سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه سیاست‌های کلان حوزه علوم پایه مشکلاتی دارد، گفت: اعداد و ارقام افرادی که علوم پایه را انتخاب می‌کنند، اعداد خوبی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسین حسینی در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که امروز سه شنبه ۲۷ آذرماه در سالن علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: این جشنواره چند ویژگی دارد یکی اینکه مختص حوزه علوم پایه است. سال‌هاست که در حوزه علوم پایه در کشور صحبت می‌کنیم ولی سیاست‌های کلان این حوزه و تحقیقات علوم پایه مشکلاتی دارد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر یک نقص اجتماعی و فرهنگی در حوزه علوم پایه داریم که دلیل آن عدم شناخت جامعه از حوزه علوم پایه است. در صورتی که پیشرفت‌های سایر حوزه‌ها به دلیل سرمایه‌گذاری‌های ویژه در حوزه پایه است.

حسینی با بیان اینکه از بین متقاضیان کنکور ۱۰ تا ۱۵ درصد در حوزه ریاضی و فنی انتخاب رشته می‌کنند، گفت: از یک میلیون و۲۰۰ هزار نفر متقاضی کنکور، ۱۴۰ هزار نفر این حوزه را انتخاب می‌کنند و در کل اعداد و ارقام افرادی که علوم پایه را انتخاب می‌کنند، اعداد خوبی نیست.

وی خاطر نشان کرد: این همایش چنین نگاهی را ترویج می‌کند و امسال هشتمین جشنواره برگزار شده است که همین مایه دلگرمی است.

حسینی با بیان اینکه حوزه علوم پایه در کشور نیاز به یک توجه ویژه دارد، ادامه داد: باید از بنیاد جمیلی تشکر کنیم ولی سیاستگذاران و مدیران دانشگاه وظیفه دارند که به این حوزه توجه کنند.

به گفته سرپرست دانشگاه تهران؛ ویژگی دیگر این جشنواره انتخاب اندیشمندان و دانشمندان جوان است که می‌تواند الهام بخش باشد. این همایش یک کار فرهنگی را انجام میدهد ولی برنامه ریزی در حکمرانی کشور انجام گیرد که این جوانان در کشور پای‌بند شوند.