اسقف اعظم کانتربری دیروز جمعه 19 بهمن ماه در رابطه با موج حملات رسانه‌ای علیه دیدگاه وی مبنی بر ضرورت اجتناب ناپذیر کاربرد قانون شریعت در بریتانیا گفت که وی هرگز پشنهاد نکرده نظام حقوقی موازی در بریتانیا تشکیل شود بلکه قصد داشته از میزان بحثها درباره حقوق اقلیتهای دینی بکاهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، دکتر روان ویلیامز اسقف اعظم کانتربری و رهبر 77 میلیون انگلیکن جهان روز پنجشنبه طی یک مصاحبه گفت برخی ابعاد قانون شریعت به سادگی با نظام حقوقی کنونی در بریتانیا تطابق یافته و اجرای این قانون را غیرقابل اجتناب دانست.

رسانه‌های بریتانیایی این اظهارات را به طور گسترده در حمایت از قانون شریعت تلقی کرده و حملات رسانه ای را علیه عالی ترین مقام دینی در بریتانیا آغاز کردند.

ویلیامز دیروز واکنش شدید رسانه ها و فضای سیاسی را مورد تصدیق قرار داد اما گفت وی خواستار تشکیل نظام حقوقی موازی نشده بلکه قصد داشته بخشی از تنشی که درباره حقوق گروه های دینی در جامعه سکولار مطرح شده را آرام کند و از قانون شریعت به عنوان یک مثال استفاده کرده است.

وی توضیح داد که نمی توان انتظار داشت مسیحیان استثناهای دینی در قوانین سکولار را مورد توجه قرار دهند برای مثال قانون منع سقط جنین تصویب شود مگر اینکه خود تمایل داشته باشند به دیگر سنتهای دینی نیز توجه کنند.

این واکنشهای ناشی از انزجار باعث شد که گروه های مسلمان بریتانیایی حمایت اولیه خود را از طرح های ویلیامز و شکایت علیه اسلام هراسی به نرمی نشان دهند.

کاترلین هیسلتیان سخنگوی کمیته امور عمومی مسلمانان گفت : این واکنشها به بدترین نوع شدت گرفت. مردم واژه شرع را شنیده و آن را به اقدامات رژیم طالبان نسبت می دهند. درحالی که تصویب قانون شرع برای مسلمانان بریتانیا ازاولویت برخوردار نیست و مسلمانان به مسئله گوشت حلال و چگونگی انجام ازدواج اهمیت می دهند که این امر در حال حاضر در کشور اجرا می شود.

وی افزود: رشد جوامع اسلامی سالهاست که در بریتانیا مشاهده می شود اما تاکنون صحبتی از تصویب قانون شرع به میان نیامده است. ما مسلمانان از شهروندان بریتانیا هستیم و به قانون این کشور احترام می گذاریم و می خواهیم مردم درک کرده و نگران نباشند.