به گزارش خبرنگار مهر، موسی پور در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار داشت: کار بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس هشتم در هیئت های اجرایی و نظارت پایان یافته و نتایج بررسی صلاحیت ها به داوطلبان نمایندگی مجلس اعلام خواهدشد.
وی افزود: بر اساس ماده 43 آیین نامه اجرایی قانون انتخابات مجلس، کلیه داوطلبانی که صلاحیت آنان در هیئت های اجرایی تایید و در هیئت های نظارت رد شده و یا برعکس، از زمان اعلام و ابلاغ نتایج توسط هیئت های نظارت به مدت 24 ساعت فرصت دارند به هیئت نظارت استان یا شورای نگهبان اعتراض کنند.
موسی پور ادامه داد: داوطلبان می توانند شکایات خود را به صورت کتبی و بر اساس قانون به مراکز مربوطه ارائه کنند و شورای نگهبان نیز طبق قانون به مدت 20 روز فرصت بررسی شکایات این داوطلبان را دارد و این فرصت سوم اسفند به پایان خواهد رسید و اسامی نمایندگان تایید و یا رد صلاحیت شده که اعتراض کرده بودند به وزارت کشور اعلام می شود.
رئیس ستاد مرکزی بازرسی انتخابات خاطر نشان کرد: فرصت دیگری به مدت سه روز برای داوطلبان به منظور اعتراض مجدد اعلام شده که داوطلبان می توانند از روز چهارم تا ششم اسفند ماه رد صلاحیت خود را به شورای نگهبان شکایت کنند و شورای نگهبان نیز 7 روز فرصت بررسی دارد که نهایتا روز 13 اسفند این فرصت به پایان می رسد و اسامی قطعی نمایندگان مجلس هشتم اعلام خواهد شد.
وی گفت: 14 اسفند اسامی به حوزه های انتخابیه و فرمانداری های مراکز استان ها ارسال خواهد شد و روز 15 اسفند هم اسامی از سوی حوزه های انتخابیه اعلام می شود.
موسی پور خاطر نشان کرد: داوطلبانی که توسط هیئت های نظارت رد صلاحیت شده اند هنوز دو مرحله فرصت برای رسیدگی مجدد در اختیار دارند بنابراین کار بررسی صلاحیت ها هنوز ادامه دارد و امیدواریم تعداد تایید شدگان افزایش یابد.
رئیس ستاد مرکزی بازرسی انتخابات تصریح کرد: هیئت های نظارت و اجرایی به دور از گرایش های سیاسی و حزبی ومطابق با قانون به بررسی صلاحیت ها پرداخته اند اما گاهی اوقات ابهام در قانون موجب رد صلاحیت برخی کاندیداها درانتخابات شده است.
وی ادامه داد: ابهاماتی مانند سوابق تحصیلی یا معادل آن و یا مدت سابقه کار کارشناسی باعث رد صلاحیت برخی از کاندیداها شده و این شبهه وجود داشت که سابقه کاراجرایی باید پس از اخذ مدرک لیسانس باشد که این موضوع مجددا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
موسی پور اظهار امیدواری کرد: انتخابات 24 اسفند با حضور تمامی گرایش های انتخاباتی، به صورت رقابتی، پرشور و حداکثری برگزار شود.
رئیس ستاد مرکزی بازرسی انتخابات همچنین به داوطلبانی که صلاحیت آنان در انتخابات تایید شده است، توصیه کرد: این داوطلبان بر اساس قانون انتخابات مجلس اجازه دارند برای یک بار حوزه انتخابی خود را تغییر دهند.
وی توضیح داد: بر اساس مصوبه 1382 مجلس، این دسته از داوطلبان باید درخواست تغییر حوزه انتخابیه خود را کتبا به وزارت کشور یا حوزه ای که در آن ثبت نام کرده اند ارایه کنند تا یک نسخه از مدارک داوطلب به حوزه مقصد ارسال شود.
موسی پور خاطر نشان کرد: بر اساس بند "5" ماده "28" و "29" قانون انتخابات صلاحیت داوطلب مجددا در حوزه جدید مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا حوزه جدید هم از حسن شهرت داوطلب آگاهی یابد و یا شامل استعفا نباشد.
رئیس ستاد مرکزی بازرسی انتخابات تصریح کرد: هیئت اجرایی حوزه انتخابیه جدید به مدت 2 روز فرصت بررسی صلاحیت داوطلب را دارد و نتیجه را پس از این مدت به هیئت نظارت استان ارایه خواهد کرد و هیئت نظارت استان نیز به مدت 2 روز صلاحیت داوطلب مورد نظر را بررسی می کند و چنانچه داوطلب در آن حوزه مورد تایید قرار گرفت می تواند فعالیت انتخاباتی خود را همزمان با آغاز تبلیغات که از 16 اسفند است آغاز کند در غیر این صورت داوطلبان می توانند به حوزه انتخابیه قبلی خود برای حضور در انتخابات باز گردند.
وی خاطر نشان کرد: داوطلبانی که صلاحیت آنان مورد تایید قرار گرفته است حتما به مواد قانونی در خصوص تبلیغات توجه داشته باشند چرا که هر گونه تبلیغات انتخاباتی تا 16 اسفند ممنوع و هر گونه تخلفی دیده شود به شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در استان ها ارجاع خواهد شد.