خبرگزاری مهر- گروه سیاسی: چند روز بیشتر به آغاز تبلیغات رسمی کاندیداهای انتخابات هشتمین دوره مجلس باقی نمانده است، تبلیغاتی متفاوت به دلیل برخی تغییرات در قانون انتخابات مجلس و البته منسجم تر به دلیل شکل گیری تنها چند ائتلاف اصلی که از انگشتان یک دست هم تجاوز نمی کنند.

به گزارش مهر، در حالی چهار سال از انتخابات مجلس هفتم می گذرد که آرایش سیاسی و نحوه حضور گروههای سیاسی در انتخابات مجلس هشتم در این مدت دستخوش تغییرات زیادی شده است.

چهار سال پیش در این ایام شاهد تبلیغات گسترده کاندیداهایی بودیم که یا "مستقل " بودند و یا در قالب "ائتلاف" هایی که امروز نام برخی از آنها را به دلیل خلق الساعه بودن و عمر کوتاه آنان به یاد نمی آوریم .

جالب آنکه بعد از گذشت 4 سال تغییر چندانی در شعارهای کاندیداهای انتخابات مجلس بوجود نیامده است. در این گزارش شعارهای احزاب، تشکل ها و ائتلاف های شکل گرفته در رقابت های انتخاباتی مجلس هفتم را مرور می کنیم: 

انتخابات مجلس هفتم

قبل از هرچیز باید گفت که در ایام انتخابات مجلس هفتم، گروههای اصلاح طلب به دلیل آنچه که آن را رد صلاحیت گسترده نامیدند ، از معرفی کاندیدا به صورت تشکیلاتی خودداری کردند و تنها چند ائتلاف اندک اصلاح طلب ، کاندیداهایی را معرفی کردند ولی با این وجود برخی گروههای اصلاح طلب کاندیداهایی را معرفی کردند که البته به گفته آنها حداکثر مطلوب اشان نیز نبود.

ائتلاف آبادگران: توجه به معیشت مردم و انجام کارهای بر زمین مانده مجلس ششم

بخش عمده ای از اصولگرایان در پایتخت با ائتلافی تحت عنوان " ائتلاف آبادگران"  در انتخابات مجلس هفتم حضور یافتند و توانستند در دومین حضور خود بعد از انتخابات شورای شهر دوم تهران به موفقیت چشمگیری دست پیدا کنند.

غلامعلی حداد عادل دربهمن ماه 82 در نشست خبری این ائتلاف گفت: آبادگران ایران اسلامی با تصمیم به خدمت، تکیه بر پیشرفت و آبادانی و تاکید بر حل مشکلات مردم، به صحنه انتخابات مجلس هفتم قدم نهادند.

رئیس فراکسیون اقلیت مجلس ششم در آن زمان اعلام کرد که نام ائتلاف آبادگران را فراتر از اصطلاحات، محافظه‌کاری یا اصلاح‌طلب برگزیده‌ایم، ائتلاف آبادگران فراتر از اصطلاحات سیاسی موجود، آبادانی، پیشرفت و خدمت به جامعه را در برمی‌گیرد، بنابراین هر جمعیت و گروهی که دغدغه این اهداف را داشته باشد، می‌تواند به جمع ما وارد شود.

حبیب الله عسگراولادی دبیرکل وقت حزب موتلفه اسلامی نیز با اشاره به شکل گیری فهرست نامزدهای ائتلاف آبادگران ایران اسلامی گفت: فهرست ائتلاف آبادگران برآیند تصمیم‌گیری بسیاری از گروهها و احزاب اصولگرا است. حزب موتلفه اسلامی علیرغم گله‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد به این فهرست رای می‌دهد و از مجموعه آن تبعیت می‌کند.

عسگراولادی درباره برنامه‌های فهرست آبادگران اظهار داشت: وجه مشترک برنامه‌های نامزدهای آبادگران اندیشیدن به پیشرفت کشور و عملیاتی کردن اهداف و برنامه‌ها و سیاست‌ها در چارچوب چشم‌انداز بیست ساله است که توسط مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده وآن‌چه از طرح‌ها و لوایحی که نیمه‌کاره در حال بررسی در مجلس ششم بر زمین مانده می‌باشد.

