رئیس پژوهشکده اکوسیستم های خزری در گفتگو با خبرنگار مهر در ساری، هدف از برگزاری این همایش را، معرفی شاخه علمی گاهشناسی درختی و زیر شاخه های علمی مختلف مرتبط، بررسی مقیاس اثر تغییرات اقلیمی بر روی اکوسیستمهای جنگلی خزری، گردهمایی و تبادل نظر دانشمندان، محققین و دانشجویان علاقمند به تغییرات اقلیمی و گاهشناسی درختی، معرفی روش تاریخ گذاری و شناسایی رخ دادهای اقلیمی گذشته از روی حلقه های رویشی، ایجاد زمینه تشکیل انجمن گاهشناسی درختی ایران، ایجاد بانک اطلاعات گاهشناسی درختی و همکاری با مراکز علمی بین المللی و تبادل نظر و همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی حوزه دریای خزر برای حفظ محیط زیست عنوان کرد.
سید محمود کاظمی در تعریف گاهشناسی درختی اظهار داشت: این علم با مطالعات تاریخ گذاری و تحلیل لایه های حلقه های رویشی در چوب به منظور یافتن روابط بین حوادث طبیعی و میزان و نحوه رویش درختان سر و کار دارد.
وی گاهشناسی اکولوژیکی را نیز یکی دیگر از زیر رشته های گاهشناسی درختی دانست و تصریح کرد: این شاخه علمی حلقه های رویشی را برای مطالعه مسائل محیطی و اکولوژیکی بر حسب زمان مورد استفاده قرار می دهد و می تواند اطلاعات کمی و تلخیص اطلاعات شرایط محیطی گذشته را که همراه با فعالیت رویشی درخت است، فراهم سازد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر همچنین درخت اقلیم شناسی، اقلیم و حوزه های آبخیز، اقلیم و آناتومی چوبی، اقلیم و فیزیولوژی چوبی، ایزوتوپهای پایدار، اقلیم و اکولوژی جنگل، پالئوبوتانیک و تعیین سن درختی را از مهمترین محورهای علمی این همایش برشمرد.
محققان و دانشگاهیان علاقمند سراسر کشور برای شرکت در این همایش می توانند چکیده مقالات خود را تا تاریخ 15 اسفند 86 به دبیرخانه همایش ارسال و یا برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.forestceri.com مراجعه نمایند.