دکتر علی بنایی یکی از مجریان این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: در نقاطی که با روشهای فیبر نوری و ماهواره ای امکان برقراری ارتباطات مخابراتی نیست، رادیوهای دیجیتالی ماکروویو می تواند نقش مهمی را در این زمینه ایفا کند.
وی افزود: این سیستم برای ارسال ماکروویو با ظرفیت PDH در باند 15 گیگا هرتز ارائه شد و کاربردی ترین موارد استفاده آن در ارتباط مراکز BTS در سامانه های ارتباطات سیار است.
بنایی این سیستم را شامل دو بخش درون بنا ( unit Indoor) و برون بنا ( out door unit) دانست و اظهار داشت: دریافت و ارسال اطلاعات دیجیتال با الگوهای استاندارد توسط بخش درون بنا صورت می گیرد و سپس داده ها توسط بخش برون بنا در باندهای ماکروویو ارسال می شود.
وی با بیان اینکه تکنولوژی ساخت رادیو نقطه به نقطه در داخل کشور صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: تمام مراکزی که نیاز به ارسال دیتا و صوت دارند مانند ارگان های نظامی با بکارگیری این تکنولوژی با کمترین هزینه نسبت به سایر روشها اقدام به ارسال صوت و دیتا کنند.
بنایی با پیشنهاد اینکه در صورت ارایه تسهیلات و تجهیزات لازم و اصلاح قوانین می توان وضعیت علمی کشور را سامان داد، گفت: در بخش های فناوری گاه دست اندرکاران، تکنولوژی هایی که در داخل قادر به ساخت آن هستیم را از خارج خریداری کرده و با کمترین عوارض گمرکی وارد کشور می کنند که این امر نیازمند ساماندهی از سوی دولت است.
وی با اشاره به این که این طرح در بیست و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی رتبه سوم پژوهش های توسعه ای را به خود اختصاص داده افزود: این طرح با حمایت مرکز تحقیقات مخابرات ایران و سرمایه گذاری شرکت فن آوری موج خاور طراحی و ساخته شد.