به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در سومین جشنواره توسعه سبز که در محل هتل المپیک برگزار شد، طی سخنانی به اهمیت ویژه محیط زیست در جهان و ایران اشاره و اظهار داشت: از آنجا که کشور ما صاحب نفت است و در مصرف انرژی با محدودیت هایی که دیگر کشورها مواجه هستند، مواجه نیست، آهنگ رشد و توسعه هم در آن پر شتاب است.
وی افزود: در چنین شرایطی پاسداری ازمحیط زیست هم بسیار ضروری و دشوار است. بنابراین باید تلاش های دوستداران محیط زیست را قدر دانست.
حداد عادل با بیان اینکه مسئله محیط زیست، مسئله جهان امروز است و در گذشته چنین دغدغه ای وجود نداشته، خاطر نشان کرد: این دغدغه ای است که در نیمه دوم قرن بیستم پیدا شد. در گذشته بشر جزئی از طبیعت بوده اما امروز بشر در مقابل طبیعت قرار گرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در قدیم سازوکارهای درون طبیعت تعادل پایداری ایجاد کرده بود اما امروز بشر از طبیعت جدا شده و با استفاده از دانش و فناوری به تسخیر و تصرف طبیعت پرداخته است. این تسخیر و تصرف به تخریب طبیعت منجر شده و در نتیجه عدم توازن و تعادل را بوجود آورده است.
وی با بیان اینکه امروز بشر در جهان به ده ها طریق طبیعت را فاسد و تبدیل به مواد زائد می کند و در نتیجه در طبیعت آشفتگی ایجاد می کند که در دنیای قدیم سابقه نداشته است.
حداد عادل با بیان اینکه بشر امروز با سلاح علم و صنعت به جان طبیعت افتاده است، تاکید کرد: نکته مهم این است که مسئله محیط زیست قبل از آنکه به علم و صنعت مربوط شود به خود انسان بستگی دارد.
رئیس مجلس در توصیه به حاضران در این مراسم، یادآور شد: در مسئله محیط زیست صرفا به روش ها و ابزارهای بیرونی تاکید نکنیم بلکه به انسان هم به عنوان عامل تخریب محیط زیست توجه کنیم و بدانیم راه حلی اگر وجود داشته باشد باید از خود انسان آغاز شود، همه راه ها به انسان ختم می شود مادام که انسانهایی نداشته باشیم که با محیط زیست مهربان باشند و انگیزه درونی برای حفظ محیط زیست داشته باشند محیط زیست در جهان حفظ نخواهد شد.
وی تاکید کرد: حقیقت این است که ما امروز در جهان با بشری روبرو هستیم که میل او به مصرف پایان ناپذیر است. انسان امروز اختیار طبیعت را به دست گرفته که سعادت را در مصرف هر چه بیشتر می داند و این موضوع در جهان ما به عنوان یک اصل در آمده است.
حداد عادل با بیان اینکه اقتصاد کشورهای پیشرفته بر پایه تولید برای مصرف و مصرف برای تولید است، خاطر نشان کرد: یک اشتهای سیری ناپذیر در بشر امروز برای بهره مندی از طبیعت ایجاد شده و فکر می کنیم آرامش و سعادت در مصرف بیشتر است.
رئیس مجلس تاکید کرد: در دنیای امروز کسی از مفهومی به معنای قناعت سخن نمی گوید. این کلمه مربوط به ادبیات قدیم است و گفتمان حاکم بر جهان امروز با این مفاهیم نسبتی ندارد اما آیا می شود بدون تامل در این معانی مسئله محیط زیست را حل کرد.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین قبل از اینکه ما از جوامع، حکومت ها و انجمن ها انتظاری داشته باشیم باید پاسداری از محیط زیست را در درون انسانها جستجوکنیم، اگر این درخت در دل و جان ما ریشه نداشته باشد میوه های آن همه مصنوعی خواهند بود.
