سنندج-هر کارآفرینی که کار تولیدی را آغاز می‌کند با این نگاه جلو می‌رود که بتواند در مسیر توسعه قرار گیرد و چرخ‌ها در کردستان به همت جوانان به امید اشتغالزایی می‌چرخند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: تعهد در کار عامل تعیین‌کننده برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق است که اگر ثمره این تعهد زیر سایه خیر و بخشش قرار بگیرد چرخ کسب و کار را بیشتر و پر رونق‌تر می‌چرخاند.

مسئولیت‌پذیری شغلی، اعتبار و بخشش در کنار هم انسان‌های ارادتمند با بال پرواز می‌سازند تا سایه بخشنده مردمان شهر شوند.

آزاد سهرابی، جوان کارآفرین و خیری که در کارگاه خود لباس‌های صنعتی تولید می‌کند، او از زندگی خود تا رسیدن به موفقیت می‌گوید.

آغاز کسب و کار در حاشیه شهر سنندج

سهرابی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: ارشد مدیریت خواندم و ۱۸ سال کسب و کار خود را در حواشی شهر مثل نایسر و حسن آباد و دیگر حاشیه‌های شهر سنندج انجام می‌دادم.

این کارآفرین نام آشنای خیرات و امور خیریه اذعان کرد: در حال حاضر برای ۱۵ نفر خانم و آقا شغل ایجاد کرده و در بلوار کردستان کارگاهی برای تولید پوشاک بیمارستانی، لباس مدارس، لباس نظامی، لباس کاری و اداری و ست‌های صنعتی و کاری ایجاد کردم.

سهرابی تصریح کرد: از روز تأسیس هم با راه‌اندازی یک مرکز خیریه از فروش هر برش و دوخت و کارهای انجام شده سهمی را به انجام امور خیر اختصاص می‌دهم.

وی عنوان کرد: خانم‌های شاغل در اینجا از صفر تا صد کارهای خیاطی را در مجموعه ما آموختند و همینجا هم تبدیل به استاد کارهای ماهر شدند.

این خیر کارآفرین اظهار کرد: از سال ۸۶ که شروع به کار کردم تاکنون دوره‌های توانمندسازی مختلفی برگزار کردم و با اداره کل فنی حرفه‌ای در سال ۹۰ با آموزش ۱۵۰۰ نفر در سنندج و اهدای گواهی به آنها اقدام کردم.

سهرابی بیان کرد: این افراد در طول دوره آموزش کامل دیده و بعد یا وارد بازار شدند و یا با گواهی آموزشی خود وام دریافت کردند و برخی هم به منظور حرفه آموزی بوده است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۲ هم با همکاری با اداره زندان‌ها تفاهم نامه آموزشی امضا کردم و تعداد ۴۵ خانم زندانی آموزش کامل کار خیاطی دیدند و در مقابل کاری که انجام می‌دهند دستمزد به آنها پرداخت می‌شود.

این کارآفرین خیر اعلام کرد: بنده ابتدا کار خود را با ۲ چرخ و ۲ نفر و با سرمایه کم شروع کردم ولی امروز اعتبار و تجهیزات همان سال‌ها چند برابر شده و همیشه قسمتی از فروش را هم برای انجام کار خیر اختصاص می‌دهم.

حمایت از تولیدات خرد، چراغ شغل را پر فروغ می‌کند

سهرابی افزود: همیشه بسته به فروش‌ها قسمتی را در مؤسسه نوای باران صرف می‌کنم و معتقدم که مشت بسته بی برکت است اما وقتی خیرات کنی، خدا به مال تو برکت می‌دهد.

وی اذعان کرد: امکانات باشد و حمایت از کار تولیدی شود از مردم گرفته تا بخش‌های خصوصی، ادارات و غیره چراغ تولید پرفروغ خواهد شد.

امروز در استان کارخانه و کارگاه‌ها و کسب و کارهای وجود دارند که به نیت اشتغالزایی و درآمدزایی راه‌اندازی شدند اما مشکل اصلی آنها عدم حمایت از آنها است کارآفرین سنندجی بیان کرد: در این سال‌ها خیرینی پای کار آمدند و از ما حمایت کردند که جای تشکر دارد و همین حمایت‌ها باعث شد چراغ کارگاه ما خاموش نشود و با کارهایی که به ما واگذار می‌شد کار ما رونق گرفت.

سهرابی گفت: امروز در استان کارخانه و کارگاه‌ها و کسب و کارهای وجود دارند که به نیت اشتغالزایی و درآمدزایی راه‌اندازی شدند اما مشکل اصلی آنها عدم حمایت از آنها است.

وی اذعان کرد: بیشتر اداراتی که در استان هستند بی‌توجه به شعار سال و با وجود تولیداتی که در استان وجود دارد اما خرید خود را در خارج از استان انجام می‌دهند که این خیانت به این استان است و اعتبار استان باید در خود کردستان خرج شود تا از تولیدی‌های استان حمایت شود.

عدم حمایت از کارآفرینان یک درد برای اقتصاد کردستان

کارآفرین سنندجی ادامه داد: تمام محصولات تولیدی استان با همان کیفیت و با قیمت مناسب‌تر توسط جوانان استان تولید می‌شود که تنها به حمایت نیاز دارند و این عدم حمایت یک درد برای ما است.

سهرابی اذعان کرد: امیدوارم استاندار کردستان که جوانی از همین خطه بوده در حوزه اقتصادی یک تکان به استان دهد و موضوع اقتصاد ما از این وضع و شرایط خارج شود و شاهد رونق اقتصادی در کردستان باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بها دادن به کارگاه‌های تولیدی در بخش تبلیغی توسط رسانه‌ها هم موضوع دیگری است که باید برای دیده شدن کار این تولیدی‌ها به آن توجه کرد.

سهرابی گفت: بانک‌ها هم در پرداخت تسهیلات اذیت می‌کنند و این یک گله است و ما شاهد وضعیت بدی هستیم که اگر تسهیل گری شود ارزشمند خواهد بود.

اشتغال نیاز امروز جامعه است و چرخش چرخ‌های اشتغال و توسعه به اراده جوانان این مرز و بوم بستگی دارد که باید برای تحقق آن پای کار باشند.