سيد محمد خاتمي رييس جمهوري اظهار اميدواري كرد: سال آينده سال اخلاق، وفاق ، همگرايي، تحمل ، مدارا، استفاده از امكانات و اتحاد بر سر مصالح ملي در عرصه بين المللي باشد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" آقاي خاتمي كه درجمع اعضاي مجلس خبرگان رهبري سخن مي گفت، با اشاره به وظيفه عالمان ديني و حكومت اسلامي در حفظ دين مبين، اظهار داشت: بايد اسلام به گونه اي ارايه شود كه رهنمون جامعه به سوي پيشرفت و آزادي در جهان پيچيده كنوني باشد.

رييس جمهوري با تشريح تلاش ها ، فداكاريها و مجاهدت هاي عالمان ديني براي حفظ معارف الهي، تاكيد كرد: تشيع كه در طول تاريخ معرف عدل و عقل بوده است، بايد در دنياي امروز، نمونه اي به جهانيان معرفي كند كه در عين اهتمام به اصول و معيارهاي اسلامي، به مردم سالاري كه راه گريزناپذير حكومت كردن در دنياي امروز است توجه شود.

وي تصريح كرد: نسل جوان ما امروز بر سر دو راهي قرار گرفته است يكي راه پيموده شدن سكولاريته و لائيسته و يگري راه تفكرا افراطي و خشونت آميز و واپس گرا كه نمونه هايش را نيز ديده ايم.

خاتمي افزود: اگر به محتواي اصيل انقلاب اسلامي توجه شود مي توانيم راهي را پيشنهاد كنيم كه هم در آن آزادي باشد، هم پيشرفت و هم معنويت و بر اساس عقل و عدل مي تواند ضمن برآوردن آرزوي بشريت در نيل به پيشرفت، آبادي ، آزادي و امنيت رواني و اجتماعي ، در حفظ معنويت و اخلاق و معيارهاي اسلامي نيز موفق بود.

رييس جمهور مسئوليت سنگين عالمان و روحانيون ديني در اين باره را يادآور شد و گفت: هدف جوامع ديني اخلاقي كردن جامعه است.

خاتمي گفت: متاسفانه اخلاق در جامعه ديني ما جايگاه مناسبي ندارد و از تريبون هاي مختلف نوعي بداخلاقي ، تهمت و اتهام به چشم مي خورد.

رييس جمهور افزود: عالمان ديني وظيفه دارند تا به عنوان مروجان اخلاق مانع از بين بردن حيثيت افراد كه به سادگي انجام مي شود ، گردند و مانع از ايجاد نفاق و تفرقه شوند.

خاتمي اظهار داشت: مي توان مخالف يكديگر بود ولي از مرزهاي اخلاقي عبور نكرد . مي توان اثبات كرد كه راهكارهاي رقيبان فكري ما در اداره امور به نفع جامعه نيست ولي حيثيت آنها را از بين نبرد.

رييس قوه مجريه با طرح اين سوال كه "آيا در جامعه ما تهمت و غيبت و از بين بردن حيثيت افراد، انجام نمي شود؟" خواستار حساسيت همگان در اين باره شد و از همه صاحبان تريبون خواست تا در جهت استقرار جامعه اخلاقي تلاش كنند.

وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به طرح چشم انداز بيست ساله كشور، آن را بر اساس واقعيت هاي ملي ارزيابي كرد و گفت: با وجود مشكلات فراوان ، كشور از زير بناها و زير ساخت هاي اميدوار كننده اي برخوردار است.

رييس جمهور با اشاره به هدف دولت در دستيابي به رشد 8 درصدي اقتصاد كشور در برنامه چهارم توسعه ، آماري از رشد در بخش هاي صنعت و كشاورزي ، احداث سد و ايجاد اشتغال ارايه كرد و گفت: ايران داراي پشتوانه محكمي براي پيشرفت، رقابتي شدن صنايع و اشتغال بيشتر است.

آقاي خاتمي گفت: دولت در حال حاضر بهترين پشتوانه ذخاير ارزي را پس از انقلاب اسلامي دارد.
رييس جمهوري سپس با ارايه تحيلي از اوضاع بين المللي و منطقه ، وضع جمهوري اسلامي ايران در عرصه جهاني را مناسب خواند وگفت: بايد با تلاش براي حل مشكلات در درون، از پرداخت هزينه هاي بي مورد براي نظام پرهيز كرد.

پيش از سخنان رييس جمهوري آيت الله علي مشكيني رييس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به رواياتي از ائمه اطهار بر حسن تدبير، اجتناب از تبذير و اسراف و اخلاص در عمل در ميان حاكمان اسلامي براي اداره امور تاكيد كرد.
وي همچنين از خداوند متعال براي رييس جمهوري و اعضاي دولت آرزوي توفيق خدمت به دين اسلام و ملت ايران مسالت كرد.