فومن- جلسه تعیین و تکلیف برای مدیریت یکپارچه تونل سبز فومن در حالی برگزار شد که همه مسئولان بر حفظ و نگهداری، جوان سازی و اقدام فوری در این خصوص اتفاق نظر داشتند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: تونل سبز بلوار ورودی شهر فومن در غرب استان گیلان با داشتن بیش از چهار هزار اصله درخت تنومند و قدیمی از گونه چنار، بیش از ۵۰ سال قدمت دارد و تراکم رویش این درختان چنان است که منظره زیبا و بی بدیلی را ایجاد کرده و به جاده بهشت هم معروف شده است.

آفت پروانه سفید تقریباً از هفت سال گذشته بر روی درختان تونل سبز نمایان شد؛ بعد از مشاهده این آفت در سال ۹۶ با تشکیل کارگروه حفظ و احیای تونل سبز فومن در فرمانداری این شهرستان وظایف هر یک از دستگاه‌ها مشخص و مصوب شد؛ اگر چه سازمان‌های مرتبط کارهای اصلاحی برای مقابله با این آفت انجام داده‌اند اما پس از مدتی شاید به دلیل نداشتن متولی به دست فراموشی سپرده شد.

چندی پیش بار دیگر افزایش آفت پروانه سفید درختان در مسیر تونل سبز شهرستان فومن حساسیت‌ها را بیشتر کرد؛ دادستان عمومی و انقلاب فومن با ارسال نامه‌ای به استاندار گیلان خواستار اقدام فوری برای حفاظت از تونل سبز ورودی این شهرستان شد.

پس از نامه دادستان عمومی فومن، نشست بررسی و حل مشکل درختان تونل سبز این شهرستان در پایان مرداد امسال به ریاست معاون عمرانی وقت استاندار گیلان و با حضور مسئولان منابع طبیعی، محیط زیست، جهاد کشاورزی و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برگزار شد.

ادارات جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و راهداری اقدامات لازم از جمله سم‌پاشی، شاخه‌زنی و علف‌زنی را انجام دهند.

چهارمین جلسه برای تعیین تکلیف مدیریت یکپارچه تونل سبز با حضور فرماندار فومن، سرپرست مدیریت بحران گیلان، سرپرست اداره کل پدافند غیر عامل و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی عصر دوشنبه برگزار شد.

لزوم دریافت مجوز برای قطع و جایگزینی برخی درختان تونل سبز

«فرامرز مرجانی» فرماندار فومن نیز در این جلسه ضمن تبریک فرا رسیدن ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر اظهار کرد: این میراث گرانبها از گذشته به ما رسیده که باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.

وی با بیان اینکه هماهنگی برای نگهداری درختان تونل سبز از ۲ سال پیش آغاز شده است، افزود: همه مسئولان وقت و مقامات قضائی و فعالان محیط زیستی تاکنون برای حفظ و مراقبت از این میراث زحماتی کشیده‌اند.

مرجانی اضافه کرد: درختان چنار ورودی فومن عمر بسیاری داشته و نیازمند جایگزینی و جوان سازی است چرا که با آغاز وزش باد درختانی که مقاومت کافی ندارند ممکن است خطرساز و حادثه آفرین باشد.

فرماندار فومن با اشاره به اینکه به موقع سم پاشی، آب پاشی و سرتاشی انجام شد، ادامه داد: تقسیم کارها انجام شده لذا طبق گزارش جهاد و منابع طبیعی برخی از درختان باید برداشته و جایگزین شوند که این امر نیاز به مجوز دارد.

وی تصریح کرد: جهت تعیین تکلیف و معرفی متولی برای نگهداری این درختان و سپردن این کار به شهرداری نیازمند مجوزهایی هستیم چرا که شهرداری بر اساس قانون فقط متولی داخل شهر است.