حداد عادل گفت: تعادل در محیط زیست بیرونی بدون تعادل در زیست محیط درون ممکن نیست، اگر می خواهیم در جهان تعادل و توازنی وجود داشته باشد باید تعادل در عالم درون بوجود آید. انسان آشفته ای که هیچ چیز آن را راضی نمی کند نمی تواند جهانی ایجاد کند که محیط زیست آن حفظ شود.
رئیس مجلس تخریب محیط زیست را ناشی از فقدان معنویت خواند و گفت: دلیلی ندارد انسان مادی سعادت را در بهره مندی مادی جستجو کند. وقتی نور الهی در درون انسان خاموش می شود اخلاق نیز از بین می رود اینجاست که "قناعت" یک واژه متروکی شده و "حرص" دیگر چیز بدی نیست.
وی افزود: در دنیایی که خدا بر آن حاکم نباشد طبیعت صاحب ندارد.
حداد عادل یادآور شد: هم اکنون بر اساس این بینش قدرتهایی حاکم هستند که تصور می کنند باید آنها حاکم جهان باشند و هیچ کشوری حق ندارد بر اراده آنها تصمیم دیگری بگیرد اینها آن حرص را سازمان یافته و دولتی و حکومتی کرده اند.
رئیس مجلس افزود: این کشورها با ارتش ودیپلماسی گسترده دنیا را قربانی حرص خود کرده اند.
وی آمریکا را جزء چنین کشورهایی خواند و گفت: آمریکایی ها حرف های زیبایی از جمله دموکراسی، حقوق بشر، توسعه، پیشرفت و مانند آن بر زبان می آورند و اگر کسی پشت حرفهای آنها بنشیند تصور می کند بهتر از رئیس جمهور آمریکا خداوند نیافریده است. اما همین آمریکا در مسئله محیط زیست و در پیمان کیوتو که در مورد کنترل گازهای گلخانه است با قلدری می گوید آن را امضا نمی کند. چرا که می ترسد رشد و قدرت صنعتی اش کم شود.
حداد عادل با طرح این سئوال که با کدام منطق این گردنگشی سازگار است، تصریح کرد: اینکه یک کشوری بخواهد برای افزایش بی حساب قدرت خود تخریب طبیعت ادامه دهد، ولو اینکه شکاف لایحه ازون از آنچه هست بیشتر شود با کدام منطق سازگار است.
وی افزود: در موافقتنامه بین المللی از آمریکا می خواهند برای خودداری از استفاده بمب های خوشه ای در کنفرانس ها شرکت کند اما آمریکا چنین نمی کند.
رئیس مجلس تاکید کرد: این واقعیت دنیای ماست و شما می بینید که زرادخانه های آنها پر از سلاح های اتمی است و صدها میلیارد دلار سرمایه گذاری می کنند تا نسل جدیدی از بمب های هسته ای را بسازند. آنوقت به کشوری جعلی بمب و کلاهک و دانش هسته ای می دهند. رژیم صهیونیستی به هیچ تعهدی پایبند نیست و آمریکا از چنین رژیمی حمایت می کند و این رژیم امروز برای دنیا خطرناک نیست و آمریکا با ایران که با تحقیقات جوان خود به فن آوری هسته ای رسیده و غنی سازی را بیش از حد 5/3 درصد جلو نبرده و همه چیز را زیر نظر بازرسی و نظارت آژانس پیش برده یک خطر برای صلح جهانی است.
حداد عادل گفت: این رذائل اخلاقی دنیای امروز متبلور ومتجسم شده و حکومت هایی مثل آمریکا می خواهند دنیا را در مشت خود بگیرند و همانند یک دستمال پس از مصرف آن را به دور اندازند.
وی در پایان تاکید کرد: پاسداری از محیط زیست قبل از آنکه به قانون و ضوابط احتیاج داشته باشد باید به صورت یک فرهنگ در آید وباید از مدارس شروع شود. باید نسلی برای آینده تربیت شود که با طبیعت مهربان باشند و این جز با کار عملی صورت نمی گیرد.