به گفته احمد توکلی از اعضای ائتلاف آبادگران، این ائتلاف اصلی‌ترین مشکلات مردم را مسائل معیشتی اقتصادی واجتماعی نامید و در ترکیب فهرست خود به این ادعا پایبند بوده، چنانکه 6 تن از اعضای این لیست (20 درصد) را اقتصاددانان تشکیل داده‌اند. "درعین حال از جنبه‌های سیاسی و فرهنگی ان شاءالله به هیچ وجه غفلت نخواهد شد ."

وی جهت‌گیری های اقتصادی ائتلاف آبادگران را روشن دانست و افزود: طرحهایی را در نظر داریم که در آنها نقاط تمرکز ما بر مبارزه با بیکاری، فاصله طبقاتی و دفاع از تولید داخلی است.

اعتدال و توسعه: می‌خواهم با اعتدال زندگی کنم

حزب اعتدال و توسعه نیز اولین کنگره سراسری خود را در تاریخ 9 بهمن ماه 1382 با سخنرانی حسن روحانی، محمد باقر نوبخت و علی جنتی برگزار کرد. دکتر محمدباقر نوبخت، دبیر کل این حزب گفت: اگر مجلس با اندیشه اعتدال شکل بگیرد و بعد از آن دولت آتی هم بر همین اساس به‌وجود آید و قوه مجریه آتی هم بتواند جمعی از شایستگان همه جناح‌ها را دور هم جمع کند، قطعا تا حد زیادی به اهداف انقلاب اسلامی دست خواهیم یافت.

وی با بیان اینکه ما از هر شایسته‌ای که در هر جناحی قرار داشته باشد حمایت می‌کنیم، اظهار داشت: در این چارچوب افراطیون دو جناح جایی نخواهند گرفت، چرا که افراط موجب می‌شود تنها به یک جنبه معطوف و از بقیه عرصه‌ها وا بمانیم.

10 روز بعد از این کنگره غلامعلی دهقان سخنگوی اعتدال و توسعه اعلام کرد که این حزب با شعار "می‌خواهم با اعتدال زندگی کنم" در انتخابات مجلس هفتم شرکت می‌کند.  وی در خصوص دلیل انتخاب این شعار گفت: از آنجا که در طول چند سال گذشته دغدغه‌ توده مردم غیر از آن چیزی بوده که افراط ‌گرایان جناح‌های سیاسی آن را مطرح می‌کردند و افراطی‌ گری سیاسی جو کشور را برهم زده، باعث دو قطبی شدن فضای سیاسی کشور شد، حزب اعتدال و توسعه این شعار را برای حضور در صحنه انتخاب کرد.

چکاد آزاد اندیشان: دانش، توسعه و رفاه، اعتدال و خردگرایی

همزمان با برگزاری کنگره اعتدال و توسعه، ائتلاف چکاد آزاداندیشان نیز همایشی سراسری با حضور و سخنرانی مهدی کروبی، عبدالله جاسبی و علی اکبر ولایتی برگزار کرد. در بیانیه پایانی همایش ائتلاف منشور انتخاباتی چکاد آزاداندیشان منتشر شد که در آن آمده بود: چکاد آزاداندیشان با تاکید بر سه شعار محوری دانش، توسعه و رفاه، اعتدال و خردگرایی را استراتژی برگشت ناپذیر خود می‌داند و در انتخاب و معرفی نامزدهای انتخاباتی بر این دو ویژگی در کنار همه ویژگی‌های مثبت دیگر تاکید مضاعف می‌کند. لذا به عنوان یک جبهه فراگیر به طور فعال و گسترده در صحنه‌ انتخابات حضور یافته و برای بیش از ‌٢٥٠ کرسی نمایندگی مجلس نامزد معرفی خواهد کرد.

ائتلاف خدمتگزاران مستقل: مردم‌مداری، عدالت‌محوری و ایران سربلند

به گزارش مهر ، از دیگر ائتلاف های شکل گرفته در آستانه انتخابات مجلس هفتم می توان به "ائتلاف خدمتگزاران مستقل" اشاره کرد. رضا طلایی‌نیک، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ و عضو این ائتلاف گفت: شعار اصلی خدمتگزاران مستقل؛ مردم‌مداری، عدالت‌ محوری و ایران سربلند است، که مردم ‌مداری از مردم ‌سالاری آغاز، و با خدمتگزاری کامل می‌شود، دیانت، خدمت و حقوق مدنی سه شاخص مهم برای مردم‌مداری در بین صاحبان قدرت است.

