به گزارش خبرنگار مهر، دبیر این نشست چهارشنبه شب با قرائت غزلی تقدیم به شهید رئیسعلی دلواری گفت: خوشحالیم که اینک شاهد بهبار نشستن باغستان ادبیات، در دیار سردار بزرگ جنوب توسط یکی از بانوان داستاننویس «برگزیده جایزه دکتر بشیر علوی» هستیم.
غلامرضا ابراهیمی عنوان کرد: بر خود میبالیم مجموعه رمان «برای تو» در کمترین زمان و با بهترین کیفیت ممکن در «نشر شنابا» به زیور طبع آراسته شده است.
مدیر انتشارات شنابا اضافه کرد: این رمان، روایتگر واقعی زندگی بیماران دیالیزمی است که با اندیشه، تصویر و روایت قوی نویسنده جنوبی گره خورده و میتواند رهاورد «هوایی تازه» در ادبیات زنان خطه حماسهخیز تنگستان باشد.
پژوهشگر مطرح بوشهری با اشاره به دستاورد جایزه بشیر علوی اظهار داشت: پیش از این در پیامی بیان داشتم، جایزه بشیر علوی در دلوار وقتی میتواند موفق باشد که «جریانساز ادبی» باشد.
سید قاسم یاحسینی افزود: مایه خوشحالیست که در کمتر از یک بهار از اولین جایزه بشیر علوی، در پاییزی خجسته شاهد «بهار ادبی» چاپ رمان رقیه ممسنی برگزیده این رویداد بزرگ ادبی باشیم.
یاحسینی با تاکید بر سختی قلمرو رمان و شهامت زنان خاطرنشان کرد: قلمرو رمان، قلمرو محرمیات است که نُرمهای امروز اجازه ورود به آن نمیدهد؛ اما شما زنان نشان دادید که «تابوشکن» هستید و میتوانید خالق شگفتیها باشید.
وی افزود: جای ادبیات و دراماتیک و در رأس آن رمان برای شهید رئیسعلی دلواری و حماسه دلیران تنگستان خالی است؛ تقاضا دارم که به همین زودی شاهد چاپ رمان در زمینه مبارزه مردان و زنان جنوب علیه استعمار باشیم.
نویسنده و پژوهشگر تنگستانی نیز با اشاره به پتانسیلهای ادبی تنگستان و خطه دلوار گفت: منطقه حماسهخیز دلوار و مردم آن از انرژی فوقالعادهای برخوردارند که میتوانند در زمینه فرهنگی و پژوهشی حرف اول را بزنند؛ با کارنامه خوبی که در شش سال اخیر دیدهایم، میتوانیم ادعا کنیم که در یک دهه دیگر شاهد چاپ آثار خوبی در حوزه شعر و داستان خواهیم بود.
بشیر علوی اضافه کرد: منطقه دلوار سزاوار این است که در کنار نام شهید رئیسعلی دلواری، خالق یک جریان و جنم ادبی و هنری در سطح استان باشد.
خالق نیم قرن شعر بوشهر با اشاره به رمان «برای تو» اظهار داشت: این اثر اولین کتاب رمان در منطقه دلوار و دومین رمان در حوزه تنگستان است که با صحافی، طراحی جلد و چاپ مطلوب توسط «نشر شنابا» منتشر شده و نویسنده با دقت نظر و وسواس زیاد به ویراستاری و تألیف مجموعه پرداخته است.
علوی اضافهکرد: رمان «برای تو» بازتاب مشکلات و معضلات اجتماعی است که توسط یک بانوی شاعر و نویسنده خلق شده است.
وی با اشاره به شاعرانگی متن کتاب افزود: شاعر بودن مؤلف، سهم چشمگیری در روایت مندی، زاویه دید و تصویرسازیهای خالق این اثر داشته است.
در بخش دوم جلسه شاعرانهم استانی «عبدالرسول قاسمی، محمد مرادی، محمد ابراهیمی، بهروز رضایی، غلامعلی عبدیپور، محمدیونس درزابی، فرح راورد شیری، زهرا تعجب، اعظم چمکوری، باران تمیمی، مریم شیخیونی و فاطمه میرزایی» به شعرخوانی پرداختند.
در این محفل نویسندگان و پژوهشگران مطرح استان و تنگستان سید قاسم یاحسینی (نویسنده و پژوهشگر مطرح بوشهری)، دکتر بشیر علوی (نویسنده، منتقد ادبی و مدرس دانشگاه)، عبدالکریم نیسنی (نویسنده و روزنامهنگار گناوهای)، غلامرضا حاجینژاد (نویسنده و پژوهشگر تنگستانی)، دکتر رضا زمانی (نویسنده و مدرس دانشگاه)، حاج حسین نامور (پژوهشگر و خواهر زاده شهید دلواری)، کلثوم نامور (نویسنده و پژوهشگر دشتیاتی)، خانم دکتر بکتر (معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش منطقه دلوار)، غلامرضا ممسنی (عضو شورای اسلامی دلوار)، حسن نعمتی، مهدیه مرادی و فاطمه نامور (از فرهنگیان منطقه دلوار) حضور داشتند.
پایان بخش محفل، با شاهنامهخوانی بانوی هنرمند گناوهای ترسا بهروزی، رونمایی کتاب با حضور مسئولان و قلمداران حاضر در محفل و تقدیم دسته گل به «رقیه ممسنی» نویسنده کتاب همراه بود.