تبریز-رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز باید تمام زیرساخت‌های منطقه آزاد سلامت در استان را بررسی و تامین کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده عصر امروز در جلسه بررسی تشکیل منطقه آزاد سلامت به عنوان یکی از پنج استان تعریف شده در این عرصه، اظهار کرد: برای تحقق این امر لازم است با یک نگاه سیستمی به هم پیوسته و منسجم همه عوامل فراهم شود.

وی توضیح داد: هدف اصلی از ایجاد مناطق آزاد سلامت ارتقای سطح بهداشت عمومی و تسهیل دسترسی به خدمات پزشکی است.

فتح‌زاده، جذب توریسم سلامت و ارزآوری جهت رونق اقتصادی کشور، کاهش مراجعات به مراکز درمانی خارج از کشور جهت جلوگیری از خروج ارز، جذب و انتقال تکنولوژی به درون سیستم بهداشت و درمان کشور، ایجاد فرصت‌های شغلی و افزایش کیفیت خدمات درمانی با ایجاد یک فضای رقابتی را از جمله نتایج اجرای این‌گونه طرح‌ها دانست.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی در عین حال خاطرنشان ساخت: مجموع این فعالیت‌ها می‌توانند به ایجاد یک اکوسیستم جامع سلامت کمک کنند که نه تنها به نیازهای محلی پاسخ دهد، بلکه به عنوان یک مقصد بین‌المللی برای درمان و بهبود سلامت شناخته شود.

در ابتدای این جلسه معاون توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی به بیان تعریفی از منطقه آزاد سلامت پرداخت و گفت: منطقه آزاد سلامت به مناطقی اطلاق می‌شود که به منظور ارتقا خدمات بهداشتی و درمانی، پژوهش‌های علمی و فناوری‌های پزشکی ایجاد شده‌اند.

کریم عابدینی تصریح کرد: این مناطق می‌توانند به عنوان الگوهایی برای توسعه سیستم‌های بهداشتی در کشورهای مختلف عمل و به بهبود کیفیت خدمات بهداشتی کمک کنند.

وی ابراز داشت: فعالیت‌ها و خدماتی مانند مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها، مراکز تحقیقاتی و آموزشی و خدمات مشاوره و روانشناسی می‌توانند در مناطق آزاد سلامت استقرار یابند.