کرج- سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه حفاظت از منابع طبیعی در کشور به صورت فیزیکی است، گفت: می توانیم از پهپادها در این بخش استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی تیموری در همایش یک روزه فرماندهان و جانشینان یگان‌های حفاظت استان‌های کشور که در مرکز آموزش دکتر جوانشیر کلاک کرج پیش از ظهر چهارشنبه برگزار شد، با اشاره به وضعیت کشور گفت: شرایط آب و هوایی ایران به گونه‌ای است که برخی مناطق خشک و برخی نیمه خشک هستند و از میزان ۵۲ درصد مرتعی که در اختیار ما است تنها کمتر از ۱۵ درصد آن شرایط خوبی دارد و متأسفانه بقیه مراتع در شرایط خوبی به سر نمی‌برند.

وی با اشاره به حساسیت‌هایی که در حوزه منابع طبیعی محیط زیست وجود دارد، افزود: با توجه به اینکه برخی از ابلاغیه‌ها تبدیل به قانون شده و بیش از ۵۵۰۰ نفر از نیروهایی که به روش‌های مختلف جذب و استخدام شدند، شما به گونه‌ای فعالیت می‌کنید که پیشانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هستید.

تیموری خطاب به فرماندهان و جانشینان یگان‌های حفاظت بیان کرد: شما حافظ منابع طبیعی کشور هستید و ما باید به مردم پاسخ دهیم و امیدوارم بتوانیم در این بخش کارهایی انجام دهیم که موجبات دلگرمی شما فراهم شود.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یکی از بزرگترین مسائل حوزه حفاظت از منابع طبیعی را حفاظت از جنگل‌های شمال کشور عنوان کرد و گفت: باید گلوگاه‌های قاچاق چوب در استان‌های شمالی را حتماً شناسایی کنید. با نیروی انتظامی جلساتی را برگزار کنید و به مردم هم در این زمینه آموزش دهید که قاچاقچیان را شناسایی کنند و بتوانند به موقع به شما اطلاع دهند.

وی با اشاره به قدرت رسانه در راه کمک به دستگیری قاچاقچیان چوب اضافه کرد: اگر از طریق رسانه افرادی که دستگیر می‌شوند به مردم نشان داده شوند دیگر شخصی به دنبال انجام چنین کاری نمی‌رود چرا که تمامی اینها برگرفته از آز و طمع است و در استان‌های زاگرس نشین برای تهیه ذغال عملیات قطع درختان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: الان در استان‌های شمالی سازمان منابع طبیعی هر قدمی که برمی دارد، باید اقناع سازی کند و باید مردم را متوجه کند این کار و حضور در جنگل برای حفظ بیشتر جنگل لازم است.

تیموری در خصوص آتش سوزی‌هایی که در جنگل‌ها اتفاق می‌افتد افزود: برخی از این آتش سوزی‌ها به دلیل گرم شدن هوا و برخی هم به دلیل سهل انگاری و روشن کردن آتش در مراتع است که متأسفانه بیش از ۸۰ درصد مراتع در این آتش سوزی‌ها از بین می‌رود.

تیموری گفت: در بین کشورهای مختلف از روش‌های متفاوتی برای حفظ منابع استفاده می‌کنند و روش‌های ما امروز در ایران به صورت فیزیکی است و می‌توانیم به کمک پهپادها و دوربین‌های خاصی که موجود داریم، حفاظت از منابع را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: در بخش هوش مصنوعی امروزه در حوزه حفاظت منابع طبیعی کارهای خوبی انجام شده و باید توجه ویژه ای به استارتاپ ها داشته باشیم.