لاهیجان- مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان گفت: حوزه و دانشگاه در زمینه فرهنگ سازی در زمینه جهت دهی وقف‌های جدید تلاش کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام اسماعیل تدینی عصر شنبه در همایش نخبگانی دانشگاه و حوزه در دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان اظهار کرد: با وجود خدمات و سابقه درخشان وقف در حوزه‌ها و دانشگاه، متأسفانه امروزه وقف در هر دو قشر به فراموش سپرده شده است.

حجت الاسلام تدینی در ادامه با بیان اینکه غرب از همین نسخه اسلام برای رشد و پیشرفت علمی استفاده کرد، گفت: دانشگاه هاروارد که از معتبرترین مراکز آموزشی در جهان هست توسط یک کشیش به نام جان هاروارد برای تربیت انسان‌ها بنا شده بود.

وی گفت: معاون اول رئیس جمهور در جشن نیکوکاری مؤسسات خیریه کشور مطرح کرد که ۸۳ درصد دانشگاه‌های جهان موقوفه است و تمامی دخل و خرج‌ها و مسائل مالی و مشکلات آن به صورت کاملاً شفاف با مردم علنی در میان گذاشته می‌شود.

تدینی در ادامه به موضوع مهاجرت دانشجویان برای تحصیل به خارج کشور اشاره کرد و افزود: در خیلی از کشورها تحصیل کاملاً رایگان است و نمونه آن در ترکیه ۷۵ دانشگاه مهم آن موقوفه و رایگان است همینطور ۵۰ دانشگاه ثروتمند جهان وقفی هستند که بسیاری از سیاسیون دنیا در آن درس خواندند.

مدیرکل اوقاف گیلان به لزوم رشد فرهنگ وقف علمی اشاره کرد و گفت: در کشور ما موقوفات علمی برای حوزه و دانشگاه کمتر از یک درصد است در حالی که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه‌های دانشگاه‌های جهان توسط موقوفات تأمین می‌شود و با صندوق‌هایی به ۱۰۰ ها هزار دانشجو کمک‌های بلاعوض داده می‌شود و فارغ التحصیل های دانشگاه‌ها خودشان در آینده بزرگترین حامیان مراکز خیریه می‌شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه باید حوزه و دانشگاه در زمینه فرهنگ سازی در زمینه جهت دهی وقف‌های جدید تلاش کنند، گفت: رهبر انقلاب بیان کرده بودند باید به سمت موقوفات نوین مانند پزشکی و دانشگاهی با مشارکت مردم حرکت کنیم.

تدینی با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش‌های صنعتی، پزشکی، شیلات و کشاورزی سرمایه گذاری می‌کند، گفت: امروزه سازمان اوقاف با ۱۵ شرکت دانش بنیان مهم همکاری می‌کند و از جوانان مبتکر و مخترع دعوت شده و از محل موقوفات به آنها کمک‌هایی شده و در سطح استان هم حدود ۳۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و از عزیزانی که بخواهند در این زمینه همکاری کنند، دعوت می‌کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان گفت: مشارکت در زمینه علمی و پژوهشی از بهترین سرمایه گذاری ها است که هم سوددهی کلان دارد و همه باعث اشتغال آفرینی می‌شود.