تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۱:۳۰

مقام حضرت نوح (ع) در اردن یکی از اماکن دینی گردشگری این کشور محسوب می‌شود، اما وزارت اوقاف نسبت به آن بی توجهی کرده و در بازسازی و نگهداری از آن تلاش چندانی نداشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الدستور، مقام حضرت نوح (ع) خارج از دیوارهای قدیمی شهر تاریخی کرک ( از استانهای جنوبی اردن) قرار گرفته است که 130 کیلومتر از امان فاصله دارد. اقوام بسیاری چون آرامیها، آشوریها و یونانیها در آن ساکن بوده اند، به طوری که قدمت آن به حدود 8 هزار سال پیش باز می گردد.

نگاهی

برخی اعتقاد دارند که حضرت نوح (ع) کشتی خود را در این مکان ساخته و باقی مانده آن اتاقی است که قبه سبز رنگی بر روی آن قرار دارد و برای مسلمانان متبرک است. با توجه به اینکه اطراف این مکان جنگل بوده، گمان می رود بقایای جنگلی است که کشتی نوح با درختهای آن ساخته شده است.

مقام حضرت نوح اتاقی است که مساحت آن از 57 متر مربع تجاوزی نمی کند و در آن همیشه بسته است. به علت اینکه مسلمانان اموات خود را در آن دفن می کنند مورد فرسایش زمین و بی توجهی مسئولان قرار گرفته است. 

اما چندی پیش تابلویی از سوی وزارت اوقاف اسلامی اردن روی آن نصب شده که بر روی آن نوشته شده این بنای کوچک مقام حضرت نوح (ع) به شمار می رود. اما تلاش چندانی برای نگهداری از آن صورت نگرفته است.

ماجد قضات مدیر اوقاف کرک اظهار داشت: این بنا بر اساس اسناد رسمی به دوران ممالیک باز می گرد که بیش از یک بار تخریب شده و مجددا به صورت کامل مرمت شده است.

وی افزود: این مکان یک مکان دینی رسمی است و عملیات بازسازی و نگهداری به خاطر حفظ آن نیز انجام شده است. این مقام به صورت رسمی در وزارت اوقاف اسلامی این کشور ثبت شده است.

 اما کمتر از 1 هزار متر دور از مقام و در زیر کوه یک مجموعه صخره ای قرار دارد که شبیه کشتی است و برخی آن را نشانه هایی از کشتی نوح (ع) می دانند و آن صخره را "کشتی نوح" اطلاق می کنند.