در چهارمین روز دهه مبارک فجر، از دستاورد تازه‌ هوا فضا شامل ساخت ماهواره ایرانی امید، ایستگاه‌های زمینی و پایگاه پرتاب فضایی بومی جمهوری اسلامی ایران با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم رونمایی از اولین سامانه فضایی کشورمان، سرلشگر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای  مسلح ، وزیران علوم ، ارتباطات و دفاع نیز حضور دارند.

رئیس جمهور در این مراسم ، ضمن بازدید از تلاش‌های صورت گرفته در زمینه فضایی در جریان مراحل ساخت ماهواره و عملکرد ایستگاه‌های کنترلی آن قرار گرفت و از حامل ماهواره که در آینده نزدیک (سال آینده) این ماهواره را درمدار زمین قرار خواهد داد ، نیز بازدید خواهد کرد.

احمدی‌نژاد همچنین در جریان بازدید ، از طراحان و سازندگان سامانه‌های فضایی تقدیر کرد.

تاکنون کشورهای معدودی توان ورود به فضا و صنایع فضایی را داشتند.

ماهواره امید یک ماهواره تحقیقاتی پیشرفته است که به دست توانمند دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شده و در مدار ارتفاع پایین قرارمی گیرد. این ماهواره و سامانه پرتاب آن توسط کارشناسان نخبه جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است. این ماهواره در آینده نزدیک توسط ماهواره‌‌بر ساخت کشورمان و از پایگاه پرتاب فضایی ایران به مدار پرتاب خواهد شد.

با ساخت این ماهواره جمهوری اسلامی ایران به عنوان یازدهمین کشوری که توانمندی ارسال ماهواره به فضا را پیدا کرده است.

ایستگاه هدایت و کنترل ماهواره در مدار پایین نیز که امروز افتتاح شد وظیفه تعیین موقعیت ماهواره را بر عهده داشته و ارتباط رادیویی با ماهواره را برقرار می کند و فرمانهای کنترل لازم را به ماهواره ارسال نموده و پاسخ ماهواره را دریافت می کند.

 پایگاه پرتاب فضایی ایران با پرتاب راکت کاوشی نیز امروز مورد بهره برداری قرار گرفت. این پایگاه به منظور پرتاب ماهواره‌های ایرانی در داخل کشور طراحی و ساخته شده و راکت کاوشی از جمله مقدمات اولیه پرتاب ماهواره به مدار است.  این راکت شناسایی محیط پروازی ماهواره‌ها قبل از پرتاب را انجام می‌دهد.

طراحی و ساخت اجزای ماهواره و ماهواره ‌برها دارای سطح بالایی از فناوری می‌باشد که هم اکنون به همت والای دانشمندان جوان حاصل شده است.

حامل ماهواره دارای بیش از 10 هزار تنوع قطعه در اجزای مختلف اعم از موتور، بدنه، هدایت و کنترل می‌باشد که کارشناسان رشته‌های مختلف دانشگاهی طی 10 سال گذشته ساخت تمامی اجزای آن را بومی نموده و اینک صنایع هوافضای جمهوری اسلامی قادر به ساخت کامل آن است.

کارخانجات ساخت موتور ماهواره‌برها اینک قادر است موتورهای مورد نیاز حامل ماهواره را تولید نماید و این قابلیت، مرحله نوینی برای طراحی‌ ماهواره‌ برهای آینده است.

دستگاه‌های ره‌ گیری، کنترل و ارتباط با ماهواره تماماً توسط کارشناسان داخلی طراحی و ساخته شده است و قابلیت افزایش آنها و طراحی برای ماهواره‌های آینده نیز امکانپذیر است.

سیستم هدایت و کنترل حامل ماهواره، بر مبنای تجربه 20 ساله صنایع هوافضا کاملاً بومی بوده و توان هدایت ماهواره با مدار تعیین شده را داراست.