استان به شمار می‌رود و از سال ۸۶ پیگیر آن هستیم.

وی ادامه داد: این پروژه ملی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دست ساخت است و در صورت تخصیص بودجه تا پایان سال نسبت به تکمیل عملیات عمرانی آن اقدام می‌شود.

این پروژه ملی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دست ساخت است و در صورت تخصیص بودجه تا پایان سال نسبت به تکمیل عملیات عمرانی آن اقدام می‌شود

مهدیان پور یادآور شد: اگر عملیات عمرانی پروژه به پایان برسد نسبت به تجهیز آن اقدام می‌کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران تعداد کتابخانه های فعال در استان را ناکافی دانست و گفت: ۱۰ شهر استان فاقد کتابخانه هستند.

مهدیانپور با تاکید بر افزایش سرانه کتابخانه ای گفت: به ازای هر فرد سه متر مربع فضای کتابخانه‌ای در نظر گرفته شد و علاوه بر ساخت کتابخانه باید از ظرفیت کتابخانه سیار نیز استفاده کنیم.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان شمار پروژه‌های نیمه کاره را ۳۲ طرح ذکر کرد و گفت: طی یک سال گذشته ۷ پروژه افتتاح شده است.

حدود ۲۷۰۰ پروژه نیمه تمام در سطح استان وجود دارد که ۹۰ پروژه ملی هستند و اجرای برخی از پروژه‌ها در استان کاملاً متوقف شده‌اند و پیمانکار نیز کار را نیمه تمام رها کرده است.