تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱

خرم‌آباد - متولیان در نوسازی مدارس لرستان وعده داده‌اند که در سال ۱۴۰۴ شاهد توسعه عدالت آموزشی و برچیده‌شدن مدارس کانکسی و سنگی در این استان باشیم.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در لرستان باوجوداینکه خیرین مدرسه‌ساز همواره در کنار خدمات دولت پای‌کار مقاوم‌سازی مدارس تخریبی و فرسوده بوده‌اند، اما همچنان در برخی مناطق استان شاهد تحصیل دانش‌آموزان در مدارس تخریبی، فرسوده، سنگی و کانکس‌ها هستیم.

رنگ‌آمیزی مدارس با کمک گروه‌های جهادی

یونس بهاروند مدیرکل نوسازی مدارس لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح شهید «عجمیان» در استان، اظهار داشت: در قالب این طرح بیش از ۳۲ میلیارد ریال تجهیزات برای مدارس لرستان خریداری شده است.

وی با اشاره به کمک گروه‌های جهادی، بسیج فرهنگیان، دانش‌آموزان و دانشجویان سپاه در راستای اجرای این طرح، عنوان کرد: در قالب این طرح دو هزار و ۳۵ کلاس درس در استان رنگ‌آمیزی و ۲۱ چشمه سرویس بهداشتی و آبخوری مرمت و تعمیر شده است.

اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی

مدیرکل نوسازی مدارس لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به تجهیز هنرستان‌های استان، بیان داشت: از ابتدای سال مالی ۱۴۰۲ تا اسفندماه ۱۴۰۳، بیش از ۱,۰۶۰ میلیارد ریال خرید تجهیزات کلاسی، هنرستانی، ورزشی، آزمایشگاهی، نمازخانه، گرمایشی و سرمایشی شده است.

بهاروند، بیان داشت: این تجهیزات به‌صورت جداگانه در طول سال با هماهنگی اداره کل آموزش‌وپرورش توزیع و به شهرستان‌ها و مناطق مختلف استان برای استفاده مدارس ارسال شده است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی در لرستان، گفت: باتوجه‌به تأکید رئیس‌جمهور، برنامه‌ای با حمایت مدیریت ارشد استان و همچنین خیرین و آموزش‌وپرورش دراین‌رابطه در دستور کار قرار گرفته است.

پیگیری برای رفع نیازهای فضاهای آموزشی

مدیرکل نوسازی مدارس لرستان با اشاره به تلاش برای رفع نیازهای فضاهای آموزشی دراین‌رابطه، گفت: باتوجه‌به شیوه‌نامه برنامه نهضت توسعه عدالت تلاش می‌شود جلسات اجرای این طرح به‌صورت هفتگی برای پیگیری برنامه‌ها برگزار کنیم.

بهاروند، تصریح کرد: رمز موفقیت در اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، همدلی بین همه ارگان‌های متولی، هماهنگی آموزش‌وپرورش، تعامل با مجمع خیرین مدرسه‌ساز، گروه‌های مردمی و جهادی و جذب حمایت و کمک بنگاه‌های اقتصادی واحدهای تولیدی و خیری است.

۴۵ پروژه آموزشی احداث شد

وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه یکی از برنامه‌های در دستور کار ما برچیده‌شدن مدارس کانکسی و سنگی و احداث مدارس جایگزین آنها است، گفت: در این راستا تلاش برای ارتقای سرانه فضای آموزشی، رفع مشکل مناطقی که تراکم کلاس بالای ۳۵ دانش‌آموز دارند و همچنین جایگزین‌کردن سیستم‌های گرمایشی غیراستاندارد از اولویت‌های ما است.

مدیرکل نوسازی مدارس لرستان در ادامه سخنان خود از احداث ۴۵ پروژه آموزشی و پرورش در لرستان طی سال گذشته خبر داد و گفت: این پروژه‌های آموزشی در قالب ۹۹ کلاس درس و همچنین یک باب پژوهش‌سرای دانش‌آموزی در خرم‌آباد احداث شده‌اند.

تلاش خیرین برای برچیدن مدارس غیراستاندارد

علی‌محمد رضوی رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با اعتمادسازی طی سالیان متمادی، توانسته‌ایم با کمک خیرین هم استانی و هم‌وطنان در داخل کشور و خارج از کشور مدارس زیادی احداث و چند استخر و سالن ورزشی نیز ساخته و در اختیار آموزش‌وپرورش استان لرستان قرار دهیم.

وی عنوان کرد: مهم‌ترین دلیل فعالیت خیرین مدرسه‌ساز، بقای فرهنگ و تمدن کشور است در واقع اگر فرهنگ در جامعه به‌درستی ترویج شود بسیاری از مشکلاتی که امروز گریبان‌گیر جامعه است از بین خواهد رفت، رونق فرهنگ و ایجاد بستر لازم برای کار سبب می‌شود تا جوانان بیشتر از ذهن خود و خلاقیت استفاده کنند، ما در این کار باخدا معامله می‌کنیم و کار باخدا هیچ‌گاه زیانی در برنداشته و ندارد.

رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز لرستان، تأکید کرد: تلاش خیرین در ساخت مدارس، برچیدن مدارس غیراستاندارد و رفع نیاز دانش‌آموزان مناطق نیازمند است.

ساخت مدرسه در مناطق محروم

رضوی در ادامه سخنان خود با اشاره به اجرای طرح توسعه عدالت آموزشی، گفت: هدف از این طرح که با مشارکت مردم اجرا می‌شود، تأمین فضاهای آموزشی در مناطق محروم است.

وی، تأکید کرد: مدارس در تمام نقاط کشور به امکانات آموزشی نیاز دارند، امیدواریم این طرح با کمک مردم به سرانجام برسد.

رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز لرستان، تأکید کرد: در این مسیر عدد و رقم مهم نیست هر کسی با هر آورده‌ای حتی با کارکردن در عملیات عمرانی احداث مدرسه می‌تواند در این نهضت ملی مشارکت داشته باشد.

تلاش برای برچیدن مدارس کانکسی و سنگی

رضوی در ادامه سخنان خود از جذب و تکریم هرچه بیشتر خیرین عزیز در لرستان طی سال جاری خبر داد و گفت: پیگیری مستمر برای جذب مسئولیت‌های اجتماعی، رشد بیش از ۳۰ درصدی تعهدات تحقق‌یافته نسبت به سال قبل و همچنین برچیدن مدارس کانکسی و سنگی در سطح استان از جمله اولویت‌های مجمع خیرین مدرسه در لرستان به‌حساب می‌آید.

وی تأکید کرد: درخواست ما از مسئولین به‌خصوص سازمان نوسازی مدارس کشور تأمین اعتبار برای پروژه‌های خیرین است تا مدارس نیمه‌کاره به اتمام برسند.