دکتر عماد افروغ سخنگوی ائتلاف خدمتگزاران مستقل ایران اسلامی نیز درباره برنامه های این ائتلاف اظهار داشت: زمینه ‌سازی برای اشتغال، مسکن و ازدواج، اصلاحات قضایی، مبارزه با رانت‌جویان امنیت عمومی و اجتماعی و مبارزه با انحرافات اجتماعی، توسعه همه‌جانبه و عدالت ‌زا، اشتغال مولد، ساده‌زیستی و جلوگیری از تجمل ‌گرایی مسئولان به عنوان برنامه‌های ائتلاف خدمتگزاران مستقل ایران اسلامی نام برد.

اوگفت: این ائتلاف در عرصه سیاست خارجی، با سیاست‌های جهانی‌سازی از طریق اتحادیه‌های منطقه‌ای مقابله خواهد کرد. افروغ برنامه‌های این ائتلاف در باب سیاست خارجی را استکبارستیزی، دیپلماسی فعال و تشکیل اتحادیه‌های منطقه‌ای برای مبارزه با استکبار جهانی دانست 

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه اسلامی

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در اطلاعیه‌ای کاندیداهای خود را تنها در استان قم معرفی  کرد.  در این اطلاعیه ‌ضمن دعوت مردم به حضور در انتخابات مجلس هفتم نسبت به عملکرد مجلس ششم در خدمت به مردم انتقاد شد و آمد: نمایندگان مجلس ششم عمده وقت خود را به جای مصروف کردن به حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه اسلامی به مسائل غیر ضروری و احیانا منازعات حزبی و جناحی پرداخته‌اند غافل از اینکه ساکنین خانه ملت باید توجه داشته باشند که دفاع از اسلام، انقلاب و خدمت به عموم مردم و تلاش در جهت تامین رفاه نسبی آنها مهمترین وظیفه آنها می‌باشد. 

ائتلاف برای ایران: دفاع از حقوق عمومی و خصوصی شهروندان

بعد از اعتراضات گروههای اصلاح طلب به ردصلاحیت ها، هشت حزب وتشکل دوم خردادی شامل مجمع روحانیون مبارز، مجمع نیروهای خط امام (ره)، مجمع اسلامی بانوان، حزب کارگزاران سازندگی، حزب اسلامی کار، حزب همبستگی، انجمن اسلامی مهندسان و خانه کارگر، ائتلافی تحت عنوان "ائتلاف برای ایران" به ریاست حجت الاسلام علی اکبر محتشمی پور تشکیل دادند.

این ائتلاف که 191نامزد را برای این انتخابات اعلام کرد در اطلاعیه ای  از مردم خواست که به نامزدهای این ائتلاف برای  تداوم اصلاحات و تحقق آرمانهای بلند حضرت امام خمینی (ره) رای بدهند. محتشمی پور در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد که نامزدهای این ائتلاف در مجلس هفتم از حقوق عمومی و خصوصی شهروندان دفاع می کند.

ائتلاف برای آبادانی و توسعه ایران: رساندن کشور به ساحل آرامش، سازندگی و توسعه

برخی دیگر از چهره های اصلاح طلب و به خصوص اعضای حزب کارگزاران سازندگی ائتلافی ائتلافی تحت عنوان " ائتلاف برای آبادانی و توسعه ایران" به ریاست و سخنگویی مصطفی نصیری تشکیل دادند. در همایشی که این ائتلاف برگزار کرد علی هاشمی بهرمانی (رفسنجانی) ضمن معرفی کاندیداهای موجود در لیست ائتلاف برای آبادانی و توسعه ایران و ذکر خصوصیات آنان گفت: با برنامه ریزی صحیح کشور را به سمتی هدایت کنیم که به وضعیت بسته‌ای نرسد.

وی اظهار داشت: مردم از حرف زدن خسته شده‌اند و لازم است جریانی پویا و کارآمد سکان مجلس هفتم را بدست بگیرد تا کشور به ساحل آرامش و سازندگی و توسعه برسد و بتوانیم به دور از جنجال‌ برای جوانان اشتغال ایجاد کنیم و آنان را از تباهی و بی ‌برنامگی و مهاجرت نجات دهیم.

