به گزارش خبرگزاری مهر، طالب محمدی با اشاره به جذب و استخدام ۴۷ نیروی آموزشی جدید در آموزش و پرورش استثنایی استان اظهار کرد: ۲۱ آموزگار استثنایی، ۱۵ نیروی امور آموزش معلولان و یازده دانشجو در سال تحصیلی گذشته در آموزش و پرورش استثنایی استان استخدام شدند.
وی گفت: یک هزار و ۵۰۰ دانشآموز با نیاز ویژه در ۴۴ مدرسه استثنایی از آموزش و پرورش استثنایی استان خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی دریافت میکنند.
محمدی اعلام کرد: بیش از ۵۰۰ دانشآموز تحت آموزشی تلفیقی فراگیر (با بهره هوشی عادی) نیز در مدارس عادی و با پشتیبانی مدارس استثنایی و تخصیص معلم رابط در حال تحصیل هستند.
وی یادآور شد: خدمات آموزشی به دانش آموزان داری اختلالات یادگیری پایه اول تا ششم دوره ابتدایی در ۲۱ مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی و تربیتی استان با پوشش بیش از یک هزار و۴۰۰ دانش آموز در حال انجام است.
محمدی با اشاره به برگزاری دورههای توانمندسازی برای ۵۵۰ نفر از شاغلین آموزش و پرورش استثنایی استان، تصریح کرد: کارگاههای تخصصی آموزش زبان اشاره برای ۱۵۰ نفر از معلمان و دوره آموزشی خط بریل برای ۵۰ نفر از مربیان مدارس استثنایی استان برگزار شده است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان با بیان اینکه در حال حاضر مدارس استثنایی ساعی و شفاء شهرستانهای مریوان و قروه دارای زمین چمن درون مدرسهای هستند، یادآور شد: ۲ زمین چمن مصنوعی در مدارس توکل شهرستان سنندج و احیا شهرستان دهگلان نیز به زودی برای بهرهبرداری دانش آموزان با نیازهای ویژه آماده خواهند شد.
محمدی اظهار کرد: ۹ کلاس درس تربیت بدنی در مدارس استثنایی استان ایجاد شده است که این اتاقها در مدارس تربیت شهرستان بانه، اوتیسم پویان شهرستان سنندج، باغچه بان شهرستان مریوان و بعثت کامیاران جهت استفاده دانش آموزان آماده و آغاز فعالیت ۵ اتاق دیگر نیز در در مدارس استثنایی پارسا، توکل، امید، سپیده و ادیب در اولویت کار آموزش و پرورش استثنایی استان قرار دارد.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان در ادامه با اشاره به تملک زمین، تأمین اعتبار و تعریف پروژه اولین مدرسه اختصاصی اوتیسم در ناحیه یک شهرستان سنندج، گفت: سالن ورزشی اختصاصی دانش آموزان استثنایی در مدرسه پارسا شهرستان سنندج ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بزودی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه به بهره برداری میرسد.
وی افزود: سه مرکز جامع سنجش نیز در مناطق کرانی، سریش آباد و موچش از ابتدای سال تحصیلی جاری فعالیت خود را آغاز کردند.
محمدی در ادامه با اشاره به موفقیتهای دانش آموزان با نیازهای ویژه گفت: کسب ۱۸ رتبه ورزشی، ۱۲ رتبه فرهنگی و هنری و۳ رتبه برتر کشوری در جشنواره نوجوان خوارزمی از افتخارات دانش آموزان با نیازهای ویژه استان در ۶ ماهه اخیر است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان در پایان استاندارد نبودن فضا و تجهیزات، مشکلات ایاب و ذهاب، مناسب سازی فضای آموزشی و کمبود نیروی تخصصی توان بخشی و عدم فرهنگ سازی مناسب را مهمترین چالشهای آموزش و پرورش استثنایی استان عنوان کرد.