سنندج - برهان تبرکی نقاش کردستانی با بیش از نیم قرن خدمت در عرصه هنر هزاران اثر خلق کرده و شاگردان زیادی در این عرصه پرورش داده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: توشه هنر، برای هنرمند پربارترین داشته زندگی است و در استان کردستان و تاریخ کهن آن هنرمندان نام آشنا و غریب زیادی در حوزه‌های مختلف، موسیقی، نقاشی، دف نوازی، شعر و تصوف، و تمام عرصه‌های دیگر فعالیت داشته و دارند.

در عرصه نقاشی هم این استان یک برند ارزشمند دارد و در هر جای از شهر که قدم بگذارید یکی از بزرگان هنرمند را که در گوشه‌ای دنج برای خود خلوت گزیده‌اید، می‌بینید.

برهان تبرکی از هنرمندان نقاش سنندجی با ۷۴ سال سن و ۶۲ سال سابقه کاری از زمره چیره دستان قلم به دست و تصویرگر طبیعت است.

هنرمندی که دو اثر زیبا و فاخر او علاوه بر نمایش چیره‌گری دستان توانمندشان، افتخار ملی و استانی بوده و در موزه خانه هنرمندان نگهداری می‌شود.

ذوق هنری، هنرمندان و نقش و نگار دست آنها انرژی روزهای سخت است که چراغ روشنی بخش کردستان شده و جایگاه و منزلتی والا به این استان بخشیده است.

روزگار یک سنندجی که با هنر درآمیخته شد

با استاد برهان الدین تبرکی نقاش کردستانی که از سال ۱۳۴۰ در این رشته فعالیت می‌کند و بیش از نیم قرن از عمر خود را در راه هنر صرف کرده گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه خواننده آن خواهید بود.

تبرکی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: شروع کار هنری من با دیدن آثار استاد محمد نیک پی بود و با شناخت فامیلی که با هم داشتیم برخلاف آنکه در آن زمان شاگرد قبول نمی‌کردند اما چند جلسه‌ای به من آموزش دادند.

استاد نقاش سنندجی اذعان کرد: در آن دوره وسایل به فراوانی امروز در دسترس نبود و ما با پودر رنگ، و روغن برای خود رنگ می‌ساختیم و با زیرسازی روی فیبر تابلو تهیه می‌کردیم.

تبرکی گفت: من علاقه زیادی به نقاشی داشتم و در بین نقاشی بیشترین وجه علاقه من طبیعت بود که بیشترین آثار من را هم شامل می‌شود.

وی افزود: اولین کار من مربوط به ۶۲ سال قبل بود یک اثر از پل فردوسی سنندج در آن زمان که آب از زیر آن می‌گذشت و آبشاری روی آن بود و زنان مشغول نخ شستن در کنار آن بودند.

استاد نقاش عنوان کرد: سه فرزند دارم که آنها هم توانایی نقاشی کشیدن را به خوبی دارند و از این هنر در فعالیت‌های معماری و ساختمانی بهره می‌برند و یکی از فرزندانم به صورت تخصصی استاد نقاشی است.

تعلیم هنرجو لذت بخش‌ترین دوران زندگی

تبرکی ادامه داد: هنرجویان زیادی در این سال‌ها تعلیم دادم و تمام لذت من از زندگی هنر و طراحی است.

وی اظهار کرد: بیش از ۱۵ نمایشگاه در خانه کرد، عمارت آصف، خانه حبیبی و مکان‌های دیگر و حتی در تهران برپا کردم و ۲ اثر من در تهران در موزه هنر نگهداری می‌شود.

استاد نقاش کردستانی ادامه داد: اگر فرد در راه و زندگی خود توشه‌ای داشته باشد برای او بهتر است و اگر دست پر باشد و این توشه پربار باشد برای هنرمند ارزشمند خواهد بود.

تبرکی عنوان کرد: در طول این سال‌ها هزاران اثر خلق کردم که بیشتر آنها را به دوستان و آشنایان هدیه دادم و برایم دیدن آثارم روی در و دیوار خانه اطرافیان لذت بخش است.

وی گفت: هنر ماندگارترین واژه است که برای هر فردی به عنوان میراث گرانبها باقی خواهد ماند.

استاد نقاش کردستانی اظهار کرد: من در طول این سال‌ها شاگردان زیادی را تعلیم دادم و از اینکه این هنر را به دیگران منتقل کردم برایم خوشایند است و اینکه فرزندم هم امروز میراث دار من و از من استادتر است، حسی بسیار عالی و ناب را برایم به ارمغان آورده است.

نقاشی طبیعت یک هنر ذاتی و ذائقه نهان است که گستره این مسئله بستگی به حال نقاش، و آن تصویری دارد که می‌خواهد برای خودش دوباره‌سازی کند.

چه مناظر بکر و طبیعت زیبایی در این استان وجود دارد که کلید ناب رخ نمایی برای هنرمندان است و اساتیدی خبره که با چیره دستی تمام این تصاویر را در قاب نقاشی ماندگار می‌کنند.