رئیس هیئت مدیره جامعه جنگلبانی ایران گفت: متاسفانه برخی مسئولین به ارزیابی محیط زیست اهمیت نمی دهند و تا زمانیکه این طرز تفکر تغییر نکند نمی توانیم به توسعه پایدار امید داشته باشیم.

کاظم نصرتی نصرآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طبق قانون سوم و قانون چهارم برنامه توسعه همه پروژه هایی که در کشور اجرا می شود باید مجوز ارزیابی زیست محیطی داشته باشند.

وی افزود: هر طرحی قبل از اجرا باید ارزیابی زیست محیطی شود تا سازمان محیط زیست براساس تاثیری که این پروژه ها بر طبیعت خواهند داشت اجازه شروع پروژه را اعلام نماید.

نصرتی با اشاره به اینکه برخی از پروژه ها با وجود تاکید قانون بر ارایه طرح ارزیابی زیست محیطی قبل از شروع فعالیت، این طرح را ارایه نمی دهند تصریح کرد: برخی از مجریان طرح ها در جهت تسریع در فعالیت و دریافت سریع اعتبار بدون ارایه طرح ارزیابی زیست محیطی فعالیت خود را آغاز می کنند و گاهی با تخریب طبعیت فعالیت خود را ادامه می دهند.

وی ادامه داد: برای رفع این مشکل ، بینش و طرز تفکرمان باید تغییر یابد و همانگونه که جهان برای رسیدن به توسعه پایدار این طرح ها را مدنظر می گیرد ما نیز باید در این سمت گام برداریم.

رئیس هیئت مدیره جامعه جنگلبانی ایران تصریح کرد: متاسفانه نگاه ما تا حدودی عقب تر از جهان است و هنوز در شرایط سنتی به سر می بریم و  به این باور نرسیده ایم که برای رسیدن به توسعه پایدار نیاز به داشتن محیط طبیعی کارآمد واجب است.

وی خاطر نشان کرد: در برنامه توسعه ای کشور بخصوص چشم انداز 20 ساله و برنامه چهارم توسعه، مترقی ترین و پیشرفته ترین برنامه های زیست محیطی مدنظر گرفته شده است و بی شک اگر این برنامه ها به خوبی اجرا شود، تخریب محیط زیست کاهش می یابد.

نصرتی با اشاره به اینکه یکی از 6 بخش برنامه چهارم توسعه به حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی مربوط می شود تاکید کرد: تا زمانیکه دیدگاه برنامه ریزان تغییر نکند و اعتقاد به حفظ محیط زیست به وجود نیاید و هر پروژه ای در هر شرایطی و در هر کجا طراحی گردد، نمی توان به یک توسعه پایدار رسید.