ائتلاف ملی کار و تولید ایران: توسعه دموکراسی و توزیع درآمد

ائتلاف ملی کار و تولید ایران (متشکل از خانه کارگر، کشاورز و صنعت و پرستار) هم از دیگر ائتلاف های شکل گرفته در  دوران انتخابات مجلس هفتم بود که برخی از چهره های اصلاح طلب در آن حضور داشتند.

سهیلاجلودارزاده نماینده مردم تهران در مجلس ششم در همایشی که این ائتلاف برگزار کرد، با بیان اینکه در تمام کشورهای بزرگ جهان مقدرات سیاسی توسط کسانی شکل می‏گیرد که تولید کننده هستند، از نبودن چنین ساختاری در ایران ابراز تاسف کرد و افزود: ائتلاف ملی کار و تولید ایران امروز اگر چه به ظاهر تنها یک ائتلاف صنفی است اما می‏تواند زمینه‏ساز یک ائتلاف بزرگ سیاسی در کشور باشد و دموکراسی را در جامعه گسترش دهد.

به گفته این کاندیدای ائتلاف ملی کار و تولید ایران، یکی از بزرگترین مشکلات صنعت  نبود قوانین ثابت است که اگرنمایندگان منتخب و کارآمد این نوع تشکل‏های صنفی در کشور حضور داشته باشند می‏توانند تغییرات اساسی در قوانین دست و پا گیری که امروز برای دست ‏اندرکاران تولید مشکل ایجاد کرده بوجود آورند.

ائتلاف بزرگ ایثارگران ایران اسلامی: تاکید بر مطالبات اقتصادی ومعیشتی مردم

ائتلاف بزرگ ایثارگران ایران اسلامی نیز از دیگر ائتلاف های شکل گرفته در این دوران بود که این ائتلاف نیز به مانند ائتلاف آبادگران در حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات و اسلامشهر کاندیدا معرفی  کرد. این ائتلاف ضمن حمایت از کاندیداهای توانمند و متعهد نسل جوان بر حضور کاندیداهای باتجربه، صاحبنظر، دلسوز، اساتید دانشگاهی، فعالان سیاسی و مدیران متخصص در بین کاندیداها تاکید دارد.

اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط به‌عنوان راه خروج از فضای ملتهب سیاسی کنونی و تاکید بر مطالبات اقتصادی - معیشتی مردم،‌ به ‌ویژه جوانان با رشد و پیشرفت کشور، توسعه پایدار و شتاب بخشیدن به اجرای چشم‌انداز بیست ساله و تعادل و توازن در توجه به عدالت، آزادگی‌، امنیت و هویت دینی مردم، همچنین حرکت در مسیر امامت و ولایت در بستر مردم‌سالاری دینی در چارچوب قانون اساسی، از اهداف این ائتلاف اعلام شد.

ائتلاف نیروهای مستقل: شعار نمی دهیم

ستاد ائتلاف نیروهای مستقل نیز که از تمامی کاندیداهای مستقل برای حضور در این ائتلاف دعوت به عمل آورده بود در آن زمان اعلام کرد که  نمی‌خواهیم شعار دهیم و در لیست انتخاباتی‌مان نیز فقط اسامی کاندیداها و خصوصیات آنها ذکر می‌شود، هیچ تبلیغی نیز بر روی پوسترهایمان نمی‌دهیم.

این ستاد با بیان اینکه "ما عمل‌گرایی را به تئوری ‌گرایی ترجیح می‌دهیم و خواسته‌هایی را به زبان می‌آوریم که بتوانیم اجرا کنیم" اعلام کرد: ما به دنبال ایجاد سیستم و یا جریان‌هایی هستیم که بر تخصص‌گرایی به‌خصوص در امور اقتصادی تاکید می‌کند و شاید پل ارتباطی بین جناح راست و چپ شود. اکنون طبق آمارها 70 درصد از کسانی که می‌خواهند رای بدهند به طرف کاندیداهای مستقل گرایش دارند.

