آلبوم موسیقی تکنوازی گارمون "آیدین علی اف" توسط انتشارات گارگاه موسیقی (وابسته به ماهور)منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر،این آلبوم شامل هفت موقام(مقام) موسیقایی است که هریک از موقام ها به گوشه های مختلف تقسیم شده است نخستین موقام زابل - سه گاه نام دارد که شامل درآمد،حصار،مخالف،زابل (مایه)،تصنیف،مانند مخالف،سه گاه،تصنیف،مبرقع و زابل (رقص مردمی آذربایجانی نوروز) می شود،موقام دوم ولایتی اوزون دره نمونه قره باغ،موقام شوشتری -ترکیب یوزبیر رقصی(رقص101)، موقام سه گاه رقص میرزایی چهارمین موقام است موقام بیات شیراز شامل درآمد،برداشت ،مایه ،نشیب و فراز،رنگ ،بیات اصفهان ،ریل بیات شیراز ،خاوران ،عزال،دلربا و آیاق ؛موقام ششم عشاق نام دارد که دربرگیرنده تصنیف ماهور،عشاق ،شکسته فارس است و موقام هفتم چهارگاه است.

     

اصطلاح موقام گونه ای حرفه ای سنت موسیقایی شفاهی است و مشخصه بارز آن گسترش بداهه حول مبنای گام خاص با یک ساختار ریتمی آزاد است .موقام ها تماما با تا حدی به شکل آوازی -سازی یا گاه صرفا سازی اجرا می شوند. در فرم موسوم به ضربی موقام بیانگر بداهه نوازی ملودیک یک ریتم آزاد است ذر حالی که سازها و بخش کوبه ای مبنای میزان بندی ریتم قطعه را فراهم می سازد.   

در موقام همه چیز برپایه گسترش مدال از نت های بم به زیر ترتیب می یابد متن شعری موقام از غزل های کلاسیک در ادبیات ترکی-آذری مثلا آثار نظامی ،فضولی ،نسیمی ودیگران مایه می گیرد.

آیدین علی اف در این باره چنین توضیح داد : هر ساز در موسیقی نقاط قوت خود را دارد و  این حتی از لحاظ مدهای به کار رفته در آن نیز صحت دارد .مثلا کلارینت برای موقام شور بسیار مناسب است. کمانچه برای دشتی بسیار کارآمد است و غیره اما برای گارمون بهترین موقام سه گاه زابل است هیچ سازی بهتر از گارمون نمی تواند این موقام را اجرا کند در این آلبوم قطعه های بسیار ساده را نواختم و سعی کردم تا صدای اصیل موسیقی عامیانه را از زبان گارمون ارائه دهم درست همان گونه که گارمون آذری اصیل نواخته می شده است.