بوشهر- معاون بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: سه هزار و ۶۴۸ نفر از سالمندان شهرستان گناوه از ابتدای سال تاکنون در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی مراقبت شده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا توکلی صبح شنبه در جمع خبرنگاران با تأکید به اینکه سالمندی یک فرایند زیستی گریزناپذیر است که طی آن افراد دچار کاهش در ظرفیت‌های درونی و درنتیجه افت عملکرد سیستم‌ها و ارگان‌های بدن می‌شوند بیان کرد: با آموزش شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی، تغذیه مناسب، ورزش منظم، کنترل وزن، کاهش استرس و خودداری از مصرف خودسرانه داروها و … بهبود وضعیت زندگی و ارتقای سلامت سالمندان امکان‌پذیر است.

معاون بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: اصلاح الگوی زندگی و توجه به کیفیت آن تا حد بسیار زیادی می‌تواند باعث افزایش کارایی و استقلال سالمندان شده و آنها را در کنترل عوارض مرتبط با سالمندی و درمان‌های آن کمک کند.

وی افزود: با توجه به اینکه ۱۰ درصد از مجموع جمعیت ۱۱۳ هزارنفری این شهرستان سالمند هستند و این جمعیت در حال افزایش است، یکی از علل نگرانی در رشد جمعیت سالمندان مسئله افزایش شیوع بیماری‌های مزمن و ناتوانی‌ها است، یعنی شرایطی که با فرایند پیری همراه بوده و نیازمند توجهی خاص است.

توکلی بابیان اینکه سه هزار و ۶۴۸ نفر از سالمندان شهرستان از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون در مراکز خدمات جامع سلامت مراقبت شده‌اند گفت: در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی برای سالمندان به‌صورت سالیانه خدمات و مراقبت‌های درمانی و بهداشتی ازجمله، ارزیابی و انجام مراقبت ازنظر سقوط و عدم تعادل، تغذیه، افسردگی، طب ایرانی، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، شناسایی و طبقه‌بندی خطرپذیری توسط مراقبین سلامت، بهورزان، کارشناس تغذیه و کارشناس روان انجام می‌شود.

معاون بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار داشت: سالمندان در مراقبت طب ایرانی که از سال گذشته به مراقبت‌های بهداشتی اضافه‌شده ازنظر هوا و محیط زیست، ساعات خواب و بیداری، خوردن و آشامیدن، فعالیت جسمانی، روانی و حفظ مواد ضروری در بدن و دفع مواد غیرضروری از بدن مراقبت و مشاوره شده همچنین سالمندان دارای بیماری فشارخون و دیابت هم به‌صورت ماهیانه توسط مراقبین سلامت و بهورزان و هر سه ماه توسط پزشک مراقبت می‌شوند.