ابراهیم خرازی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه اظهار داشت: این امر موجب می شود این آثار تاریخی توسط برخی سازمانها، ارگانها یا مردم دستخوش تخریب شده و در جریان گسترش شهرها، احداث جاده های ترانزیتی و سایر طرحها تمام یا بخشی از تپه های استان معدوم شوند.
وی ادامه داد: این امر به لحاظ ارزش تاریخی به هیچ طریق و تلاشی قابل جبران نبوده و دفاع قانونی در محاکم قضایی را با مشکل مواجه کرده است.
خرازی از شناسایی 200 تپه تاریخی در سال جاری در استان خبر داد و یادآور شد: تاکنون 863 تپه تاریخی استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی عنوان کرد: این تپه ها شامل 25 تپه در شهرستان میاندوآب، 50 تپه در شهرهای ماکو و چالدران، 28 تپه در اشنویه است و بقیه تپه ها در سایر مناطق استان واقع شده اند.
خرازی همچنین از شروع تعیین حرایم تپه های باستانی استان خبر داد و افزود: با انجام فراخوان، 31 مورد از تپه های باستانی استان بین شرکت های پژوهشی به مناقصه گذاشته شده است.
مسئول ثبت و تعیین حریم تپه های تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی از مهمترین دلایل تعیین حریم تپه های باستانی را تهیه نقشه و حریم مصوب آنها، جلوگیری از تعرض اشخاص حقیقی و حقوقی، جلوگیری از گسترش خانه سازی، تسطیح، تخریب یا هر اقدامی که موجب خدشه به موجودیت تپه ها شود، عنوان کرد.