وزیر علوم در واکنش به افزایش نجومی شهریه‌های دانشگاه آزاد گفت: ما در مورد دانشگاه آزاد گله‌مند هستیم، دانشگاه آزاد آنچنان که باید منضبط نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: شهریه دانشگاه آزاد تا جایی که من اطلاع دارم از ۳۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده بود، حالا پذیرفته شدگان به دلیل مشکل مالی دارند از تحصیل انصراف می‌دهند. من به زیر مجموعه‌های وزارت علوم اعلام کرده‌ام که باید پیش‌بینی پذیری را در نظر بگیرید.

وی افزود: کسانی که دانشگاه دولتی قبول نمی‌شوند، پیش‌بینی می‌کنند که در دانشگاه آزاد تحصیل کنند. باید حدس بزنیم که وقتی شهریه این‌طور افزایش پیدا می‌کند، چه اتفاقی در روحیه و احساسات پذیرفته شدگان رخ می‌دهد. ما در مورد دانشگاه آزاد گله‌مند هستیم.

دانشگاه آزاد منضبط نیست

وزیر علوم ادامه داد: نمایندگان مجلس در این رابطه از من سوال کردند و حق می‌دهم که آنها باید پرسش کنند، دانشگاه آزاد آنچنان که باید منضبط نیست. نمایندگان طرحی را آماده کردند و با دیدن آن من امیدوار شدم که انضباط به دانشگاه آزاد ببخشد. این طرح مربوط به ساماندهی دانشگاه آزاد است.

سیمایی صراف یادآور شد: کارمندان و اساتید دانشگاه آزاد نیز از این دانشگاه گله‌مند هستند.

وی در رابطه با جبران تعطیلی‌ها در دانشگاه‌ها، گفت: آموزش مجازی ممنوع اعلام شده بود اما اجازه دادیم تا کلاس‌های عقب مانده را به صورت مجازی برگزار کنند. حالا همه دانشگاه‌ها موظفند از این ظرفیت برای جبران عقب‌ماندگی آموزشی استفاده کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در رابطه با ناترازی انرژی و دستاوردهای دانشگاهی در این رابطه، عنوان کرد: شرکت‌های دانش بنیان و دانشجویان فعال در حال ساخت پنل‌های خورشیدی هستند. خرید این پنل‌ها سخت و گران است. تلاش ما در دانشگاه‌ها این است که مصرف انرژی به سمت انرژی پاک برود.

سیمایی صراف در بخشی از سخنانش در رابطه با جلوگیری از سخنرانی برخی از افراد در دانشگاه‌ها، اظهار کرد: مشکلات با تفاهم حل می‌شود. هیئت سه نفره درخواست‌های سخنرانی در دانشگاه‌ها را بررسی می‌کند. برخی سلیقه خودشان را اعمال می‌کنند، در حالی که تاکید ما این است که قانون رعایت شود.

وی تصریح کرد: باید احساسات جوان‌ها در دانشگاه‌ها را درک کنیم، تنوع دیدگاه و سلیقه‌ها را بپذیریم. در چارچوب کلی نظام انواع سلایق قابل توجه است و نباید فقط یک سلیقه فراگیر شود. نظام این قدرت و ظرفیت را دارد که همه سلایق را پوشش دهد.

وزیر علوم همچنین در رابطه با خروج نخبگان از کشور، گفت: دلایل مختلفی موجب خروج نخبگان می‌شود، عوامل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مؤثر هستند. مهاجرت تنها یک دلیل ندارد. با بهبود معیشت و رفع برخی از موانع سیاسی و فرهنگی می‌توانیم افراد بیشتری را در کشور نگه داریم و حتی آن‌هایی را که رفته‌اند، برگردانیم.

وضعیت معیشتی اساتید مناسب نیست

سیمایی صراف همچنین در رابطه با توسعه زیرساخت‌ها در وزارت علوم و دانشگاه‌ها، بیان کرد: تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی در دانشگاه‌ها فرسوده هستند و وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی رضایت بخش نیست، وضعیت معیشتی اساتید و کارمندان نیز مناسب نیست.

وی افزود: همه مشکلاتی که وجود دارد به دانشگاه‌ها آسیب می‌زند که اگر برطرف نشوند، تأثیر منفی در رشد علمی کشور به وجود می‌آورند. دولت برنامه‌هایی برای بهبود وضعیت موجود دانشگاه‌ها دارد.

وزیر علوم در رابطه با خوابگاه متأهلان نیز گفت: آثار مثبتی در توسعه خوابگاه وجود دارد که آنها می‌توانند با خاطر آسوده تحصیلات تکمیلی خود را ادامه دهند، همین موضوع می‌تواند به کاهش مهاجرت کمک کند. قرار است با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام ظرف یک سال هزار واحد خوابگاهی متاهلی را ایجاد کنیم.