فرماندار فومن با بیان اینکه قسمتی از درختان تونل سبز برای شهرستان صومعه سرا و از حوزه ما خارج است، گفت: بیشترین خسارت نیز در حوزه صومعه سرا دیده شده است لذا بحث ما این است که متولی خارج از شهر باید دستگاهی معرفی شود و باید قانونی در این خصوص تعریف شود.

درختان تونل سبز فومن نیازمند جوان سازی است؛ لزوم اقدام فوری

نگهداری درختان تونل سبز در اولویت مدیریت بحران فومن باشد

«محمد علی ویشگاهی» سرپرست مدیریت بحران گیلان نیز در این جلسه ضمن گرامیداشت میلاد امام علی (ع) و تبریک روز پدر با بیان اینکه طبق گزارشات دریافتی ساز و کار آماده است اما برای اجرا اقدامات تعریف شده هنوز انجام نگرفته است، افزود: متأسفانه متولی نگهداری درختان در خارج شهر برای نگهداری درختان هنوز تعیین نشده است.

ویشگاهی با تاکید بر اینکه کمتر از ۳ ماه فرصت داریم که ساز و کارهای تعریف شده را اجرایی کنیم، ادامه داد: اگر اقداماتی که در جلسات تصمیم گیری شده انجام نگیرد تمام زحمات هدر خواهد رفت.

وی با بیان اینکه از حوزه بحران حتماً در حفظ و نگهداری درختان تونل سبز کمک ویژه خواهیم کرد، افزود: در صورت سپردن این موضوع به شهرداری فومن می‌بایست در ستاد بحران شهرستان پیشنهاد داده شود تا در استان مجوزهای لازم صادر شود.

ویشگاهی با تاکید بر اینکه دستگاه نظارتی و مقام عالی استان در این خصوص و نگهداری درختان نظرشان را اعلام کنند، گفت: حوزه شهرداری تولم شهر نیز باید در این جلسات حضور داشته باشند و در این خصوص کمک کنند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای در آینده با رئیس ستاد بحران کشور با همراهی مسئولان استانی برگزار خواهیم کرد، گفت: قطعاً این مسئله در آنجا مطرح خواهد شد تا بتوانیم کمک ویژه ای در این خصوص داشته باشیم.

شهرداری برای نگهداری درختان تونل سبز نیازمند کمک دستگاه‌ها و مردم است

«عباس احمد زاده» رئیس شورای اسلامی شهر فومن اظهار کرد: شهرداری می‌تواند مسئولیت نگهداری تونل سبز را قبول کند اما نیازمند کمک دستگاه‌ها است.

وی با بیان اینکه طوری نشود شهرداری مسئولیت قبول کند اما حمایتی صورت نگیرد و دستگاه‌های نظارتی ما را زیر سوال ببرد، تصریح کرد: برخی مکانیکی‌های حوزه تونل سبز ضایعات مغازه خود را زیر درختان خالی می‌کنند که این کار یکی از دلایل آسیب رساندن به درختان شده است.

احمد زاده اضافه کرد: برای زنده و حفظ و نگهداری درختان تونل سبز می‌بایست مردم و دستگاه‌ها با وفاق و همدلی در کنار یکدیگر باشند و در این حوزه کمک کنند.

چیزی فراتر از توان شهرداری درخواست نشود

«کاظم قربانی» شهردار فومن تصریح کرد: در صورت واگذاری مسئولیت به شهرداری برای حفظ و نگهداری درختان تونل سبز چیزی فراتر از توان شهرداری درخواست نشود.

وی ادامه داد: چون نگهداری درختان تخصصی است بقیه دستگاه‌های مرتبط نیز با شهرداری همکاری داشته باشند.

«هادی حق شناس» استاندار گیلان نیز در این جلسه طی تماس تلفنی با سرپرست مدیریت بحران استان با بیان اینکه تونل سبز میراث ماندگار مرحوم فرهی شهردار وقت فومن است، اظهار کرد: در صورت سپردن نگهداری این کار به شهرداری قطعاً ما نیز در کنار این نهاد بوده و کمک خواهیم کرد.