قم- معاون رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه ۲۹ میلیون متر مکعب نیاز آبی فضای سبز قم است افزود: فقط ۵ میلیون متر مکعب از این میزان از چاه ها تامین می شود و مابقی از آب انتقالی است.

به گزارش خبرنگار مهر، صدیقه ترابی شامگاه سه شنبه در جمع فعالان محیط زیست استان قم گفت: مشکل بزرگی که در استان قم داریم کاهش سطح آب‌های زیرزمینی است و در جاهایی که بتن صورت نگرفته در صورت رهاسازی آب شاهد فرونشست و نفوذ آب شدید رودخانه هستیم.

معاون رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: سالانه ۱۵۴ میلیون متر مکعب آب به عنوان حقابه برای استان قم در نظر گرفته شده است که البته این میزان نمی‌تواند تالاب‌های استان قم را از خشکسالی نجات دهد و تنها سبب خیش شدن سطح تالاب‌ها و جلوگیری از بروز گرد و غبار می‌شود.

وی گفت: استان قم باید اولویت محیط زیستی خود را مشخص کند که آیا نیاز زیست محیطی رودخانه را می‌خواهد تأمین کند و یا اینکه آب به دشت‌ها و تالاب‌ها برسد.

ترابی با بیان اینکه ۲۹ میلیون متر مکعب نیاز آبی فضای سبز استان قم است افزود: ۵ میلیون متر مکعب از چاه‌ها تأمین می‌شود و مابقی از آب انتقالی است.

وی عنوان کرد: کارگروه سازگاری با کم آبی در استان‌های کشور با ریاست استانداران برگزار می‌شود و موضوعات این بخش در این کارگروه مطرح و جمع بندی می‌شود.

معاون رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست از نظر قانونی نمی‌تواند وارد جزئیات توزیع آب در داخل استان شود و فعالان محیط زیستی باید از طریق شورای برنامه ریزی استان نحوه توزیع آب را مطالبه کنند.

وی ابراز کرد: در قم بیشترین آب شیرین کن را داریم که آب برگشتی آن ابرشور است و با وجود اینکه آب انتقالی به قم داشته ایم و کیفیت آن مناسب است، اما استفاده از آب شیرین کن همچنان در بین مردم ادامه دارد.

ترابی ادامه داد: در موضوع پسماند کارهای خوبی در قم صورت گرفته و این موضوعی بسیار پیچیده و حل نشده در کشور است و تلاش می‌شود بر اساس برنامه هفتم به این امر پرداخته شود.