محلات- رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان محلات گفت: شناسایی هنرمندان فعال و ارائه حمایت‌های لازم به این قشر در دستور کار است.

مهدی لعل‌بار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شمار هنرمندان ثبت شده شهرستان محلات حدود ۲۰۰ نفر است که بیش از ۱۵۰ نفر آنها فعال هستند که در سال جاری، ۲۰ نفر از هنرمندان در بخش مشاغل خانگی و ۱۰ نفر برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ معرفی شده‌اند.

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد هنرمندان شهرستان، بانوان هستند که در رشته‌های هنری از جمله چوب، منبت، خراطی، تولید ظروف چوبی، پیکر تراشی، نقاشی روی چوب همچنین میناکاری، چرم دوزی، نقاشی روی سفال، تراش سنگ، پته دوزی، عروسک دوزی، قلاب بافی فعالیت دارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان محلات گفت: شناسایی هنرمندان فعال در این شهرستان و ارائه حمایت‌های لازم به این قشر با جدیت دنبال و دستور کار قرار دارد و باید اذعان کرد هنرمندانی که در بخش‌های تولید انفرادی یا کارگاهی فعالیت دارند، پس از بررسی و احراز شرایط، کارت شناسایی دریافت می‌کنند.

ارائه تسهیلات ویژه به هنرمندان

لعل‌بار با بیان اینکه افراد دارای کارت شناسایی به‌عنوان هنرمند شناخته شده و از مزایای متعددی بهره‌مند می‌شوند، افزود: این مزایا شامل دسترسی به تسهیلات مالی ویژه، از جمله وام‌های ایجاد مشاغل خانگی و تسهیلات تبصره ۱۸ است و علاوه بر این، هنرمندان می‌توانند از غرفه‌های رایگان یا کمک‌هزینه برای شرکت در نمایشگاه‌های شهری، استانی و کشوری استفاده کنند و از دوره‌های آموزشی نیز رایگان بهره‌مند شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تصریح کرد: با تعامل و هم‌افزایی شهرداری و فرمانداری محلات، بازارچه صنایع دستی راه‌اندازی و در این بازارچه، ۱۰ غرفه در محلات و ۸ غرفه در نیم‌ور به‌صورت رایگان در اختیار هنرمندان دارای کارت شناسایی قرار گرفته است که این اقدام با هدف حمایت از تولیدات هنری و ایجاد فرصت برای عرضه مستقیم محصولات به مشتریان انجام شده است.

لعل‌بار با اشاره به آثار باستانی شهرستان محلات افزود: مرمت آثار باستانی به ویژه مرمت گنبد و بنای امامزادگان فضل و یحیی در شهرستان محلات، دارای بخشی از اعتبارات ملی است و با جدیت در حال انجام است.

بازسازی و مرمت بناهای استانی محلات

وی ادامه داد: همچنین مسیل گذری از اطراف آتشکده منطقه آتشکوه مرمت شده همچنین بازسازی و مرمت مسجد جامع نیمور، یخچال نیم‌ور، قلعه جمشیدیه و بافت تاریخی نیم‌ور توسط شهرداری نیم‌ور و اهالی منطقه و بازسازی و مرمت کوچه باغ‌های محلات نیز توسط شهرداری انجام شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان محلات گفت: همچنین در راستای حمایت از هنرمندان بومی، تلاش شده تا با شناسایی ظرفیت‌های هنری شهرستان، هنرمندان به ارگان‌ها و شرکت‌هایی که نیاز به تهیه هدایای سازمانی دارند معرفی شوند.

لعل بار گفت: این اقدام باعث شده تا دست‌سازه‌های صنایع دستی بومی شهرستان محلات به‌عنوان گزینه‌ای ارزشمند برای هدایای سازمانی انتخاب شوند و به توسعه و رونق هنر محلی نیز کمک شایانی داشته باشد