محمد عبدلی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه افزود: واردات برخی کالاهای صنایع دستی ازکشورهای خارجی از جمله هند، پاکستان و چین عرصه را بر بسیاری از هنرهای صنایع دستی تنگ کرده است.
وی ادامه داد: در این راستا می توان به صنایع دستی پیکره تراشی روی چوپ، جعبه شطرنج، تابلوهای معرق ماشینی و سرمه دورزی اشاره کرد که با قیمت خیلی ارزان نسبت به تولیدات داخلی در فروشگاه ها عرضه می شوند.
عبدلی در ادامه عدم بسته بندی، بسته بندی نامناسب در تولیدات، عدم امکان فروش محصولات در استان، عدم فرهنگ خرید، بالابودن قیمت تمام شده محصولات نسبت به تولیدات خارجی را از دیگر مشکلات پیش روی صنایع دستی آذربایجان غربی اعلام کرد.
وی همچنین وضعیت صادرات صنایع دستی را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: هم اکنون به علت عدم وجود کارشناس چوب در گمرکات استان، صادرات این محصولات با مشکل مواجه شده است.
عبدلی تصریح کرد: همچنین ارزیابی تولیدات چوبی صادراتی باید در تهران صورت گیرد که این امر نیز مستلزم هزینه و سردرگمی صادرکنندگان است.
سرپرست معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان حمایت از صنعتگران و هنرمندان جهت شرکت در نمایشگاه های بین المللی و کشوری و استانی، اعطای تسهیلات و تقویت بنیه مالی هنرمندان و صنعتگران این عرصه را از راه های احیای هنر صنایع دستی در این استان عنوان کرد.
وی با اشاره به پتانسیل بالای صنایع دستی در آذربایجان غربی بیان داشت: هم اکنون در سطح استان 750 نفر در 20 رشته صنایع دستی از جمله معرق، منبت، گلیم، تراش شیشه، سرمه دوزی، ورنی بافی، لباسهای سنتی، سفال گری و ... آموزشهای لازم را فرا می گیرند.
عبدلی ادامه داد: در سال جاری نیز یک هزار و 600 نفر هنرجو در رشته های مختلف صنایع دستی در سطح استان آموزشهای لازم را فرا گرفته اند.
این مسئول همچنین از فعالیت 11 مرکز صنایع دستی در شهرستانهای آذربایجان غربی خبر داد و اظهار داشت: هم اکنون در شهرستانهای ماکو، چالدران، خوی، سلماس، ارومیه، مهاباد، اشنویه، تکاب، شاهین دژ، بوکان و میاندوآب مراکز یاد شده صنایع دستی دایر است.
عبدلی عنوان کرد: علاوه بر مراکز یاد شده، این معاونت به صورت موقت در روستاهای برگشاد و میناس سلماس، روستای رحیم آباد و طلاتپه، روستای خانقاه، دوستعلی، گوی تپه و حمزه آباد ارومیه اقدام به برگزاری دوره های آموزشی در رشته های گلیم بافی، سرمه دوزی و لباسهای سنتی کرده است.