اصفهان- رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان از کشف و ضبط بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در ۹ ماه سال جاری در این استان خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مهدی سبحانی فر ظهر یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه ارزش کالاهای مکشوفه قاچاق در استان طی ۹ ماه گذشته سال جاری بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان بوده است، اظهار کرد: کشفیات شامل دارو، تجهیزات صنعتی، خودرویی، سوخت، پوشاک و لوازم آرایشی و بهداشتی و … است.

وی تعداد پرونده‌های کالاهای قاچاق مکشوفه را ۲ هزار و ۶۰۰ فقره اعلام کرد و گفت: شمار پرونده کشفیات نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافته است.

قاچاق کمر اقتصاد را شکسته است

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان با بیان اینکه قاچاق کمر اقتصاد ما را شکسته است، ادامه داد: قاچاق اعتبار ارزی ما را کاهش می‌دهد و حجم ارزی که بابت این کالاها به اشکال مختلف خارج می‌شود اگر در کشور ما هزینه شود مشکلات یک شهر را رفع می‌کند.

وی ابراز کرد: متأسفانه برخورد با معضل قاچاق در حد ۵۰ سال قبل است در حالی که در کشورهای دیگر، مقابله با قاچاق در حوزه امنیتی و گمرکی است.

سرهنگ سبحانی فر با اشاره به اینکه حوزه مقابله با قاچاق کالا، راهکارهای ایجابی و سلبی دارد، ابراز کرد: استان اصفهان به واسطه قرار گرفتن در مرکز کشور، یک چهارراه مواصلاتی است و از این رو هم مسیر، هم‌مبدا و هم مقصد کالاهای قاچاق است.‌

وی با بیان اینکه بخشی از استان‌های مرزی ما درگیر معضل سازمان یافته قاچاق شدند، افزود: این شرایط به دلیل مسائل ارزی و اقتصادی طی سال‌های اخیر گسترش یافته به صورتی که بخشی از کالاهای قاچاق انبار شده، بخشی از این‌ها مانند سوخت از استان ما به جنوب قاچاق می‌شود و اصفهان را چه به صورت مسیر اصلی یا معکوس درگیر کرده است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان ادامه داد: به دلیل وجود صنایع، شهرک‌های صنعتی و زیرساخت‌های صنعتی این استان شرایط برای افراد سودجو فراهم شده است.

افزایش کشفیات داروی قاچاق در استان اصفهان

سرهنگ سبحانی‌فر به مقابله با قاچاق دارو در استان اشاره و خاطرنشان کرد: برخی از این داروها از خارج به داخل کشور قاچاق یا خارج از شبکه عرضه می‌شود که طی ۹ ماهه امسال در این حوزه بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ درصد افزایش کشف نسبت به سال گذشته داشتیم.

وی افزود: با توجه به نیاز مردم، بیماران و بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، خود را مکلف به تشدید نظارت در حوزه دارو کردیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان اضافه کرد: زمانی‌که در این حوزه ورود کردیم با موارد سازمان یافته و اشخاص حقوقی و حقیقی مختلف برخورد قاطع قضائی و تعزیراتی صورت گرفت و احکام بسیار مناسبی برای متخلفان صادر شد.

ناترازی دارو نداریم

سرهنگ سبحانی فر تصریح کرد: اکنون در حوزه تأمین دارو و نیاز بازار ناترازی و نوسان شدیدی نداریم و براساس نوع بیماری و سطح عرضه، از طریق سازمان غذا و دارو و شبکه بهداشت توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هر گونه خرید و فروش دارو در حوزه فضای مجازی ممنوع است مگر مجوز از سازمان غدا و دارو داشته باشند.

مبادلات پولی و بانکی ارز دیجیتال نیاز به قانونگذاری دارد

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان در ادامه به تشکیل اداره پلیس ویژه حوزه اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و در خصوص گسترش استخراج رمز ارز یا ماینینگ، گفت: تعیین تکلیف موضوع رمز ارزها در دولت و بانک مرکزی در حال انجام بوده زیرا یک پدیده نوپا، خاص و پیچیده و با نوسانات زیادی همراه است؛ بخشی به رسمت شناخته شده و بخشی نه. از این رو برای عملیات پولی و بانکی این‌ها باید قانون‌گذاری کنند.

