معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: معتقد هستیم علوم پایه از اساتید و چهره های شاخصی برخوردار است و باید ارتقا بیشتری پیدا کند از این رو چشم انتظار طرح های خوب در این حوزه هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سیدجلیل حسینی در اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، جایگاه علوم پایه را ویژه خواند و بر حمایت از آن تاکید کرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه قطعاً علوم پایه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و ما نیز در این مسیر همراه عزیزان خواهیم بود، خاطر نشان کرد: علوم پایه از اساتید و چهره‌های شاخصی برخوردار است و برای آنکه بتواند در آموزش و ارائه خدمات و ارتقا علم و پژوهش نیز به خوبی ایفای نقش کند، باید در وزارت بهداشت، توجه و تاکید مضاعفی بر آن شود.

وی سپس به موضوع تغییر روش در دوره‌های دکتری تخصصی (PhD) اشاره کرد و گفت: اینکه فارغ التحصیلان دکتری تخصصی (PhD) منتظر استخدام در یک سازمان نباشند و خود به عنوان نیروهای مولد کار در کشور مشغول به کار شوند بسیار ارزشمند است. فارغ التحصیلان علوم پایه نیز باید بلافاصله بتوانند در جامعه برای خود شغلی را تنظیم کنند و حتی دیگران را به کار گیرند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، بحث بوردها و محدود سازی آنها به برگزاری آزمون را ناکافی خواند و گفت: اکنون در تلاشیم تا افراد جدیدی را به بوردها اضافه و سپس تقسیم وظیفه کنیم. تا این اعضا بتوانند برای آینده رشته، امتحانات و ارزیابی بخش‌ها تصمیم گیری کنند.

وی انجمن‌های علمی را نیز بازوی کمکی وزارت بهداشت دانست و تصریح کرد: انجمن‌ها مجموعه‌ای از اساتید دانشگاهی و غیر دانشگاهی هستند که سبقه و تجربه خوبی در حوزه‌های مختلف دارند و می‌تواند بازوی کمکی وزارت بهداشت باشند.

حسینی گفت: معتقدم ۳۰ تا ۵۰ درصد از امور کاری وزارت بهداشت، از طریق انجمن‌های علمی می‌تواند طراحی و اجرا شود. بر این اساس همراهی بوردها و انجمن‌های علمی در این دوره در دستور کار است و اساتید بالینی و علوم پایه باید کمک کنند تا این موضوعات به نتیجه برسد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، بر ضرورت برقراری ارتباطات علمی بین المللی در قالب فرصت مطالعاتی تاکید کرد و افزود: امیدوارم اوضاع اقتصادی به سمتی برود که بتوانیم این ارتباطات را در دانشگاه‌ها رونق ببخشیم اما در شرایط کنونی تا حدودی هم می‌توانیم از ارتباطات خود برای این مسئله استفاده کنیم. ارتباطات بین المللی در قالب Visiting prophesier را نباید حذف کنیم و بسیاری از دانشگاه‌ها و انجمن‌ها می‌توانند فرصت‌های مطالعاتی کوتاهی را طراحی و اجرا کنند.

وی افزود: معاونت آموزشی وزارت بهداشت، معتقد است که علوم پایه باید ارتقا بیشتری پیدا کند از این رو چشم انتظار طرح‌های خوب در این حوزه هستیم.