مستند «دره پروانه‌ها» از نگاه انجمن دانش‌آموختگان مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی بهترین فیلم هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، طی مراسمی «دره پروانه‌ها» به عنوان بهترین مستند بلند هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» از نگاه انجمن دانش آموختگان مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی معرفی شد. در ابتدای این مراسم که در سالن فردوس برگزار شد در آنتونیا شرکا از اعضای هیئت داوران گفت: شیون فومنی میراث‌دار زبان گیلکی است و با شعرهای خود نقش موثری در پاسداشت این گنجینه ادبی داشته است. کاوه بهرامی مقدم در «دره پروانه‌ها» به شعر و شخصیت او از زاویه دیدی متفاوت و بر مبنای تحقیقاتی مفصل پرداخته است.

وی ادامه داد: شاید هر کسی شیون فومنی را نشناسد اما او میراث دار زبان گیلکی است و با کتاب‌هایی که نوشته گنجینه لهجه گیلکی را پاس داشته است.

ارد عطارپور، فیلمساز پیشکسوت سینمای مستند که دیگر سخنران این برنامه بود، عنوان کرد: خوشحالم برای بزرگداشت فردی در این برنامه حضور دارم که از حدود ۲۰ سال‌ پیش او را می‌شناسم و کارهایش را دنبال می‌کنم. کاوه بهرامی مقدم فیلمسازی است که هیچگاه دنبال شهرت نبوده و در سایه به سر برده اما سعی کرده است دنیای بهتری را در فیلم‌های خود به تصویر بکشد، بدون آنکه خود چیزی از آن طلب کند.

وی در ادامه با بیان اینکه «دره پروانه‌ها» فیلمی است که از دریچه دیگری به دنیا نگاه می‌کند، افزود: این فیلم در ستایش واژه، ادبیات، شعر و… ساخته شده است، نه برای سرگرم کردن مخاطب و بسیار ارزشمند است که هیئت محترم داوران با دقت به این نکات توجه داشته و از بین حدود ۹۰ فیلم این اثر را به حق برگزیده‌اند.

عطار پور بیان کرد: «دره پروانه‌ها» مانند دیگر آثار بهرامی مقدم بی‌ادعا است و به راحتی پیش می‌رود اما در پایان ما را به فرد دیگری تبدیل می‌کند.

در ادامه این مراسم رهبر قنبری یکی از اعضای هیئت داوران عنوان کرد: ارزش و اهمیت فیلم «دره پروانه‌ها» در آن است که فیلمساز توانسته است چگونگی نگاه و دید شاعر را در حوزه‌های مختلف در یک دوره سیاسی-اجتماعی و با زبان تاویل تصویری به خوبی بیان کند.

در ادامه کاوه بهرامی مقدم، کارگردان فیلم «دره پروانه‌ها» ضمن قدردانی از هیئت داوران اظهار کرد: همیشه انسان هایی که در خلاف جهت رودخانه حرکت می کنند برایم بسیار ارزشمند بوده اند از این رو ساخت فیلمی درباره زندگی و شخصیت شیون فومنی برایم مهم بود و سعی کردم نگاهی جامع و متفاوت در ساخت این فیلم داشته باشم به همین خاطر ضمن استفاده از نظرات طیف های گوناگونی از مردم عادی و دهقانان گرفته تا ادیبان و اهل فن درباره شیون از تصاویر سینمایی شاعرانه برای درک بیشتر تفکرات او و تاثیرات اجتماعی و ادبی‌اش استفاده کردم.

حامد فومنی فرزند شیون فومنی آخرین سخنران این برنامه بود که با اشاره به گذشت بیش از ۲۰ سال از درگذشت این شاعر عنوان کرد: من نه به عنوان فرزند بلکه به عنوان یک فعال فرهنگی احساس کردم باید درباره او کار بیشتری صورت بگیرد. از این‌رو بنیاد فرهنگی شیون فومنی را تاسیس کردم که یکی از اهداف آن ساخت مستند «دره پروانه‌ها» بود.

وی در پایان گفت: شیون به عنوان شاعر مشهور گیلک زبان شناخته می‌شود اما به زبان فارسی هم اشعار زیاد و قابل توجهی دارد.