سرهنگ سبحانی فر ادامه داد: در واحد پلیس اقتصادی دیجیتال، رصد و پایش انواع رمز ارزها انجام می‌شود اما بخشی مربوط به فعالیت اقتصادی در فضای مجازی است.

وی ابراز کرد: رمز ارز یک فرصت در حوزه اقتصاد است اما در کنار آن اگر ضوابط درستی دیده نشود یک تهدید محسوب می‌شود.

برخورد با ماینینگ غیرمجاز

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان با اشاره به فعالیت تعدادی از صرافی‌های ارز دیجیتال در اصفهان، گفت: این فرآیند برای مبادله بین افراد نیازمند ضوابط و قوانین است.

سرهنگ سبحانی فر با بیان اینکه در ۹ ماهه سال جاری ۵۲ درصد کشفیات دستگاه‌های ماینر یا استخراج رمز در استان افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: ما در حوزه ماینرها برخورد می‌کنیم زیرا در زمانی واردات ماینر ممنوع بود، مدتی برخی شرکت‌ها مجاز شدند اما از ۲ ماه پیش تا کنون اگر دستگاه ماینری کشف شود که بر شبکه خانگی نصب باشد غیر از اینکه خود دستگاه ماینر ضبط می‌شود، متناسب با رمز ارز استخراج شده، ارزش ریالی آن حساب شده و به عنوان رمز ارز قاچاق به مراجع قضائی معرفی می‌کنیم.

راه اندازی مزارع رمز ارز نیاز به مجوز سازمان صمت دارد

وی با بیان اینکه ارز دیجیتال پدیده‌ای نوپا است ولی تخلف نیست، خاطرنشان کرد: یکی از مسائل آن تأمین انرژی است که طبق اعلام وزارت نیرو چنانچه از طریق توسعه نیروگاه‌های خورشیدی صورت گیرد، امکان پذیر است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان تصریح کرد: برای راه‌اندازی هر فارم (مزرعه رمز ارز یا مرکز استحصال ارز دیجیتال) به مجوز مشخص سازمان صنعت، معدن و تجارت بر مبنای نوع دستگاه، شبکه و نوع رمز ارز نیاز دارد و چنانچه خارج از این روند باشد، قاچاق است.

سرهنگ سبحانی فر یکی از چالش‌های استان را ثبت نکردن موجودی انبارها در سامانه جامع انبارها توسط فعالان اقتصادی دانست و گفت: به دلیل این مسئله علی رغم اطلاع رسانی‌ها، برخی از فعالان اقتصادی جریمه‌های زیادی پرداخت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه امسال کشفیات لوازم آرایشی قاچاق در استان ۱۰۴ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: در حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی طی ۹ ماه اخیر حدود ۳۳۶ درصد افزایش کشفیات داشتیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان اضافه کرد: در سال جاری حدود یک هزار و ۴۲۷ درصد نیز به لحاظ تعداد و ارزش ریالی افزایش کشفیات لوازم یدکی و خودرویی را در استان اصفهان شاهد بودیم.

سرهنگ سبحانی فر در خصوص معضل خودروهای شوتی یا تندرو ابراز کرد: امسال ۱۴۰ درصد توقیف خودروهای شوتی در استان افزایش داشته که به مدت ۶ ماه خودروها توقیف می‌شود.

بازار دلالان ارزی خیابان سپه تعیین تکلیف می‌شود

وی ارزش ریالی کالاهای قاچاق شده توسط خودروهای شوتی در سطح استان را ۱۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ارزش ریالی قاچاق کالا از این طریق امسال ۱۳۳ درصد افزایش یافته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان درخصوص ارز فروشان خیابان سپه نیز گفت: این موضوع در شورای تأمین استان در حال بررسی است که در صورت تصویب برای جلوگیری از سد معبر اقدامات سلبی و ایجابی و فرهنگی خواهیم داشت ضمن اینکه این افراد در حوزه ارزی و دلاری ظرفیتی ندارند زیرا ساختار ارز دست دولت است و اگر کمتر از ۱۰ هزار دلار نقدینگی همراه فرد باشد تخلف محسوب نمی‌شود.