زاهدان_ نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، گفت: براساس آمارها،ظرفیت‌های موجود درمان معتادان،جوابگوی همه نیازها نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله مصطفی محامی عصر امروز سه شنبه در دیدار دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان، افزود: بحث مواد مخدر از ابتلائات کشور و خصوصاً سیستان و بلوچستان است که با وجود موقعیت مرزی و همسایگی با کشور افغانستان به عنوان تولیدکننده مواد مخدر کار سخت است.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: در این خصوص، باید در ابعاد مختلف تلاش شود و نیاز به کار در چند جبهه وجود دارد ابتدا همکاری با نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی برای جلوگیری از ورود مواد مخدر لازم هست که البته انجام آن کار سختی است چرا که در یکی سمت کشور ما، افغانستان مرکز تولید و یک طرف ایران اسلامی از جمله کشورهای اروپایی مرکز مصرف است و برای جلوگیری از ورود مواد مخدر باید طرحی نو در اندازیم.

محامی بیان کرد: بخش دیگر کار مصرف در داخل کشور و جلوگیری از اعتیاد و درمان آن هست و باید در این زمینه، پیگیری‌های لازم را داشته و طرح‌ها ارائه شود.

وی ادامه داد: در حوزه درمان متأسفانه بر حسب آمارها ظرفیت‌های موجود جوابگوی همه نیازها نیست و باید توان خود را افزایش دهیم و بتوانیم افراد بیشتری را تحت پوشش درمان قرار دهیم.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: بخش مهم دیگر، ایجاد اشتغال هست چرا که وقتی فرد معتاد روند درمان را پشت سر بگذارد اما به علت سابقه سو نتواند برای خود شغلی داشته باشد، مجدداً درگیر اعتیاد خواهد شد و باید پا به پای راه‌اندازی مراکز ترک اعتیاد، به دنبال ایجاد مرکز مهارت آموزی و ایجاد چرخه اشتغال باشید در غیر این صورت، این چرخه ادامه پیدا خواهد کرد و زیان‌هایی را به همراه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: این امورات تنها از عهده شما در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بر نمی‌آید و باید به عنوان مدعی العموم، ظرفیت سایر دستگاه‌ها را هم پای کار بیاورید و در این خصوص از مشارکت خیرین هم استفاده کنید.

محامی تصریح کرد: ارائه گزارش مقایسه‌ای به صورت مکتوب از حوزه‌های فعالیتی شما قابل استفاده هست تا سیر صعود یا نزول پیشرفت‌ها در طول سال‌های مختلف قابل مشاهده باشد و از طرف دیگر باید برنامه و چشم انداز پنج ساله‌ای برای خود طراحی کنید تا بتوانید هر سال، عملکرد خود را مورد ارزیابی قرار دهید.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در ابتدای این دیدار، گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر، رویکرد مردمی سازی را با اولویت پیشگیری در دستورکار خود قرار داده و در این راستا، یکی از اقدامات مهمی که انجام شده، تشکیل «مجمع خیران یاریگران زندگی» در سیستان و بلوچستان است.

علیرضا ملاشاهی، ادامه داد: این تشکل مردم نهاد تاکنون در بیشتر استان‌ها تشکیل و راه‌اندازی شده و تلاش می‌کند تا با کمک خیران و کارآفرینان، زمینه اشتغال برای معتادان بهبود یافته را فراهم کند.