فریدون‌کنار - دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور سهم ناباروری ‌وسقط را در کاهش نرخ جمعیت مهم دانست و گفت: سالانه ۳۷۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، صالح قاسمی ظهر پنجشنبه در افتتاحیه دوره تخصصی استاد جوانی جمعیت با بیان اینکه ژاپن تلاش کرد تا انقلاب ربات‌ها را اجرا و آن را جایگزین نیروی انسانی کند، گفت: تکنولوژی در خوشبینانه‌ترین حالت مکمل نیروی انسانی است نه جایگزین آن.

وی گفت: همچنین یک عده الگوسازی جمعیتی را روی ۸ تا ۱۲ فرزند گذاشته‌اند که آن اشتباه است و خودزنی و ضد تبلیغ محسوب می‌شود و این به عنوان یک الگوی جمعیتی نمی‌تواند مناسب باشد.

وی گفت: در خانواده همه روابط خانوادگی باید حاکم باشد و در برنامه توسعه هفتم نرخ باروری بیش از دو و نیم در نظر گرفته شده است و چهار فرزندی الگوی غیر دسترسی نیست.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با اظهار اینکه ۴۷ متغیر در حوزه جمعیت مطرح است، گفت: برخی از این متغیرها از جمله سقط جنین و ناباروری از اهمیت بیشتری برخوردار است.

قاسمی گفت: ۶۵ تا ۷۰ درصد کل زوج‌های نابارور برای درمان مراجعه می‌کنند زیرا ناباروری در کشور یک عیب محسوب می‌شود و برخی تمایلی برای مراجعه ندارند.

وی سهم ناباروری را در جمعیت چندان بالا ندانست و ادامه داد: سالانه ۳۷۰ تا ۵۳۰ هزار سقط جنین در کشور صورت می‌گیرد و سهم آن در جمعیت بالاست.

وی با بیان اینکه حدود ۳۵ درصد تولد کشور سقط می‌شود، تک فرزندی را از دیگر مسائل ذکر کرد و گفت: به سادگی می‌توان افراد دارای تک فرزند را برای بچه‌دار شدن ترغیب کرد.

قاسمی با بیان اینکه حداکثر سقط‌های نامتعارف حدود ۴ تا ۵ درصد است، ادامه داد: جمعیت در سن ازدواج رو به کاهش است و طبق مطالعه ۹۱ درصد جوان‌های مجرد معتقد هستند که اگر موانع فراروی ازدواج برطرف شود برای ازدواج علاقه دارند.

قاسمی با بیان اینکه نسبت تولد بچه‌های سوم تا پنجم نسبت به قبل کاهش یافته است گفت: سهم فرهنگ و نگرش در فرزند آوری و ازدواج بیش از اقتصاد است.