ائتلاف آینده‌سازان: مبارزه با همه اشکال فقر در جامعه

از سوی دیگر ائتلاف آینده سازان در کنفراسی مطبوعاتی که برگزار کرده بود اعلام کرد " گروه‌ها و احزاب به راست یا چپ گرایش دارند و بعضی هم خود را جریان مستقل معرفی می‌کنند که بیشتر یک تعارف سیاسی است. حسین سرافراز، دبیرکل حزب اسلامی رفاه کارگران، ائتلاف آینده سازان را مشتکل از ائتلاف کانون اسلامی فارغ‌التحصیلان حقوق، ائتلاف جوانان تهران و برخی از شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی اعلام کرد و تاکید کرد که این ائتلاف کاملا مردمی است.

ائتلاف آینده سازان اصول و برنامه های این ائتلاف بدین شرح اعلام شد:  مبارزه با همه اشکال فقر در جامعه، مبارزه با هرگونه بی‌عدالتی و تبعیض در سطوح اداری کشور، از بین بردن مشکلات معیشتی و رفاهی مردم در زمینه‌های ازدواج آسان، امنیت شغلی و تثبیت درآمدها، مبارزه اصولی و فراگیر با فساد اقتصادی و سوءاستفاده مالی در همه‌ ارکان دولت و نهادهایی که مستقیما با مردم مرتبط هستند، ایجاد زمینه‌های علمی برای استقرار اقتصاد پایدار در کشور، حمایت از حقوق حقه کارگران،‌ معلمان، کارمندان دولت ،  حقوق‌ بگیران و قشرهای ضعیف جامعه در سطوح مختلف و به استاندارد رساندن خدمات دولت به این اقشار، تلاش برای به صحنه آوردن زنان و جوانان در عرصه‌های مختلف اداری، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ، مبارزه بی‌امان با همه مظاهر بی‌احترامی و حقیر شمردن مردم در ایران اسلامی

جبهه وفاق ایران اسلامی: کارآمدی مجلس شورای اسلامی

جبهه وفاق  ایران اسلامی که بنا به گفته موسسان آن به دنبال ایجاد آرایش سیاسی جدیدی در مجلس هفتم بودند با شعار "کارآمدی مجلس شورای اسلامی" به عرصه انتخابات پا گذاشت. این جبهه از جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، حزب تمدن اسلامی، مجمع متخصصین ایران، حزب تمدن اسلامی، حزب سبز، جنبش اعتدال اسلامی و چند تشکل دیگر تشکیل شد.

ائتلاف اساتید ایران اسلامی: حل بحران ها به دست دانشگاهیان

ائتلاف اساتید ایران اسلامی نیز مجموعه‌ای از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های بزرگ کشور بود که با حضور برخی از چهره های شاخص سیاسی اما دانشگاهی تشکیل شده بود. اعضای این ائتلاف معتقد بودند که دو جناح سیاسی چپ و راست در کشور به تناوب در عرصه‌های مختلف فعالیت کرده‌اند و نمره‌ قبولی نگرفته‌اند، ناامیدی از عملکرد ایشان باعث تضعیف روحیه مردم برای شرکت در انتخابات شده است.

آنها با اشاره به چالش‌های صورت گرفته در کشور که جامعه را به بحران کشیده بود تاکید می کردند که حل بحران موجود نه در دست سیاستمداران دو جناح، بلکه به دست عالمان دانشگاهی خواهد بود.

جهادگران ایران اسلامی: تشخیص، تدبیر، تعهد در سایه تفاهم، تعادل، تعامل

جهادگران ایران اسلامی نام ائتلافی بود که برخی از چهره های شاخص اصولگرا نیز در بین کاندیداهای آن به چشم می خورد.
جهادگران شعار خویش را " تشخیص، تدبیر، تعهد در سایه تفاهم، تعادل، تعامل" برگزیده و برنامه‌هایی از قبیل ایجاد عدالت، امنیت، آرامش و رفاه نسبی و توجه منطقی به مسائل جوانان، خصوصا موضوع اشتغال و ازدواج را اعلام کردند.

ایران سرفراز: وفاداری و صداقت با مردم

حزب ایران سرفراز نیزکه لیستی متشکل از چهر های برجسته اصولگرا و اصلاح طلب  ارائه داد ، شعارهای خود را "وفاداری و صداقت با مردم"، "اعتماد به جوانان"، "مدیریت نخبگان" و "تامین آسایش اجتماعی" اعلام کرد.

