همدان ـ عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره موج آنفولانزا در کودکان هشدار داد و گفت:به دلیل شرایط آب‌وهوایی، شیوع این بیماری زودتر از معمول آغاز شده است.

بابک جعفربند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه امسال شیوع آنفولانزا در کودکان بیشتر از سال‌های گذشته است، اظهار کرد: به دلیل شرایط آب‌وهوایی، شیوع این بیماری زودتر از معمول آغاز شده است، کودکان ۵ تا ۱۰ سال، به‌ویژه به دلیل حضور در محیط‌های شلوغ مانند مدارس و مهدکودک‌ها، بیشتر در معرض ابتلاء قرار دارند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اهمیت پیشگیری از آنفولانزا اظهار کرد: مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از این بیماری، تزریق واکسن آنفولانزا است که بهترین زمان آن از اواخر شهریورماه آغاز می‌شود؛ واکسن باعث ترشح پادتن و ایجاد مقاومت در برابر این ویروس می‌شود.

وی مطرح کرد: حتی افرادی که واکسن زده‌اند، ممکن است به آن مبتلا شوند؛ اما شدت بیماری در آنها کمتر خواهد بود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه پیک ابتلاء به آنفولانزا معمولاً در اواخر پاییز و اوایل زمستان رخ می‌دهد، افزود: والدین باید با علائم این بیماری آشنا باشند، از جمله علائم آن می‌توان به تب، گلودرد، لرز، علائم تنفسی، مشکل در تنفس یا تنفس سریع، به‌ویژه در کودکان و نوزادان، اشاره کرد.

جعفربند بر اهمیت رعایت بهداشت فردی تأکید کرد و گفت: شست‌وشوی مرتب دست‌ها، استفاده از وسایل شخصی مانند بشقاب و لیوان، و زدن ماسک می‌تواند از انتقال ویروس جلوگیری کند.

وی تأکید کرد: همچنین، کودکان دارای علائم آنفولانزا باید حداقل تا بهبود علائم، از رفتن به مهدکودک و مدرسه پرهیز کنند.

جعفربند افزود: پیشگیری با واکسن و رعایت بهداشت فردی، کلید کنترل این بیماری است.

این متخصص کودکان و فوق‌تخصص نوزادان با اشاره به شباهت علائم آنفولانزا در کودکان و بزرگسالان گفت: در صورت مشاهده علائم در کودکان، مراجعه به پزشک ضروری است؛ اگر ماهیت بیماری آنفولانزا تشخیص داده شود، نیازی به درمان آنتی‌بیوتیکی نیست، در این موارد، استفاده از تب‌برها، استامینوفن، مایعات و استراحت کافی توصیه می‌شود.

جعفر بند گفت: درصورتی‌که علائم بیماری طی ۴۸ تا ۷۲ ساعت بهبود نیابد یا شدت پیدا کند، باید به مراکز درمانی مراجعه شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه امسال شیوع آنفولانزا در کودکان بیشتر از سال‌های گذشته است، تصریح کرد: به دلیل شرایط آب‌وهوایی، شیوع این بیماری زودتر از معمول آغاز شده است، کودکان ۵ تا ۱۰ سال، به‌ویژه به دلیل حضور در محیط‌های شلوغ مانند مدارس و مهدکودک‌ها، بیشتر در معرض ابتلاء قرار دارند.

جعفربند در پایان خاطرنشان کرد: تزریق واکسن آنفولانزا می‌تواند تا ۸۰ درصد احتمال ابتلاء به این بیماری را کاهش دهد، همچنین، استراحت حداقل ۴۸ تا ۷۲ ساعت در ابتدای بیماری می‌تواند از گسترش آن جلوگیری کند، والدین باید در صورت تداوم علائم یا وخامت بیماری، به پزشک مراجعه کنند.