به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد حسن قنبری، صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به سوخت نیروگاه ها اظهار داشت: تولید برق در کلیه نیروگاه ها با دو سوخت گاز و مایع امکان پذیر است که سوخت اصلی نیروگاه ها گاز و سوخت دوم مایع است.
وی خاطرنشان کرد: در نیروگاه های بخار نیز سوخت دوم مازوت و نیروگاه های گازی سوخت دوم گازوئیل است.
قنبری از ساخت مخازن سوخت در استان خبر داد و گفت: به منظور پیشگیری از مشکلات سوخت در زمستان یک مخزن با ظرفیت 30 میلیون لیتر در نیروگاه طوس در حال احداث است.
وی بیان داشت: همچنین سه مخزن با ظرفیت 30 میلیون لیتر در نیروگاه نیشابور در حال احداث است که دو مخزن آن تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
قنبری تصریح کرد: به دلیل افت فشار گاز، گاز کلیه نیروگاه ها از ابتدای دی ماه سال جاری قطع و در حال حاضر از سوخت مایع استفاده می کنند.
وی افزود: سوخت مصرفی روزانه مورد نیاز نیروگاه ها حدود 9 میلیون لیتر سوخت مایع معادل با 9 میلیون متر مربع گاز است.
قنبری با اشاره به مشکلات زیاد در بارگیری حمل و تخلیه سوخت مایع گفت: برای تامین 9 میلیون لیتر گازوئیل و یا مازوت به پانصد دستگاه تانکر نیاز است.
این مسئول همچنین یادآور شد: نیاز مصرف شبکه برق خراسان رضوی در پیک بار در سال جاری دو هزار و 828 مگاوات بوده است.
معاون بهره برداری شرکت برق منطقه ای خراسان رضوی عنوان کرد: هم اینک 115 پست 400، 132 و 63 کیلو ولت در شبکه برق استانهای خراسان در حال بهره برداری است.
قنبری ادامه داد: طول خطوط در حال بهره برداری شبکه برق خراسان حدود 9 هزار کیلو متر است.
وی در خصوص نرخ خاموشی استانهای خراسان نیز خاطرنشان کرد: نرخ خاموشی برق در این سه استان 021/1 در هزار است.
قنبری افزود: به ازای هر هزار کیلو وات ساعت انرژی توزیع شده، 021/1 کیلو وات ساعت انرژی توزیع نشده است.
وی اظهار داشت: نرخ خاموشی در استانهای خراسان نصف میانگین نرخ خاموشی در کشور است.
این مسئول یادآور شد: برق خراسان رضوی دو میلیون و هشت هزار مشترک دارد که اگر هر مشترک یک لامپ 100 وات در ساعت خاموش کند، معادل 208 مگا وات برق صرفه جویی می شود که این میزان صرفه جویی حدود 3/1 تولید برق نیروگاه طوس و معادل برق مصرفی شهرستان سبزوار است.
در هر یک ساعت خاموش بودن لامپ صد ولت هر مشترک، حداقل چهار تانکر سوخت کمتر مصرف می شود.