ائتلاف فارغ التحصیلان اروپا، آمریکا و اقیانوسیه: افزایش ارزش پول ملی

ائتلافی با عنوان "فارغ التحصیلان اروپا، آمریکا و اقیانوسیه" نیز در در این دوران برای اولین بار فهرستی انتخاباتی شامل فعالان سیاسی و دانشگاهیان فارغ التحصیل از سه منطقه ذکر شده ارائه داد. این ائتلاف در سیاست داخلی افزایش ظرفیت پاسخگویی دولت، در سیاسی خارجی تنش ‌زدایی و همکاری‌های منطقه ای، در سیاست اقتصادی، شفاف سازی قوانین، خصوصی سازی و افزایش ارزش پول ملی و در سیاست فرهنگی اصل بر تبادل فرهنگی و مقاوم سازی فرهنگ اسلامی را از محورهای برنامه های خود اعلام کرد.

انتخابات مجلس هشتم

اینک که در آستانه انتخابات مجلس هشتم هستیم نگاهی نیز به شعارهای گروههای سیاسی در قالب پنچ ائتلاف عمده شامل جبهه متحد اصولگرایان، ائتلاف اصلاح طلبان، ائتلاف فراگیر اصولگرایان، اعتماد ملی و ائتلاف مردمی اصلاحات می اندازیم.

جبهه متحد اصولگرایان ؛ اول معیشت

جبهه متحد اصولگرایان که در انتخابات هشتمین دوره مجلس به انتخاب چهار شعار شامل "پروا مکن، بشتاب، همت چاره ساز است"، "مجلسی درد آشنا و کارآمد"، "اقتدار ملی، اعتدال و پیشرفت" و "مبارزه با تورم، ایجاد اشتغال و تامین رفاه" گام به رقابتهای انتخاباتی گذاشته است محور برنامه های خود را همانگونه که از دو شعار "مجلسی درد آشنا و کارآمد" و "مبارزه با تورم، ایجاد اشتغال و تامین رفاه" مشخص است بر حل مشکلات اقتصادی مردم گذاشته است. چه آنکه سید شهاب الدین صدر دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان نیز در نشست خبری اخیر این جبهه، در پاسخ به این سئوال آیا مجلس آینده که اکثریت اصولگرایان را داشته باشد برنامه های اقتصادی احمدی نژاد را قبول خواهد داشت و همین برنامه های اقتصادی خود را ادامه خواهد داد یا نه، گفت: برنامه های اقتصادی خود را و اولویت های آن را در گذشته اعلام کرده ایم و مجددا می گوییم اولویت اول مجلس آینده رفع مشکلات معیشتی و دغدغه های مردم است.

ائتلاف اصلاح طلبان؛ مهار تورم

اکثریت اصلاح طلبان نیز که در انتخابات 24 اسفند در قالب ائتلاف اصلاح طلبان به رقابت با دیگر گروهها می پردازند شعار اصلی خود را هرچند که "همراه شو عزیز" انتخاب کرده است اما شعارهای دیگری همچون "کنترل گرانی و ایجاد رونق اقتصادی"،  "مقابله با تحجر و دفاع از اندیشه های امام خمینی (ره)" و "ارتقاء منزلت ایران و کرامت ایرانیان در عرصه بین الملل" را انتخاب نموده است.

اسحاق جهانگیری که به احتمال زیاد سرلیست این ائتلاف در انتخابات مجلس هشتم خواهد بود چند روز پیش با بیان اینکه در برنامه‌های اقتصادی شاید ما با اصولگرایان مشترک باشیم، گفت: از مهم‌ترین برنامه ما مهار تورم است و در اظهارات اصول‌گرایان نیز به این موضوع اشاره می‌شود؛ به طوری که هم‌اکنون می‌بینیم بیش از ‌٩٠ درصد مردم از این مشکل رنج می‌برند.

ائتلاف فراگیر اصولگرایان؛ اثرگذاری در حوزه اقتصاد

به گزارش مهر ، ائتلاف فراگیر اصولگرایان نیز هر چند که دو شعار "مردم، مجلس، مدرس" و "مجلس هشتم، مجلس سرنوشت ملی" را به عنوان دو شعار اصلی خود اعلام کرده است اما این ائتلاف نیز نگاهی ویژه به مسائل اقتصادی دارد.

