معاون بین‌الملل سازمان انرژی اتمی ایران گفت: تهران در موضوع هسته‌ای به هیچ کشوری اتکا ندارد اما شایسته است چین و روسیه به عنوان کشورهای دوست، نقش بین‌المللی و منطقه‌ای خود را به خوبی ایفا کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد سعیدی معاون بین‌الملل سازمان انرژی اتمی ایران با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به گزارش منصفانه "محمد البرادعی" ، "روابط پادمانی" ایران و آژانس یعنی بازرسی ها از تاسیسات هسته‌ای ایران "عادی" می‌شود.

این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با بیان اینکه ما در بحث فنی و حقوقی موضوع هسته‌ای به نقطه عطف رسیده‌ایم ، افزود: ایران به تمام تعهدات خود در قبال اژانس پاسخ داده و ابهامات را حل کرده و هرگونه فرایند جدید برای صدور قطعنامه های بعدی مبنای حقوقی و قانونی ندارد.

معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی ایران که یکشنبه شب در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما سخن می گفت، به گزارش سوم البرادعی مدیرکل اژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: البرادعی تا کنون سه گزارش درباره برنامه انرژی صلح آمیز هسته ای ایران در سپتامبر نخستین گزارش نوامبر ذومین گزارش و فوریه گزارش اخیر ارائه کرده که در سومین گزارش خود به صراحت اعلام می کند برنامه اقدامی توافق شده میان ایران و آژانس به جمع بندی و نتیجه رسیده و هیچ ابهامی ندارد

وی افزود: ایران در گزارش های قبلی به سئوالات آژانس پاسخ داده بود اما در سپتامبر و نوامبر سال 2003 با موج جدیدی از ابهامات مواجه شد که حتی منجر به صدور قطعنامه ای در شورای حکام علیه ما شد و به همین دلیل قرار شد در گزارش سوم به موضوع و مسائل باقی مانده پاسخ داده شود.

سعیدی ادامه داد: در این برنامه که به برنامه اقدامی ایران معروف است 6 سئوال تعریف و مطرح شد که ایران از نظر حقوقی موظف بود به آنها پاسخ بدهد که پاسخ ما در سه بخش به اژانس ارائه شد، در این گزارش ها به تمام موضوع های باقی مانده که مبنای صدور قطعنامه اول بود پاسخ داده شد.

معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی ایران سپس گفت: رفتار برخی از اعضای (شورای حکام) حاکی از آن است که نمی خواهند گزارش البرداعی را بپذیرند اما ما منتظر یک رفتار معقول و منطقی غربی ها در این برنامه هستیم .

سعیدی در ادامه به نوع برخورد شورای حکام با گزارش البرادعی اشاره کرد و گفت : برخی کشورهای عضو شورای حکام تلاش می کنند ، با استفاده از تبلیغات سو چنان وانمود کنند که این گزارش آن چیزی نیست که آنها می خواستند اما همین رفتار آنها حاکی از این است برغم فشاری که وارد می کردند تا این گزارش مطابق میل انها تنظیم شود ، کاملا منصفانه تنظیم شده است .

وی افزود : ما به دنبال اعمال فشار نبودیم و تنها از آژانس انتظار داشتیم در پی واقعیت باشد و رفتاری که برخی از این کشورهای خاص در گزارش های قبلی داشتند در این گزارش اعمال نشود .

سعیدی اضافه کرد: این گزارش یک نوع اتمام حجت با برخی از کشورهای است که دچار تردید بودند چون برخی از کشورها به دنبال رفع ابهام بودند که چشم انداز ایران در این پرونده روشن است .

وی گفت: برخی کشورها در پی صدور یک قطعنامه جدید هستند اما هر نوع قطعنامه جدید در اراده کشور ما تاثیری نخواهد داشت و اراده ملت ایران چیزی نیست که با یک تصمیم عوض شود .

سعیدی افزود: راه حل این مسئله مسیری نیست که این کشورها در پیش گرفته و یا انتخاب کرده اند بهتر است با ایران وارد تعامل شوند تا هم منافع انها و هم منافع ایران تامین شود .

معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی ایران درباره جایگاه و تاثیر حضور چین و روسیه در شورای حکام نیز گفت: ایران هیچ موقع اتکای به هیچ کشوری نکرده و نباید نیز هیچ حسابی روی کشورهای دیگر باز کنیم همانطور که تا کنون نکرده و تنها براساس توانایی خود عمل کرده ایم .

وی افزود: اما سعی کرده ایم از ظرفیت های برخی از کشورها استفاده کنیم که کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه ظرفیتی دارند و باید نقش بین المللی خود را به خوبی ایفا کنند و این به معنای این نیست که ما می خواهیم به این کشورها متکی باشیم ، چون ما تنها به اراده ملت ، مدیریت و هدایت عالی و هوشمند مقام معظم رهبری متکی هستیم .

سعیدی به روابط ایران با آژانس بعد از این مرحله اشاره کرد و گفت : روابط ما در سه بعد است که یک بعد فنی بود که به آن رسیدیم و اهداف دراز مدت خود را دنبال می کنیم ، دوم بعد حقوقی است که پروسه 4 و نیم سالی را طی کرده و سفره اتهامات را با شفاف سازی برچیده و سوم اقدامات شورای امنیت و مذاکره با اروپا است که بحثی جدا از این دو موضوع است .

وی افزود: موضوع سوم یک واقعیتی است که باید به آن توجه کرد و همانطور که برای این دو موضوع راه حلی پیدا کردیم و سربلند بیرون آمدیم در این موضوع و گزارش (نشست شورای حکام دراینده) نیز راه حلی باید پیدا کنیم تا مغایرتی با اهداف نظام نداشته باشد و حقوق ملت تامین و تضمین شود .

معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی ایران درپایان به خروجی نیروگاه نطنز اشاره کرد و گفت: هرچند که روسیه قول داده اورانیوم مورد نظر نیروگاه بوشهر را تامین کند اما خروجی نطنز قابل استفاده در این نیروگاه است .