به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل رفیعی در اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظرههای دانشجویان ایران در زنجان، با اشاره به اهمیت فعالیتهای دانشجویی در عرصههای علمی و اجتماعی به بررسی کارکردهای دانشگاه و دانشجو در پیشرفت کشور پرداخت.
وی اظهار کرد: انتظار از دانشگاه و دانشجو، تنها محدود به آموزش نیست، بلکه تولید علم، پژوهش و تحقیق نیز از ارکان اصلی نقشآفرینی آنان در جامعه است. این عوامل از جمله پایههای اقتدار و امنیت هر کشور به شمار میروند.
رفیعی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی شاهد پیشرفتهای قابل توجهی در حوزههای مختلف علمی و تحقیقاتی بودهایم، ادامه داد: این موفقیتها مرهون تلاشهای دانشجویان و محققان در ادوار مختلف است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با تأکید بر اهمیت شناسایی مسائل و مشکلات کشور توسط دانشگاهها، این وظیفه را یکی از کارکردهای اصلی نهادهای علمی دانست و افزود: دانشگاهها بهعنوان محافل علمی و فکری باید در شناسایی و ارائه راه حل برای چالشهای کشور پیشگام باشند که یکی از بهترین ابزارها برای تحقق این امر، بهرهگیری از ظرفیت مناظرات دانشجویی است.
رفیعی با بیان اینکه مناظرات دانشجویی فرهنگ گفتوگو را در جامعه نهادینه میکند، افزود: نخبگان جامعه در دانشگاهها گرد هم آمدهاند. بنابراین فرهنگ گفتوگو در این فضا بسیار بالا است که خروجی این مناظرات کمک به حل مشکلات کشور است.
وی با اشاره به نقش دانشجویان در فضای مجازی و تأثیر آن بر پویایی مناظرات دانشجویی، بر استمرار این برنامهها تأکید کرد و گفت: این برنامه تنها یک شروع است و باید بهصورت مستمر ادامه یابد. لذا تشکلهای دانشجویی و متولیان دانشگاهی باید بستر لازم را برای ارتباطات مستمر و برگزاری مباحث چالشی در دانشگاهها فراهم کنند.
محیط دانشگاه محیط فهم، علم، دانش، منطق و ارتباط اجتماعی است
رئیس دانشگاه زنجان با بیان اینکه محیط دانشگاه محیط فهم، علم، دانش، منطق و ارتباط اجتماعی است، اظهار کرد: در این محیط میتوانیم حرفهایمان را بزنیم و از ادله خود دفاع کنیم.
جلال بازرگان با تاکید بر ضرورت تداوم برگزاری چنین رویدادها و مسابقاتی، بیان کرد: برکت این نوع مسابقات و اجتماعات میتواند این باشد که افراد با منطق از ادله خود دفاع کنند.
وی با بیان اینکه در مباحثه یادگیری افزایش مییابد، ادامه داد: نوع مباحثه و آموزشی که در حوزههای علمیه داریم یکی از بهترین روشهای آموزشی است.
مناظرههای دانشجویی نقطه شروعی برای افزایش همدلی طیفهای مختلف جامعه است
رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان گفت: مناظرههای دانشجویی نقطه شروعی برای افزایش همدلی طیفهای مختلف جامعه است.
طاهر یوسفیامیری با بیان اینکه این مناظرات را نقطه شروعی میدانیم برای افزایش همدلی بین طیفهای مختلف جامعه دانشگاهی، اظهار کرد: محیط دانشگاه محیطی است که حساسیت آن نسبت به اتفاقاتی که در جامعه رخ میدهد، بالاترین سطح را دارد.
وی بیان کرد: حقیقتطلبی و پرسشگری از مسائلی است که جایگاه بسیار بالایی در دانشگاهها دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان با بیان اینکه امیدواریم فضای همدلی و کنار هم زیستن اقشار مختلف جامعه در دانشگاهها را در سطح جامعه نیز شاهد باشیم، ادامه داد: در کنار هم میتوانیم یک مجموعه کلان را بسازیم نه اینکه دنبال حذف یکدیگر و تکصدایی باشیم.
یوسفیامیری با بیان اینکه اگر خودمان نسبت به موضوعی علاقه و اعتقاد داریم باید اعتقادمان را درست بسنجیم، اضافه کرد: باید پیششرطهای مسئله را بدانیم و نسبت به موضوع آگاهی کامل پیدا کنیم تا در انتخابهایمان به بهترین شکل اقدام کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان با بیان اینکه در این دوره از مناظرات مشابه دورههای گذشته شاهد استقبال خوب دانشجویان از همه دانشگاههای استان بودیم، اظهار کرد: حدود ۱۶۰ نفر دانشجو در تیمهای مختلف در این دوره شرکت کردند که امیدواریم در مرحله کشوری نیز شاهد برگزیده شدن تیمها باشیم.
در مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران ۳۶ تیم از دانشگاههای زنجان، علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان، آزاد اسلامی واحد زنجان، پیام نور واحد استان زنجان، دانشگاه ملی مهارت زنجان، دانشگاه فرهنگیان پردیس الزهرا (س) و شهید بهشتی زنجان ثبت نام کرده بودند که پس از اتمام مهلت ثبت نام که تا آخر آبان ماه امسال ادامه داشت، عنوان گزارههای تیمها و زمان مسابقات بر اساس قرعهکشی مشخص شد.
مرحله نخست این دوره از مسابقات از دهم آذر ماه در سالن اجتماعات استاد روزبه دانشگاه زنجان برگزار شد که بعد از برگزاری این مرحله و مشخص شدن تیمهای صعودکننده، دور دوم برگزاری این دوره مسابقات ادامه پیدا کرد و در نهایت، امروز ۳ دی ماه اختتامیه مسابقات با حضور تیمهای راه یافته به مسابقات پایانی و داوران و مشاوران مسابقات برگزار شد.
سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با هدف ایجاد انگیزه پژوهش و پرسشگری، توسعه فرهنگ نقد و گفتوگو و تقویت مهارت فن بیان و قدرت سخنوری دانشجویان آغاز به کار کرده است و از اهداف دیگر برگزاری این مسابقات، نقد خلاق، عالمانه و مستدل است که منجر به گسترش فرهنگ گفتوگو و تبادل نظر سازنده و اثربخش در جامعه بویژه در میان دانشجویان میشود.
در این دوره از مسابقات ۲۰ نفر از اساتید دانشگاههای استان زنجان بهعنوان داور و مشاور حضور داشتند.
در روز پایانی این رقابتها که امروز برگزار شد، تیم هرمس از دانشگاه زنجان مقام اول را کسب کرد و تیم فریاد از دانشگاه زنجان دوم شد و تیم دارای دادگر از دانشگاه پیام نور به مقام سوم رسید. همچنین تیم پیشرو از دانشگاه پیام نور زنجان به عنوان تیم اخلاق معرفی شد.
برگزیدگان این دوره از مسابقات علاوه بر دریافت لوح سپاس و جوایز، به مرحله کشوری اعزام خواهند شد.