دکتر عادل آذر عضو شاخص این ائتلاف نیز در نشست خبری ائتلاف فراگیر اصولگرایان گفت:نماینده دهلران یاد آور شد: عدم وجود برنامه عملیاتی در حوزه اقتصاد و تئوری اقتصادی مورد قبول مجریان و قانونگذاران و همچنین بحران مدیریت اجرایی در کشور از چالش ها و مشکلات جدی اقتصاد ایران است که اگر در مورد آنها برنامه ریزی دقیقی نداشته باشیم این آسیب ها و چالش ها تشدید خواهد شد.

وی حمایت از حقوق مصرف کننده و رفع موانع تولید ، برنامه ریزی و کاهش برای ریسک سرمایه گذاری در ایران وهمچنین افزایش بازدهی در سرمایه گذاری بخش تولیدی و خدماتی را جزو برنامه های زیربنایی ائتلاف فراگیر اصولگرایان عنوان کرد و گفت: تلاش این است با غلظت خوبی که در ترکیب لیست 30 نفره ائتلاف فراگیر اصولگرایان در حوزه اقتصاد و وجود اقتصاددانان قرار دارد بر این بخش کار آمدی و اثر گذاری بویژه در حوزه نظارت بر اجرای قوانین در حوزه اقتصادی را داشته باشیم.

از دیگر سو محمد خوش چهره مسئول کمیته اقتصادی این ائتلاف نیز افزایش قیمت مسکن، تورم و فاصله طبقاتی را از چالش های مهم کنونی کشور دانست و خاطر نشان کرد: تمامی جناح های سیاسی در هدف های اقتصادی اشتراک دارند اما آنچه دچار غفلت شده نگرش و شیوه های موجود در این راه است که صرف هدف نوعی اختلال در نگرش اصولگرایی به این موضوع را ایجاد کرده است.

اعتمادملی؛ مقابله با تندروی ها

حزب اعتمادملی که رویه خود را از ابتدای تشکیل تغییر نداده و با تابلوی خود وارد رقابت های انتخاباتی شده است علاوه بر انتقاداتی که در خصوص مسائل اقتصادی مطرح می کنند شعار و محور اصلی خود را بر دوری از تندوری گذاشته اند، به گونه ای که بارها و بارها اعضای شورای مرکزی این حزب و در راس آنها حجت الاسلام مهدی کروبی به انتقاد از تندروهای مجلس ششم و برخی از گروههای سیاسی اصلاح طلب پرداخته اند و تاکید کرده اند که با تندروها ائتلاف نخواهند کرد.

ائتلاف مردمی اصلاحات؛ تلاش برای بهبود زندگی

ائتلاف مردمی اصلاحات نیز که با انتشار اصول 14 گانه منشور انتخاباتی خود به برخی برنامه های اصلی این ائتلاف اشاره کرده است با انتخاب شعار "همکاری ملی و اصلاحات مردمی برای بهبود زندگی" و نیز تاکید بر" خداباوری، اعتدال‌گرایی و خط امامی بودن" محور برنامه های خود را بر شعارهای اقتصادی و رعایت اعتدال و پرهیز از تندوری گذاشته است.

و اما....

همانگونه که در ابتدا عنوان شد شعارهای کاندیداها و ائتلاف های شکل گرفته در آستانه انتخابات مجلس هفتم و هشتم تفاوت چندانی با یکدیگر نمی کند. تاکید بر معیشت و اشتغال، پرهیز از افراط و تفریط و ایجاد عدالت در زمینه های مختلف شعارهایی است که بر خلاف "نام " ائتلاف ها، آنها را به خوبی به یاد می آوریم.

سئوالی که اینجا مطرح می شود این است که آیا این شعارها غیر واقعی است یا عملکردها نامطلوب بوده که دوباره بعد از گذشت چهارسال، برخی گروههای سیاسی چنین شعارهای تکراری را دوباره سر می دهند.

دقت در آنچه که در این چهار سال بر شاخص های اقتصادی از قبیل رفاه ، معیشت ، نقدینگی ، تورم ، سیاست و فرهنگ گذشت، پاسخ را به خوبی روشن می نماید.

حال که در انتخابات مجلس هشتم نیز تاکید اصلی برنامه های اکثر گروه ها، توجه به اقتصاد و معیشت مردم است، امید این داریم که چهار سال بعد یعنی در آستانه انتخابات مجلس نهم با عملی شدن آنها، دوباره شاهد سردادن این شعارها نباشیم و ...

--------------------------
گزارش: بهروز شجاعی