مهندس اقبال رستمی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت فاضلاب های تهران افزود: در بحث فاضلاب تهران، در گذشته تعدادی تصفیه خانه محلی در میدان شوش، زرگنده، شهرک غرب و اکباتان به بهره برداری رسید و در تصفیه فاضلاب بخشهای مختلف تهران فعال بودند و در حال حاضر امکان توسعه بیشتر از حد آنها وجود ندارد.
وی افزود: وقتی که یک سیستم تصفیه فاضلاب طراحی می شود برآوردی از حجم فاضلاب و یک نوع آینده نگری در خصوص ادامه فعالیت آن در آینده انجام می گیرد و بهره گیری بیش از اندازه از آنها در عملکرد و راندمان سیستم تغییر ایجاد می کند.
رستمی با اشاره به پروژه احداث دو تصفیه خانه جدید در تهران گفت: به احتمال بسیار قوی در سال آتی یکی از فازهای این تصفیه خانه به بهره برداری می رسد.
کارشناس مسئول بررسی آلودگی پساب های شهری و صنعتی ، یادآور شد: یکی از مشکلات موجود در پروژه تاثیر شدید نرخ تورم است چراکه وقتی برای پروژه ای تامین اعتبار می شود و در مسیر پروژه میزان سرمایه گذاری ها با هزینه مصرف شده همخوانی نداشته باشد پروژه با مشکل روبرو می شود و این مشکلات زمان بهره برداری را به تعویق می اندازد.
وی اضافه کرد: برای بهره برداری از این تصفیه خانه باید برنامه های طرح به موقع انجام گیرد و مشکلات موجود در این مسیر هر چه سریعتر مرتفع شود.
رستمی بالا بودن سرانه مصرف آب را از اساسی ترین مشکلات موجود در مسیر فاضلاب تهران عنوان کرد و گفت: بالا بودن سرانه مصرف آب نشانگر سطح بهداشت بالا نیست و ممکن است به خاطر پوسیدگی لوله، عدم مراعات مردم در مصرف آب و... باشد و آب هدر رود.
وی افزود: اگر از آب استفاده بهینه شود، بی شک مصرف آب به مقدار زیادی کاهش می یابد و هر میزان در مصرف آب صرفه جویی شود، تولید فاضلاب نیز به نسبت کاهش می یابد.
کارشناس مسئول بررسی آلودگی پساب های شهری و صنعتی بازبینی در تصفیه فاضلاب ها را یکی از موضوعات بسیار مهم در کشور عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ایران جزء مناطق خشک و نیمه خشک به حساب می آید ضروری است تا علاوه بر تغییر در الگوی مصرف، نگرش جدیدی در خصوص تصفیه فاضلاب ها داشته باشیم.
وی افزود: آب مورد نیاز در کشاورزی یا صنعت به راحتی با تصفیه اولیه و ثانویه فاضلاب به دست می آید و حتی تصفیه ثالثیه فاضلاب خود آب است و می توان از آن برای بهره برداری آب آشامیدنی استفاده کرد و با این اقدامات نیازهای آبی در کشور رفع می شود.
رستمی خاطر نشان کرد: با مکاتبه هایی که با مراجع ذیربط از جمله مجلس شورای اسلامی و نهاد ریاست جمهوری انجام گرفت ، قرار شد بودجه ای به شرکت های آب و فاضلاب اختصاص داده شود که شهرهای بالای 50 هزار نفر تا پایان برنامه چهارم توسعه به سیستم تصفیه خانه مجهز شود.