رضا حجتی، رئیس کمیته اطلاع رسانی حزب اعتماد ملی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: یک منشور اخلاقی در انتخابات باید باعث شفافیت ساختار و افزایش امکان نظارت مردم، نامزدها و رسانه ها بر آن شود که خوشبختانه این حرکت نشان می دهد اقداماتی دراین باره درحال شکل گیری است.
وی افزود: یک منشور اخلاقی زمانی می تواند مفید باشد که از ساختار، ظرفیت، شفافیت لازم برخوردار بوده و شرایط را از لحاظ روانی و سهولت در برگزاری انتخاباتی سالم را در کشور فراهم سازد.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به دغدغه دولت هشتم و نهم برای اصلاح ساختار قدیمی و فرسوده انتخابات در کشور، تصریح کرد: قبل از تدوین منشوری برای رعایت اخلاق انتخاباتی از سوی نامزدها و گروه های سیاسی باید این نقیصه را برطرف نمود و سپس به اجرای چنین طرحی در دستور کار قرار داد.
وی فراهم کردن شرایطی که منجر به انگیزه حضور از سوی افراد شاخص و کارشناس در انتخابات شود را یکی از ضرورت های برگزاری انتخابات در کشور خواند و تاکید کرد: به کارگیری سیستم نوین در اخذ رای و کنار گذاشتن شیوه های قدیمی رای گیری یکی از کارهایی است که همزمان با تدوین منشور اخلاق انتخاباتی باید به اصلاح آن نیز پرداخت.
حجتی ادامه داد: تدوین منشور اخلاق انتخاباتی از سوی مسئولان در گام اول امری مطلوب تلقی می شود و نشان دهنده حرکت رو به جلو کشور دراین باره است و در واقع از این جهت که باعث اطمینان دادن به مردم از سوی مسئولان و دست اندرکاران انتخابات می شود، امری مفید خواهد بود.
رئیس کمیته اطلاع رسانی حزب اعتماد ملی در پایان با بیان اینکه حفظ و رعایت میثاق های مشترک انقلاب باید متضمن اجرای منشور اخلاق انتخاباتی در کشور باشد، خاطر نشان کرد: این منشور باید در نهایت منجر به رعایت قوائد و اصول انقلاب اسلامی در انتخابات شود.