فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: من وفاق را به این عنوان می فهمم که در محیط داخلی کشور شرایطی پیش برود که تامین منافع عموم مردم پیگیری شود.

به گزارش خبرنگار مهر، الهه کولایی فعال سیاسی اصلاح طلب در نشست افق‌های بین‌المللی وفاق که در همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی سخن می‌گفت بیان کرد: در شرایطی هستیم که حتی اگر بخواهیم سیاستی را اتخاذ کنیم که از سیاست بین‌الملل و آنچه در جهان می‌گذرد برکنار باشیم غیر ممکن است. از طرفی از حیث منطقه‌ای که در آن قرار داریم و نوع تعامل و سیاست خارجی ما اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.

وی افزود: کشورهایی که بیشتر به دنبال تعامل و روابط سازنده و گسترش همکاری‌های همه جانبه حرکت می‌کنند عموماً دموکراتیک‌تر بوده و مردم در عرصه سیاست نقش بیشتری دارند و این سبب می‌شود ملت‌ها بیشتر به سمت صلح و روابط همکاری جویانه تا منازعه سوق پیدا کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: برخی واژه‌ها در حوزه سیاست خارجی معنا دارند مثل پس از جنگ اوکراین، یا پس از سقوط اسد و این نقاط عطف نیاز به فهم و شناخت عمیق است. من وفاق را به این عنوان می‌فهمم که در محیط داخلی کشور شرایطی پیش برود که تامین منافع عموم مردم پیگیری شود.

کولایی با تاکید بر تامین منافع مردم ایران، خاطرنشان کرد: در شرایط و تحولات جهانی که سرعت و گستره وسیعی پیدا کرده باید سعی کنیم نقشه راه تامین منافع کشور به معنی همه یا اکثریت مردم راه حل پیدا شود.

وی افزود: باید ادراکمان را به واقعیت نزدیک کنیم که فاصله افتادن بین این دو می‌تواند بسیار خطرناک باشد. باید محیط‌های ایجاد شده در سطح جهان و منطقه در بازه‌های زمانی مختلف را فهم کنیم و متناسب با آن به دنبال منافع ملی در نگاه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشیم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: اگر درک روشنی از تحولات وجود داشته باشد می‌شود سیاست‌ها و برنامه‌های متناسب را اتخاذ کرد و وفاق یک پشتوانه عظیم برای دنبال کردن این مهم است.

کولایی همچنین عنوان کرد: ما باید نسب به تعاملات بین‌الملل کارشناسی دقیق داشته باشیم و محیط بین‌الملل و منطقه را دقیق و درست بشناسیم تا درست تصمیم بگیریم و اقدام کنیم عدم شناخت درست و درک نادرست باعث شده ما در روابط با سایر بازیگران و فرصت‌های پیش آمده استفاده و بهره‌بری لازم را نداشته باشیم.

وی گفت: ما از حضور در زنجیره تعامل‌های جهانی به خاطر نداشتن ادراک واقع گرایانه جا مانده‌ایم، حس گره‌ای ما برای درک شرایط موجود دچار اختلال شده است و به صورت متوالی فرصت‌های ایجاد شده را از دست داده‌ایم.